چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۵۹۱
امنیتی و دفاعی

یک‌اتفاق،چند روایت؛تروریست‌ها چطور به دفتر نمایندگان رسیدند؟

اظهارات ضدونقیض درباره حضور یک زن در حمله تروریستی به مجلس

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت,حادثه تیراندازی در مجلس
روایت های متفاوت از حادثه تروریستی روز چهارشنبه یک سردرگمی در جامعه ایجاد کرده است و تشخیص راست و دروغ در این بازار داغ شایعات کاری است بس دشوار و حال نمایندگان از روایت درست سخن می گویند.

به گزارش خبر آنلاین، حادثه تروریستی روز چهارشنبه برای مردم و سیاسیون یک شوک بود که هنوز باور آن بسیار سخت است؛ اما سخت تر از آن روایت های گوناگونی است که هنوز بعد از شش روز مطرح می شود و مشخص نیست کدام یک تائید شده و کدام یک کذب است. در این شرایط بازار شایعات هم داغ است.

 

در ساعات اولیه گفتند چهارنفر وارد مجلس شدند اما ساعاتی بعد تکذیب کردند و عنوان شد افراد وارد شده به ساختمان پارلمان فقط سه نفر بود، بعد از یک روز مطرح شد که یک زن نیز در میان حمله کنندگان به ساختمان مجلس نیز بوده است اما این نیز تکذیب شد و گفتند فقط یک زن در حرم مطهر دستگیر شده است.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در رابطه با این روایت های چندگانه به خبرآنلاین می گوید: «عملیات های تروریستی به ویژه عملیات های طراحی شده معمولا دارای سطوح مختلف همکاری است و طبیعتا شناسایی این سطوح کار ساده ای نیست؛ یعنی هم زمانبر است و هم نمی توان فوری در مورد آن قضاوت کرد.

 

برای مثال این افراد یک جایی و در یک ساحتمانی مستقر بودند اینکه این ساختمان از ان چه کسی بوده است و آیا صاحبان آن ساختمان نیز با این گروه ها همکاری داشته است یاخیر؟ یا به هر صورت این افراد با اتومبیل از کرمانشاه به اینجا آمده اند اینکه ایا راننده می دانسته است یا خیر و اینکه آیا فقط همین یک ماشین بوده است یا خیر؟ همه و همه از سوالاتی است که مطرح است و جزو لایه های پنهان ماجرا است که نیاز به بحث و بررسی دارد. »

 

سیدحسین نقوی حسینی تاکید دارد«اینکه روایت های جدیدی مطرح می شود به این دلیل است که برخی سرنخ های جدید به دست می آید از اینرو باید اجازه داد تا مقامات با دقت موضوع را بررسی و نتیجه نهایی را اعلام کنند.»

 

ظاهر درب لابی تروریست ها را فریب داد

سید حسین نقوی حسینی در رابطه با روایتی که تا کنون تائید شده است می گوید: آنچه تا کنون مسلم است اینکه پنج نفر مسوولیت این عملیات های تروریستی را بر عهده داشتند که دو نفر انها به سمت حرم مطهر می روند و سه نفر هم به سمت مجلس حرکت می کنند.

 

او با بیان اینکه در حمله تروریستی مجلس، درب مراجعین مردمی انتخاب می شود که گیت ندارد و تنها بازرسی دارد و اساسا ورودش سخت نیست گفت: «هرچند به لحاظ عملیات تروریستی عملیات شاقی محسوب نمی شود اما چون ما یکی از امن‌ترین کشورهای منطقه هستیم و تا به امروز این افراد نتوانسته اند کوچکترین عملیات تروریستی انجام دهند این موضوع برای ما اهمیت دارد. به هر صورت این افراد وارد ساختمان شدند و بعد از ساعاتی با کشته شدن این افراد عملیات آنها با شکست مواجه شد. »

 

نقوی حسینی درباره اینکه چرا تروریست ها به سمت دفاتر نمایندگان رفتند درحالی که می توانستند به سمت لابی و صحن بروند گفت: «مسیری که این افراد انتخاب کردند به لحاظ سهولت از طرف مراجعین بوده است که این ورودی به دفاتر ختم می شود البته یک درب فلزی به سمت پارلمان هست که توسط یکی از نیروهای امنیتی که تیر خورده بود بسته می شود و من فکر می کنم تروریست ها تصورش را نمی کردند این در می تواند درب ورود به پارلمان باشد چرا که ظاهر این درب به شکلی است که در نگاه اول به نظر می رسد ورودی یک انباری یا دفتر باشد لذا دچار اشتباه شدند و پله های دفاتر را رفتند.»

 

شواهد نشان از حضور یک زن دارد

حضور یک زن در عملیات تروریستی از موضوعات مبهمی بود که روایت های ضد و نقیضی در مورد آن مطرح می شد که در این رابطه نقوی حسینی می گوید:« شواهد نشان می دهد حین عملیات تروریستی فردی درحال فیلم برداری است که قطعا فردی که در حال تیراندازی بوده است نمی توانسته چنین کاری را انجام دهد و آستین او نشان می دهد که این یک دست خانم است اما هنوز این موضوع تائید نشده است به هر حال احتمال دارد این خانم قبل از ورود تروریست ها به داخل دفتر رفته باشد یا همراه آنها در آن مکان حضور پیدا کرده است به هر صورت هنوز مشخص نیست این موضوع صحت دارد یا خیر.»

 

تحرکات و گمانه زنی ها دلیل روایت های گوناگون

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی نیز در رابطه با روایت های گوناگون درباره حمله تروریستی مجلس به خبرآنلاین گفت: «درباره افرادی که وارد این ساختمان شدند در ساعات اولیه به دلیل تحرکاتی که داشتند و گمانه زنی هایی که صورت می گرفت آمار دقیقی در دست نبود و به همین دلیل برخی تصورات موجب شد تا چند روایت ارائه شود. اما آخرین وضعیت این است که سه نفر به مجلس حمله کردند و در نهایت به هلاکت رسیدند و سند اجساد هم وجود دارد. »

 

وقتی در مور حضور یک زن در این عملیات سوال می کنیم، بروجردی تاکید می کند: «تنها زنی که در این عملیات ها دستگیر شد مربوط به حرم مطهر است اما اینکه گفته می شود در مجلس نیز یک زن نیز حضور داشته است هنوز چیزی تائید نشده است.»

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی در مورد بازداشت های مرتبط با این حمله نیز گفت: همانطور که وزیر اطلاعات به آن اشاره کرده است بازداشت های گسترده ای نیز صورت گرفت و بررسی ها همچنان ادامه دارد.

 

روایت فولادگر از حمله تروریستی و حضور یک زن

در همین راستا محمدرضا فولادگر در گفت وگو با ایلنا در رابطه با وقایع تروریستی روز چهارشنبه مجلس در باره آمار مربوط به حمله کنندگان به مجلس گفت: مطمئناً مهاجمان مجلس ۳ نفر بوده‌اند اما قطعاً آن‌ها تیم پشتیبان دارند که برخی از آن‌ها چنان‌که وزیر اطلاعات در یک برنامه تلویزیونی نیز اعلام کرد دست‌گیر شده و بعضی نیز تحت تعقیب هستند.

 

فولاگر به ابهامات درباره حضور یک زن داعش هم اینگونه پاسخ می دهد که «ظاهراً این فرد یکی از ترویست‌ها بوده و زن نبوده و سرآستین لباسش نیز با لباس یکی از ترویست‌های به هلاکت رسیده، مطابقت داشته است.»

 

او در عین حال تصریح کرده« البته در اقدامات امنیتی و نظامی باید تمامی فرضیات را باید بررسی کرد اما بنابر آخرین اطلاعات بنده از یک منبع موثق فردی که دستش در ویدئوی داعش دیده شده، یکی از سه تروریست به هلاکت رسیده در مجلس بوده است.»

 

فولادگر در پاسخ به سوالی درباره عدم تعبیه دوربین‌های مداربسته در ساختمان مراجعات مردمی گفت: گویا نواقصی وجود داشته و به هر حال آسیب‌ها به همین ترتیب مشخص می‌شود. گویا به تعداد کافی دوربین مداربسته وجود نداشته اما باید این مسئله نیز مرتفع شود.

 

فائزه عباسی

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش