به گزارش بهارنیوز، پروانه سلحشوری، نماینده سابق مجلس در توئیتی به آمار بالای مرگ و میر کرونایی در کشور واکنش نشان داد.
وی در این باره نوشت: نتیجهی بیتفاوتی در قبال سرنوشت مردم و گره زدن سلامت به سیاست میشود مرگ٩۴ هزار انسان بیگناه و مرگ بیش از ۵۰۰ نفر ناشی از کرونا در روز. البته که برایشان اهمیتی ندارد، چون خودشان جواب خدا را میدهند.
مسئولان ایرانی علیه واکسن کرونا
رویداد ۲۴ نوشت: در ایران نیز جنبشهای ضد واکسن از ابتدای شیوع کرونا به راه افتادند، اما یک تفاوت عمده میان کارکرد این جنبشهای به ظاهر مشابه وجود دارد و آن نسبت کمپین ضد واکسن با برخی مسئولان در ایران و جهان است.
اواخر سال گذشته ۲۵۰۰ پزشک، استاد و عضو هیات علمی نامهای سرگشاده به حسن روحانی نوشتند و در آن مدعی شدند «واکسنهای نسل جدید یعنی واکسنهای ژنتیکی میتواند، عوارض ناشناخته و گاه جبرانناپذیری به جای بگذارد».
در ادامه این نامه نیت کشورهای تولید کننده واکسن زیر سوال رفته و نویسندگان نامه مدعی شده اند «آیا منطقی است، از کسانی که داروهای ضروری مورد نیاز بیماران کشور ما (مانند بیماران پروانهای، بیماران سرطانی و ...) را به بهانه تحریمهای ظالمانه، از ملت ایران دریغ کردهاند و حالا به ناگهان دلسوز مردم ما شدهاند - واکسن به صورت هدیه و خیریه دریافت شود؟»
اتفاق دیگری که در این نامه سرگشاده به آن اشاره شده عدم مشارکت ایران در مرحله آزمایش واکسنهای کرونای معتبر در جهان است. کشورهایی نظیر امارات به واسطه مشارکت فعالی که در مرحله آزمایش واکسنهای آمریکایی داشتند بیش و پیش از سایر کشورها موفق به واکسیناسیون جمعیت خود شدند.
در این نامه سرگشاده دولت از شرکت در مرحله آزمایش واکسنهای خارجی منع شده و گفته شده «آیا ساده انگاری نیست که جان و سلامتی مردم عزیزمان را به عنوان نمونه آزمایشگاهی، برای آزمایش و بررسی کارایی واکسن بر روی یک جمعیت خاص، در اختیار سازندگان واکسن آمریکایی یا انگلیسی قرار دهیم».
در این نامه حتی از ساز و کار کوواکس (سازو کار توزیع عادلانه واکسن تحت نظیر سازمان جهانی بهداشت) هم به عنوان یک نهاد «مورد شبهه و مشکوک» یاد شده.با تشدید شرایط کرونایی در کشور و رسیدن آمار قربانیان در هر شبانه روز به بیش از ۵۰۰ اکنون مردم به دنبال خاطیان و مسببان وضع موجود هستند.
رئیس سازمان نظام پزشکی از کسانی که «برای که برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند» انتقاد کرده است. محمدرضا ظفرقندی در توئیتی با اشاره به ثبت بالاترین آمار ابتلا و مرگومیر کرونا در ایران به «کاهش آمار مرگ و میر در کشورهایی که بدون محدودیت و مرزبندی»، واکسیناسیون را انجام دادهاند اشاره کرد و نوشت «آیا آنهایی که برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند، امروز پاسخگو هستند؟»
چه کسانی علیه واردات واکسن کرونا نامه نوشتند؟
ظفرقندی در دی ماه سال گذشته نیز به برخی محدودیتها درباره واردات واکسن کرونا واکنش نشان داده و از مسئولان عالی رتبه کشور خواسته بود واکسن کرونا را بدون توجه به مسائل سیاسی به کشور وارد کنند.
بعد از گذشت بیش از ۶ ماه و نتایج امیدوارکننده واکسیناسیون در جهان، امروز امضا کنندگان نامه «ضد واکسن» در زمره مسئولان مسبب وضعیت وخیم شیوع کرونا در کشورند.
برای فهم بهتر خوب است نگاهی به این فهرست بیاندازیم. علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و شهردار کنونی تهران یکی از امضا کنندگان این نامه عجیب و غریب است. زاکانی که با حواشی بسیاری به شهرداری تهران رسید، گفته بود ابراهیم رئیسی پیشنهاد وزارت بهداشت را هم به او داده بوده، اما او شهرداری تهران را ترجیح داده است.
نگاهی به اسامی دیگر افراد امضا کننده نامه مقابله با واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور نیز قابل توجه است.زهره الهیان نماینده تهران در مجلس، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، حسین قناعتی که از او به عنوان رئیس اتاق فکر ستاد مقابله با کرونای تهران نامبرده شده، زهرا شیخی مبارکه نماینده مجلس و کسی که به نقل از بیل گیتس گفته «با واکسن میخواهم تا ۱۵ درصد جمعیت جهان را کاهش دهم»، فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین و صاحب تئوری نگرانی برای تماشای محتوای مستهجن در فضای اندروید توسط فرزندان، نفیسه حسینی یکتا سرپرست دفتر طب ایرانی، محمد ودود حیدری مسئول سازمان بسیج دانشجویی در سال ۹۲ از جمله کسانی هستند که این نامه را امضا کردند.
علاوه بر شرایط حاد ناشی از انتشار ویروس کرونا در کشور و قرار گرفتن در پیک پنجم کرونا، فرارسیدن ماه محرم و دعوت برخی از مسئولان و شخصیتها به برگزاری مراسم های مربوط به این ماه علی رغم هشدار کادر درمان و پزشکان، به بحران بی مسئولی و عدم توجه به شرایط موجود کشور دامن زده است.
محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی چندی پیش گفته بود سال گذشته شاید تعدادی از هیأتها تعطیل شد، اما امسال اجازه نمیدهیم یک هیأت هم تعطیل شود. علم الهدی امام جمعه مشهد نیز گفته بود که کرونا بهانهای شده است تا بسیاری از ضد دینان علیه محرم و عاشورا تبلیغ کنند. هیئات باید مراقب باشند تا سوژه عملیات روانی دشمن قرار نگیرند.
این در حالی است که برخی مراجع تقلید شیعه از جمله آیت الله سیستانی در پاسخ به استفتای مقلدان خود درباره برپایی مراسم محرم در شرایط کرونا توصیه کرده مردم در خانه هایشان بمانند و از شبکههای تلویزیونی و فضای اینترنت مراسم مذهبی را دنبال کنند.روند بی توجهی مسئولان به شیوع کرونا در کنار دیگر سومدیریتها تبعات جیران ناپذیری به دنبال داشته و این بار به بازی مرگباری با جان مردم تبدیل شده است.
- 10
- 1