سایت خبری انصاف نیوز: کانال شوراهای صنفی دانشجویان در متنی دربارهی کسری نوری نوشت:
۱- کسری نوری دانشجوی ارشد حقوق بشر ورودی ۹۶ دانشگاه تهران است. او در تاریخ اول اسفند ۹۶ در گلستان هفتم بازداشت شد. بازداشت او متصل به زندان گشت و تحت حکم ۱۲ سال حبس تعزیری که ۷٫۵ سال آن قابل اجراست، قرار گرفت.
۲- در سال ۹۸، آیین نامه جدید انضباطی (در میان اعتراض دانشجویان به برخی بندهای این آییننامه) به تصویب وزارت علوم رسید. تبصره ۱ ماده ۱۱۳ شیوهنامه اجرایی این آییننامه صراحتا تکلیف تحصیل دانشجوی بازداشتی را مشخص کرد:
“در صورت پیگرد یا محکومیت قطعی قضایی که منتهی به بازداشت موقت یا حبس شود، مدت بازداشت یا حبس، جزء سنوات دانشجو محسوب نگردیده و دانشجو پس از پایان مدت محکومیت میتواند ادامه تحصیل نموده و دانشگاه به نحو مقتضی نسبت به ادامه تحصیل دانشجو مساعدت مینماید؛ چنانچه مدت محکومیت، از مدت مجاز مقطع تحصیلی بیشتر باشد، دانشگاه نحوه ادامه تحصیل را با موقعیت جدید آموزشی تطبیق میدهد.”
۳- پرونده کسری نوری در دانشگاه در سال ۹۹ بررسی شد، یعنی پس از تصویب و اجرایی شدن شیوهنامه جدید. در ۲۴ آبان ۹۹، اولین بار حکم اخراج آموزشی کسری نوری به دلیل عدم مراجعه به دانشگاه صادر شد. با اعتراض خانوادهی او، موضوع به کمیسیون موارد خاص رفت. یک ماه بعد یعنی در ۳۰ آذر ۹۹، کمیسیون حکم اخراج از دانشگاه را تایید کرد. این حکم مجددا با اعتراض مواجه شد و در دی ماه ۹۹ کمیسیون مجددا حکم به اخراج کسری نوری از دانشگاه داد. در پاسخ به اعتراض نهایی، روز ۲۴ اسفند ۹۹ رئیس دانشگاه تهران دکتر نیلی احمدآبادی، شخصا حکم اخراج این دانشجو را تایید و اعلام کرد.
به نظر میرسد مسئولان دانشگاهی خود را به بیخبری از قوانینی زدهاند که خودشان در غیاب دانشجویان و اغلب علیه آنان تصویب میکنند.
حکم اخراج کسری نوری، در تغایر مسلم با متن قانون است و این حکم باید لغو شود.
۳۴۵ دانشجوی دانشگاه تهران: اخراج کسری نوری اقدامی حذفکننده و پلیسی بود
۳۴۵ دانشجوی دانشگاه تهران با امضا و انتشار نامهای حکم اخراج کسری نوری، درویش زندانی، از این دانشگاه را «مطلقا غیرقانونی» و «اقدامی حذفکننده و پلیسی» خواندهاند.
در این نامه که خطاب به فرهاد نیلی، رئیس دانشگاه تهران، نوشته شده است، بر درخواست لغو حکم اخراج آقای نوری تاکید شده و آمده است که «کسری نوری از اول اسفند ۹۶ محبوس است و عملا امکان مراجعه به دانشگاه را ندارد».
دانشجویان امضاءکننده این نامه با اشاره به مفاد آیین نامه انضباطی دانشجویان به رئيس دانشگاه تهران گفتهاند که در مورادی شبیه وضعیت آقای نوری، دانشگاه باید «نسبت به ادامه تحصیل دانشجو مساعدت» کند ولی در عوض اقدام به اخراج او کرده است.
- 11
- 6