چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۲:۰۸ - ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۵۱۰
سیاست داخلی

رییس سازمان زندان ها: انتقال سپیده قلیان به زندان دیگر تحت بررسی و تصمیم است

سكوت و ابهام درباره وضعیت شاهین ناصری/ اسماعیل بخشی: حکم زیلابی یک لجبازی امنیتی بیشتر نیست

زندانیان سیاسی,آخرین وضعیت شاهین ناصری
وضعیت شاهین ناصری مشخص نیست و شایعات زیادی در خصوص او مطرح می شود.

به گزارش سایت بهارنیوز، سخنگوی قوه قضائیه، روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که علت مرگ میثم رضایی، متهم ردیف اول پرونده «مفتاح خودرو»، مشخص نیست و پزشکی قانونی هنوز علت مرگ او را اعلام نکرده است.

ذبیح‌الله خدائیان در عین در این نشست خبری هیچ توضیحی درباره وضعیت شاهین ناصری نداد که به گفته منابع حقوق بشری در زندان جان باخته است. شاهین ناصری آبان ۹۸ با نوشتن نامه‌ای رسمی و ثبت‌شده از زندان شهادت داده بود که شخصا در آگاهی شیراز شاهد شکنجه نوید افکاری بوده است. او پس از شهادت درباره شکنجه افکاری، به زندان تهران بزرگ تبعید شد و روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور منابع حقوق بشری خبر دادند که او در زندان جان خود را از دست داده است.

برخی رسانه‌ها نوشتند که مسئولان قوه قضائیه طی تماس با خانواده سیدشاهین ناصری را تایید کرده اند. بابک پاک نیا وکیل دادگستری در همین رابطه در توییترش نوشت: "چند ماه بود که از آقای ناصری خبری نداشتم؛ تا اینکه روز گذشته تماس گرفت و درخواست کرد که وکالتش رو بپذیرم و کمکش کنم؛ ارتباطی هم که در گذشته با ایشون داشتم از طریق آقای سعید افکاری بود. به او گفتم بابت پرونده ای باید به مشهد برم و برگردم ببینم چه می کنم؛ به من گفت که از بند خارج شده و تلفن هم در اختیارش نیست و کارتش رو ازش گرفتند و با کارت دوستش داره تماس می گیره؛ گفتم چرا به سعید زنگ نزدی، گفت سعید هنوز بازداشته. امروز هم که از مشهد برگشتم، شنیدم خبر فوت ایشون منتشر شده؛ با خیلی ها تماس گرفتم ببینم آیا خبر حقیقت داره یا نه اما کسی اطلاع دقیق نداره! الان نیز راجع به خبر منتشر شده هیچ اطلاعاتی ندارم و نمی دانم واقعا فوت شده اند یا خیر؛ با هر کسی هم‌ که تماس گرفتم خبر قطعی ندارد؛ حتی با برادرشان صحبت کردم که گفتند از هم بندی ها خبر فوت را دریافت کردند اما شاهین دیروز به من گفت در بند نیست؛ اطلاعات من در همین میزان است."

گفتنی است سال گذشته و در روزهایی که قوه قضاییه تاکید داشت نوید افکاری شکنجه نشده و در شرایط عادی خودش اعتراف کرده که مأمور اداره حراست سازمان آب در شیراز را کشته، صدای فردی به نام شاهین ناصری پخش شد که این ادعا را تکذیب می‌کرد. ناصری که ظاهرا مشغول گذراندن دوره محکومیت خود در شیراز بوده، کارشناس بازرگانی است. قوه قضاییه مدعی شده که او یک "جاعل و کلاهبردار حرفه‌ای" است. شاهین ناصری در روز ۲۶ شهریور ماه ۱۳۹۷ در قزوین بازداشت و چهارم یا پنجم مهرماه همان سال به شیراز منتقل شد.

***

اسماعیل بخشی: حکم زیلابی یک لجبازی امنیتی بیشتر نیست

دیده‌بان ایران نوشت: سه سال پس از آغاز اعتراضات و اعتصابات کارگران هفت‌تپه از مطالبه بدیهی‌ترین حقوق‌شان می‌گذرد اما هنوز هم تصمیم مشخص و کارسازی در جهت پاسخگویی به این قشر داده نشده است. در جدیدترین اظهارات مسئولین مربوطه اعلام شده است که گویا قرار است این شرکت به وزارت اقتصاد واگذار شود اما سوالی که در حال حاضر مطرح می‌شود این است که آیا با واگذاری این شرکت به بخش دولتی به مشکلات و دغدغه‌های کارگران پاسخ داده می‌شود؟ البته آن‌طور که پیداست مسئولین محترم با در بند کردن و نسبت دادن اتهامات بزرگ و غیر واقعی به وکیل این کارگران یعنی خانم فرزانه زیلابی نه تنها به دنبال جبران نیستند بلکه بیشتر به دنبال زهر چشم گرفتن از کارگران و دیگر حامیان این قشر هستند.

زندانیان سیاسی,آخرین وضعیت شاهین ناصری

در همین راستا با اسماعیل بخشی، فعال کارگری در گفت ‎وگو با دیده‌بان ایران عنوان کرد که هنوز تصمیم قاطعی در خصوص واگذاری این شرکت به بخش دولتی گرفته نشده است. وی در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: کارگران هفت‌تپه همواره این درخواست را از مسئولان داشتند که دیگر برای این شرکت مالک خصوصی تعریف نکنند. البته تعریف ما ما از صنایع دولتی، صنایع ملی است چون از آن مردم است. هرچند ما دولتی‌ها را چه خوب چه بد قبول نداریم. این فعال کارگری درباره نحوه واگذاری کارخانه هفت تپه خاطرنشان کرد: ما در ابتدا پیشنهاد کردیم که مدیریت این کارخانه را بر عهده خودمان بگذارند که این کار را نکردند. بنابراین کارگران به این نتیجه رسیدند که دولت دوباره سرپرستی شرکت را بر عهده بگیرد تا با روی کار آمدن مدیرانی که کارگران در انتخاب آن‌ها دخیل هستند، روند تولید دوباره رونق بگیرد. زیرا این شرکت پتانسیل رشد دوباره را دارد.

این فعال کارگری خاطرنشان کرد: مسئولان امر تصمیم داشتند که دوباره «هفت تپه» را به بخش خصوصی واگذار کنند که با مخالفت کارگران این تصمیم عملی نشد. عده ای در روند تصمیم‌گیری درباره شرکت هفت‌تپه تعلل کردند تا دولت عوض شد طوریکه اگر اعتصابات کارگران نبود قطعاً روند رسیدگی به مشکلات این کارخانه بسیار طولانی‌تر می‌شد. در خصوص این خبر هم که گفته شده قرار است هفت تپه به وزارت اقتصاد واگذار شود هم باید عرض کنم که هنوز چیزی مشخص نیست اما واقعیت این است که برای صنایع همانند هفت تپه باید وزارت اقتصاد یا صمت و مجلس شورای اسلامی تصمیم‌گیری کند.

اسماعیل بخشی در پاسخ به این پرسش دیده بان ایران که آیا دولتی ها درباره واگذاری شرکت هفت‌تپه به وزارت اقتصاد با کارگران جلسه ای برگزار کرده اند یا خیر؟ تصریح کرد: خیر، اصلاً جلسه رسمی‌ای برگزار نکردند که حالا نمایندگان کارگران هم مخالفت یا موافقت خود را در خصوص این تصمیم اعلام کنند. اما آنچه که هست ما حرف‌های خودمان را پیشتر زده ایم، چه آن‌ها ما را به جلسه‌های خود ببرند یا نبرند. البته این نکته را هم باید اضافه کنم که یک چیزی که همه کارگران نسبت به آن متفق‌القول هستند این است که در این مقطع هفت‌تپه به طرح توسعه نیشکر اضافه شود و آن‌ها هم قول این قضیه را به کارگران داده‌اند. این طرح توسعه نیشکر خودش شامل هفت طرح است که اگر هفت‌تپه به آن اضافه شود سهام‌دارن هم، بانک ملی، بانک صادرات و خود دولت است.

وی در ادامه افزود: ‌آنقدر در دوره خصوصی‌سازی به کارگران فشار آوردند که قابل بیان نیست. کارگران هفت تپه بارها در اعتراضاتشان این نکته را بیان کرده اند که ماهی نبوده که برای حقوق شان اعتراض نکرده باشند. یعنی در واقع هیچ‌وقت نشده که یک ماه به کارگران درست حقوق بدهند تا کارگران دلگرم شوند. این خیلی دردناک است که هر ماه باید به‌خاطر همین حقوق اندک اعتراض و اعتصاب کنیم. انگار ما باید برای بدیهی‌ترین حق خود همیشه معترض باشیم. همین که اسدبیگی رفته کارگران این را پیروزی بزرگی برای خودشان می‌دانند اما این بدین معنا نیست که کارگران در برابر مطالباتشان این بار در برابر دولت سکوت خواهند کرد یا کوتاه می‌آیند. ما کارگران خواهان تشکیل تشکل کارگری در بحث مدیریت هفت‌تپه هستیم.

این فعال کارگری همچنین در واکنش به صدور حکم یکسال زندان برای «فرزانه زیلابی، وکیل کارگران هفت‌تپه» هم عنوان کرد: به‌نظر بنده این حکم جنبه امنیتی دارد نه قضایی. چون آقایان در این سیستم با داشتن وکیل مستقل مشکل دارند. قوه قضائیه در جریان اعتراضات کارگری در پرونده هفت‌تپه تاکنون برای ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر پرونده درست کرده است که این حجم بسیار بزرگی است. بخشی گفت: ما خدا را شاکریم که خانم زیلابی را پیدا کردیم تا با شجاعتی که دارند تا جایی که توانستند از حق کارگران دفاع کردند. ایشان بسیار شرافتمندانه تاکنون حتی یک ریال هم از ما پول نگرفته اند. اتفاقاً همین موضوع برای آقایان جالب شده بود و در جریان در بازجویی‌های‌مان می‌گفتند که چرا وکیل از شما پول نمی‌گیرد؟ که البته پاسخ ما هم به شما ربطی ندارد بود. وی اضافه کرد: حکم صادر شده برای خانم زیلابی یک لجبازی امنیتی بیشتر نیست. کارگران هم نسبت به صدور این حکم اعتراض دارند و نسبت به این حکم ظالمانه بسیار خشمگین و معترض هستند. یک طوماری هم در حال امضا شدن است که امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.

***

رییس سازمان زندان ها: انتقال سپیده قلیان به زندان دیگر تحت بررسی و تصمیم است

زندانیان سیاسی,آخرین وضعیت شاهین ناصری

محمدمهدی حاج محمدی در توئیتر نوشت: ادعاهای عجیب و غریب سپیده قلیان از زندان بوشهر منجر به شکایت برخی از زندانبانان، زندانیان وخانواده‌ آنها شده که وفق مقررات رسیدگی می شود.

وی افزود: بخاطر اطمینان از رفتار عادلانه زندانبانان شاکی و نیز عصبانیت شدید هم بندی های او، انتقالش به زندان دیگر مطابق قانون، تحت بررسی و تصمیم است.

زندانیان سیاسی,آخرین وضعیت شاهین ناصری

baharnews.ir
didbaniran.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش