چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۰۴ - ۱۸ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۰۲۱
امنیتی و دفاعی

وزیر دفاع: توان موشکی ایران تهدیدی برای کشورها نیست

وزیر دفاع,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دومین کنفرانس امنیتی تهران طی سخنانی گفت: ما معتقدیم آمریکایی‌‌ها فهم و درک دقیقی از تحولات منطقه ندارند و آنها را مسئول اصلی ایجاد ناامنی در منطقه می‌دانیم و همچنین خودمان را متعهد به دفاع فعال و بازدارنده از خود و سایر کشورهای منطقه می‌دانیم.

 تسنیم ،امیر حاتمی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسئولین پذیر و خیرخواه، خود را نسبت به سرنوشت منطقه مسئول می‌داند و کمک به ارتش‌های عراق و سوریه برای از بین بردن داعش دست پرورده آمریکا از مصادیق این موضوع بود.

 

وزیر دفاع گفت: جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را برای برقراری صلح در منطقه به کار بسته و معتقد است موضوع‌های منطقه‌ای با ظرفیت بالای اسلامی موجود در منطقه قابل حل و فصل است.

 

امیر حاتمی با بیان اینکه ما هیچ نگرانی از تهدید آمریکا نداریم، تصریح کرد: اما آمریکایی‌ها به خصوص در هفت دهه گذشته هزینه‌های زیادی به ایران و منطقه تحمیل کرده‌اند که در این زمینه باید پاسخگو باشند. آمریکا می‌بایست دست از تحریک همسایگان ایران و ایجاد ایران هراسی بردارد.

 

وی با بیان اینکه ما نگرانی‌های کشورهای منطقه‌ را درک می‌کنیم، خاطرنشان کرد: این نگرانی‌ها غالبا محصول برنامه‌های شبکه‌های رسانه‌ای استکباری است و ما برای رفع آن همواره تلاش کرده‌ایم تا با شفاف سازی برنامه‌ها کشورهای همسایه را مطمئن کنیم.

 

وزیر دفاع ادامه داد: برنامه دفاعی ما برای صلح منطقه‌ای است و حاضریم آن را در جهت تأمین امنیت منطقه به کار گیریم؛ توان دفاعی جمهوری اسلامی که توان موشکی یکی از شاخه‌های آن است، تهدیدی برای سایرین نیست و برای مقابله با تهدیدات منطقه‌ای طراحی شده و محدودیت برد و افزایش دقت آن نیز بر همین اساس است.

 

امیر حاتمی، حضور بیگانگان در منطقه را عامل اصلی بی ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا دانست و عنوان کرد: جمهوری اسلامی لنگرگاه ثبات در کشتی آشفته منطقه است و این ویژگی را هویت سیاسی و نظام مردم سالار دینی ما ایجاد کرده است. از نظر ما امنیت سازی آمریکا برمحوریت استکبار نه تنها کمکی به برقراری امنیت نمی‌کند، بلکه با نادیده گرفتن نقش کشورهای منطقه این ناامنی را گسترش می‌دهد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی با خویشتن داری راهبردی اجازه تنازع را نداده است و این صبر دارای پیام‌های مهمی برای کشورهای همسایه و کشورهای فرامنطقه‌ای است. کشورهای منطقه ظرفیت بالایی برای همکاری دارند و جمهوری اسلامی معتقد است تأمین امنیت در منطقه غرب آسیا با حضور فعال تمامی کشورها قابل دسترس است و لازمه این همکاری عدم اتکا به نیروهای بیگانه و فرامنطقه‌ای است.

 

امیدوارم به زبان مشترکی در واقعیات منطقه برسیم

وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: دستیابی به صلح و امنیت پایدار در منطقه تحقق پیدا نمی‌کند، مگر با فهم مشترک از تهدیدات و مشارکت و دستیابی به راه حل هایی که مانع از بروز و ظهور اهداف غیر مطلوب شود.

 

سردار حسین دهقان طی سخنانی در آغاز نشست همکاری های دفاعی و امنیتی در غرب آسیا گفت: این زمینه باید با کمترین هزینه فراهم و فضایی آماده شود که در صورت بروز تهدید با آن مواجهه قاطع داشته باشیم و امروز باور همه ما این است که امنیت یک امر پیوسته است.

 

وی افزود: باید توجه کنیم که اینگونه نیست که اگر در یک واحد سیاسی، اتفاقی افتاد تاثیری بر سایر واحدها نگذارد یا اگر آن واحد بخواهد امنیتی را برای خود حفظ کند به قیمت زیر سوال بردن امنیت دیگران باشد و یک فضای فرسایشی که خود موجب ناامنی است برای ایجاد مسابقه تسلیحاتی فراهم آورد.

 

دهقان تاکید کرد: پس باید دقت کنیم و با رصد تمامی فعالیت ها و شناسایی دقیق فضا و نیز توجه به وضعیت کشورهایی که حاکمیت قوی ندارند فضایی برای امنیت و ثبات به وجود آوریم تا ملتها بتوانند به سطح بالایی از آرامش و امنیت دست پیدا کنند.

 

وزیر سابق دفاع اظهار امیدواری کرد: امیدوارم به زبانی مشترک و دستیابی به فهمی واحد از واقعیت های منطقه برسیم و این کنفرانس مقدمه ای برای بهتر شدن وضعیت منطقه شود.

 

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش