چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۴:۰۱ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۰۹۲۶
امنیتی و دفاعی

روزنامه جمهوری اسلامی: سرگرم دعواهای پوچ بودیم، سوریه از دست رفت

واکنش فعالان سیاسی به تحولات سوریه | نماینده مجلس: تکلیف بدهی ۳۰ میلیاردی بشار اسد به ایران چه می‌شود؟

جنگ در سوریه,واکنش فعالان سیاسی به تحولات سوریه
جنگ سوریه و سرعت پیشروی گروه‌های مسلح مخالف حکومت به رهبری گروه تروریستی تحریر الشام و همچنین واکنش کشورهای منطقه بخصوص ایران به این تحولات، از جمله مهم‌ترین اخبار این روزها است. به همین خاطر با واکنش‌های بسیاری از سوی سیاسیون همراه است که در ادامه برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

به گزارش دیده‌بان ایران، محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «سفوط احتمالی دولت سوریه به دست تندروهای اسلامگرا یگی از بزرگترین اتفاقات تاریخ خاورمیانه خواهد بود. ایران و عراق هم مرز با افراطیون دینی خشن طالبان و تحریر الشام می‌شوند. مقاومت در منطقه بی‌پشتیبان می‌شود. اسرائیل یکه‌تاز خواهد شد. خداوند حافظ ایران و راهنمای تصمیم گیران آن باشد» 

حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور در دولت روحانی خیلی مختصر نسبت به سقوط شهرهای سوریه واکنش نشان داد و نوشت: «منهدم نشد؛ فروپاشید.» 

محمدحسین خوشوقت نوشت: «سوریه بشار اسد که از دست رفت. اما سال‌هاست دست‌های خائنِ ناپیدا از طریق عوامل ناآگاهِ نادانِ پرشور و شعار، در تلاش برای سوریزاسیون ایران‌اند! این واقعیت را اخیرا ناظرانی با ضریب هوشی متوسط اما بیدار هم می‌توانند استشمام کنند. متاسفانه بسیاری از مسئولان را خواب می‌بینم!» 

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی نوشت: «چه سرنوشتی در انتظار سوریه است؟ با این سرعتی که شبه‌نظامیان هیئت تحریرالشام در پیش‌روی به سوی جنوب سوریه پیدا کرده‌اند و با این ضعفی که ارتش سوریه از خود نشان می‌دهد، اشغال دمشق و سرنگونی دولت بشار اسد، دیگر خیلی هم امر بعیدی به نظر نمی‌رسد. قرار است سوریه زیر چکمۀ «طالبان جدید» چه سرنوشتی پیدا کند؟ به نظرم بی‌ثباتی و بدبختیِ بلندمدت! بشار اسد در سال‌های اخیر از خود خیره‌سری نشان داد و وارد مذاکرات جدی به قصد تشکیل دولتی متکثر از نیروهای مختلف نشد. این هم نتیجه‌اش! حال این وسط اسرائیل چگونه می‌خواهد با قدرت گرفتن احتمالی تحریرالشام در سوریه کنار آید؟ همانطور که زمزمه‌اش را به راه انداخته‌اند، ظاهراً ایجاد یک منطقۀ حائل در خاک سوریه یعنی اشغال مناطق شمالی بلندی‌های جولان تا یک قدمی دمشق! اینکه ترامپ گفته بود: «مساحت جغرافیایی اسرائیل روی نقشه کوچک به نظر می‌رسد و من همیشه به این فکر کرده‌ام که چگونه می‌توانم آن را گسترش دهم.» شاید صرفاً بلوف یک آدم خودشیفته نبوده باشد! خدایا! کی خاورمیانه را اینطور نفرین کرده است؟»

علیز، تحلیلگر سیاسی لندن‌نشین نوشت: «فقط یک مطالبه مردمی گسترده می‌تواند انفعال در قبال سوریه را متوقف کند و مانع از بحرانی بزرگ شود. نباید منتظر تصمیم‌گیران پر از تعلل ماند. باید برای مردم ایران تبیین کرد شکست سوریه، شکست ماست. باید توضیح داد عقب نشینی اگر تاکتیکی نباشد باران خون و آتش بر سر ایرانیان خواهد ریخت.» 

عبدالرضا داوری، فعال سیاسی نوشت: «خاندان اسد بعنوان تنها حاکمان علوی و نزدیک به شیعیان در میان همه حاکمان عربی خاورمیانه، از ابتدا که در سوریه قدرت یافتند، یکی از متحدان ایران شیعی در منطقه بودند، چه در عصر پادشاهی پهلوی و چه در عصر جمهوری اسلامی؛ سقوط خاندان اسد، خسارت محض برای ایران و همه شیعیان جهان است.» 

بهرام پارسایی، نماینده پیشین مجلس نوشت: «تا زمانی که مجلس بودم بدهی سوریه و بشار اسد به ایران ۳۰ میلیارد دلار بود که بر خلاف اصل هشتادم قانون اساسی به تصویب مجلس نرسیده بود! به دلار ۷۰ هزار تومان برابر است با ۲٫۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ بیش از دو کادریلیون (quadrillion) یعنی دو هزار تریلیون تومان! تکلیف این مبلغ کلان چیست؟» 

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس نوشت: «در پاسخ به ارگان‌های کاسبان جنگ و تحریم، که می‌گویند به خاطر نا آرامی شام، مذاکره را تعطیل کنید! جنگ سوریه جنگ مردم ایران نیست. دولت هنوز تکلیف میلیاردها دلار هزینه جنگ قبل را روشن نکرده، نباید جان و مال ایرانیان را در کمین تازه بیندازد.» 

هاتف صالحی، فعال رسانه‌ای نوشت: «تروریست‌هایِ سلفی تکفیری به سرعت در حال تسخیرِ سوریه‌اند و بدون هیچ مزاحمتی، گام‌به‌گام به پیش می‌روند؛ چرا که جمهوری اسلامی ایران -علیرغم میل باطنی‌اش- قصدی برای مداخله در بحرانِ سوریه ندارد! بزنگاه کنونی، مغتنم‌ترین فرصت برای ایران است تا از رهگذرِ تحوّلات سوریه، به کشورهایِ بُزدلِ منطقه بفهماند که اولاً بدون حضور ایران در شامات، امنیّت در منطقه مستقر نخواهد شد؛ ثانیاً قرار نیست که جمهوری اسلامی ایران به تنهایی جورِ نابخردی، بی‌کفایتی و بُزدلیِ سرانِ حاکم بر کشورهای عربی را بکشد! آری، ایران مستظهر به بازدارندگیِ هسته‌ایِ خود و در راستایِ حفظِ منافع ملّی، در رویکردِ منطقه‌ای‌اش بازنگریِ اساسی کرده است.» 

علی‌اکبر رائفی‌پور نیز نوشت: «ماجرای سوریه و اسد نشان داد استقلال یک کشور وعدم وابستگی و نیازمندی آن برای حفظ امنیت به دیگران تا چه حد مهم است. ماجرای سوریه نشان داد بالاترین سرمایه هر کشوری مردم آن هستند، مردمی که در سیل و زلزله و آتش و جنگ پای کار میهن باشند.» 

روزنامه جمهوری اسلامی: سرگرم دعواهای پوچ بودیم، سوریه از دست رفت

روزنامه جمهوری اسلامی به غفلت سیاستمداران کشور از وضع حاکم بر سوریه به‌دلیل اشتغال به منازعات پوچ داخلی تاخته است.


 
این روزنامه نوشت: برای دیپلماسی غافل ما و تعارفات اجلاس‌های بی‌خاصیت آستانه که زمینه را برای بیدار شدن مجدد تمایل اردوغان به احیاء امپراطوری عثمانی فراهم کرد چه توجیهی داریم؟

در این ۶ سال آمریکا و روسیه به بازی در صفحه شطرنج قدرت ادامه دادند و ما سرگرم منازعات پوچ داخلی بودیم. آیا قرار است همچنان به این منازعات ادامه بدهیم؟


 
درباره سر بر آوردن دوباره تروریست‌های تکفیری در سوریه بعد از ۶ سال خواب‌آلودگی ما و کشور‌های منطقه، اگر سؤال شود که در این سال‌ها چرا استان ادلب را از چنگ آنان در نیاوردید تا به مرکزی برای به آتش کشیدن مجدد منطقه نشود، چه جوابی داریم؟

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش