جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۳۱ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۹۴۸
سیاست داخلی

شعار تولید واکسن داخلی دادیم اما هرروز تلفاتمان بیشتر شد

نماینده مخالف واردات واکسن: هنوز دلیل قانع کننده از مسئولان وزارت بهداشت در خصوص افزایش قربانیان کرونایی دریافت نکردیم

عاملان مرگ و میر کرونا در ایران,واکسیناسیون ضعیف کرونایی در ایران
زهراشیخی نماینده مجلس در رشته توئیتی نوشته  بود «آوریل ۲۰۲۰ رویدادی توسط مکرون، بیل گیتس و دبیرکل WHO (سازمان جهانی بهداشت) برای ایجاد شتاب در درمان کووید ۱۹ برگزار شد. نتیجه این رویداد ایجاد سازوکار بین‌المللی واکسن به نام «کواکس» زیر نظر WHo و بنیاد بیل گیتس شد.» او این نقل قول از بیل گیتس را آورده که «با واکسن می‌خواهم تا ۱۵ درصد جمعیت جهان را کاهش دهم.»وی همچنی در اظهاراتی به طور ضمنی آغاز واکسیناسیون عمومی در ایران را موکول به رسیدن واکسن ساخت ایران به تولید انبوه کرد و گفت: «امیدواریم شرایط تولید واکسن داخلی که فرمولاسیون مشخص و قابل اعتمادتری دارد هر چه زودتر فراهم شود و از ایجاد عطش نسنجیده برای واکسیناسیون پرهیز کنیم.»

زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس در گفت و گو با تهران پرس با اشاره به اینکه مسئولان اجرایی کشور باید نسبت به وعده هایی که در خصوص واردات و تولید واکسن می دهند، عمل کنند، گفت: متاسفانه شاهد برخی وعده های پوشالی از سوی مسئولان وزارت بهداشت و اجرایی کشور در خصوص تولیدات واکسن داخلی و همچنین واردات واکسن و حتی دارو بوده ایم و مردم در این شرایط با این وعده ها امیدوار شده بودند اما در عمل دیدیم که هیچ کدام از این وعده ها محقق نشد و مردم نسبت به حرف های مسئولان هیچ اعتمادی ندارند.

مسئولان به جای حرف زدن، به وعده هایشان عمل کنند

وی ادامه داد: برخی از مسئولان اجرایی در جلسات کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص تعداد تولید واکسن و همچنین واردات واکسن صحبت به میان می آورند اما من شخصا تا این اتفاق رخ ندهد، تحقق بخشی این وعده ها را باور ندارم و به همین دلیل از مسئولان خواسته ایم که فقط عملکردشان را برای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی شرح دهند.

شیخی تاکید کرد: گزارش های مردمی در خصوص وضعیت بیمارستان ها، مشکلات بیماران کرونایی و همچنین مشکلات تامین دارو از سراسر کشور به دستمان می رسد و آنها را بررسی می کنیم و از سوی دیگر گزارش هایی هم از سوی وزارت بهداشت و سازمان دارو به دستمان رسیده که تا حدودی با واقعیت و آن گزارش هایی که مردم به ما داده اند، تفاوت هایی دارد.

هنوز دلیل قانع کننده از مسئولان وزارت بهداشت در خصوص افزایش قربانیان کرونایی دریافت نکردیم

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: سوال اصلی که ما از مسئولان بهداشت و درمان کشورمان داریم این است که علت واقعی مرگ و قربانی شدن بیماران کرونایی چیست که روز به روز در حال افزایش است؟ هنوز پاسخ قانع کننده ای دریافت نکرده ایم اما عدم تحقق بخشی وعده های مسئولان اجرایی کشور در امر مقابله با بیماری کرونا باعث شده که امروز به این مرحله برسیم.

وی در پایان با بیان اینکه کرونا باید یکی از اولویت های دولت سیزدهم باشد، خاطر نشان کرد: جلسات مختلفی با وزرای پیشنهادی بهداشت و امور خارجه داشته ایم و از اقایان عین اللهی و عبداللهیان درخواست داشته ایم که نسبت به امر بیماری کرونا توجه ویژه ای داشته باشند و بتوانند این بیماری را در کشور ریشه کن کنند و در این خصوص برنامه هایی ارائه نمودند که می توان به تشکیل قرارگاه مقابله با کرونا در وزارت امور خارجه اشاره کرد و انشالله در دولت جدید شاهد عملکرد موفقی نسبت به گذشته در امر کنترل بیماری کرونا و تضمین سلامت جامعه باشیم.

شعار تولید واکسن داخلی دادیم اما هرروز تلفاتمان بیشتر شد/ کارهای نمایشی مانند اینکه به امریکا هم واکسن صادر می کنیم چه سودی داشت؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا روز به روز در حال افزایش است و متأسفانه باید گفت که فوتی‌های این موج اخیر با موارد قبلی نیز فرق می‌کنند. نه تنها تعداد آن افزایش یافته، بلکه افراد جوان‌تر را بیشتر دچار فوت کرده است.

عاملان مرگ و میر کرونا در ایران,واکسیناسیون ضعیف کرونایی در ایران

برای نمونه در تهران و در موج اخیر، بیش از ۱۶ درصد فوتی‌ها زیر ۵۰ سال داشته‌اند در حالی که در موج‌های قبلی تقریباً ۱۱ درصد بود. این نشان می‌دهد که واکسیناسیون افراد سالمند موثر بوده و آنان را از خطر مرگ نجات داده و اگر تا کنون همین اندازه واکسیناسیون محدود هم انجام نشده بود، چه بسا اکنون با ارقام بسیار بالاتری از مرگ شهروندان مواجه بودیم.

پس می‌توان گفت که راه‌حل اصلی در مواجهه با کرونا تأمین واکسن بود. چرا این کار صورت نگرفت؟ شاید به اثر تحریم بتوان اشاره کرد. ولی به نظر می‌رسد که علت اصلی خوش‌بینی بیش از حد به تولید داخل بود.

این سیاست دو ایراد اساسی داشت. اول اینکه در موضوعی که پای جان و سلامت مردم در میان است، نباید ریسک می‌کردیم. حتی اگر نود و پنج درصد هم به تولید واکسن داخلی در موعد مقرر اعتماد بود، باید فرض را بر عدم تولید می‌گذاشتیم و با حداکثر توان اقدام به واردات می‌کردیم. تولید داخل هم اگر می‌آمد، جای دوری نمی‌رفت و هیچ زیانی متوجه تولیدکننده آن نمی‌شد. اکنون آنچه که مردم را عذاب می‌دهد، فقط فوت عزیزانشان نیست. همه می‌میریم، آنچه که بدتر است احساس بی‌مسوولیتی آشکار در برابر جان مردم بود. البته به احتمال فراوان مساله بالاتر از بی‌مسوولیتی است و باید به آن رسیدگی قضایی کرد. زیرا چگونه می‌توان پذیرفت که صدها میلیون دلار دارو برای درمان کوید-۱۹ وارد کشور شود ولی کسری از آن صرف واردات واکسن نشود؟ 

ایراد دوم که خیلی مهم‌تر است، نمایشی شدن علم و پیشرفت است. در عبادات تأکید می‌شود که نیت رکن مهم پذیرش آن است. عبادت باید خالص برای خدا باشد تا موثر باشد و پذیرفته شود. توسعه و پیشرفت علمی نیز باید با نیت خیر عمومی باشد و نه نمایش برابر دیگران و اینکه ما هم اینها را داریم. یا اینکه بارها بگویید به امریکا هم واکسن می‌دهیم!! نمایشی شدن علم سر از این وضعیت در می‌آورد که در کشور با این امکانات محدود ۸ نوع واکسن همزمان در دستور تولید قرار می‌گیرد. هر روز وعده حدیدی داده می‌شود. مخالفان خود را متهم به خودکم‌بینی کرده و با کلمات زشت می‌نوازند. هر روز نمایش پشت نمایش. گویی که تولید واکسن و پیروزی تولیدکنندگان مساله اصلی است و نه درمان مردم. یا اینکه بگوییم ما هم جزو واکسن‌سازهای جهان هستیم! نمایشی شدن علم و پیشرفت موجب سیاسی شدن آن نیز می‌شود. اینکه لیست کمتر از ۲۰۰ نفر پزشک در دفاع از ممنوعیت واردات واکسن را ۲۵۰۰ نفر اعلام و تیتر کنیم و یک بیانیه سیاسی را به نام علمی قالب کنیم، نتیجه همین وضعیتی می‌شود که امروز در جهان از هر نظر در ردیف اول مبتلایان و فوت‌شدگان (به نسبت جمعیت) هستیم. 

گذشته گذشته است. حداقل درسی که باید گرفت دست برداشتن از نمایش در موضوعات علمی و آنچه که به سلامت و زندگی مردم مربوط می‌شود است.

  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
دوست و دشمن خارجی خودشان را به معنای واقعی در ۲ سال گذشته به مردم و مسیولین بالادست کشور نشان دادند. اقای رییسی حقیر یک پیشنهادی دارم لطفا سفارش خرید واکسن فایزر را بدهیددو عملکرد انها را با عملکرد روسیه و چین هم خودتان هم مردم ببینند قضاوت باشد در مجلس بعد از پایان واکسیناسیون عمومی
من جای مسیولین بالا دستی کشور بودم واردات واکسن فایزر را اغاز میکردم
درود بر شرف انسانهای شریف مانند شما واردات واکسن فایزر را شروع کنید
حدیث داریم که جلوی ضرر را هر وقت بگیریم منفعت است
چه دلیلی بالاتر از این که تو نماینده مجلسش هستی؟؟؟
این نمکی چرا نمیرهبیش از صد هزار نفرو کشته بعد باز هم حرف میزنه ا
به امید خدا نصیب خودت و خانواده ات بشه بعد بفهمی البته همتون واکسن زدید ولی خیرالماکرین خداوند است و بس به حق خون حسین و کربلای حسینی خدا انتقام این مردم رو از شما ستمگران بگیرد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش