پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳
۱۶:۴۲ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۵۸۱
سیاست داخلی

فاضل میبدی: احتمال اینکه دامنه اعتراضات در ۱۴۰۰ بسیار وسیع‌تر شود وجود دارد / سرکوب آبان ۹۸ چهره انقلاب را خراب کرد

فاضل میبدی,سرکوب آبان98
  استاد دانشگاه مفیدم قم به دیده بان ایران گفت: در کل دنیا هیچ دولتی با برخورد موفق به ساکت کردن مردم نشده و نخواهد شد؛ حتی در برخی موارد چنین دولت هایی پس از مدتی دیگر نمی‌توانند به کار خودشان ادامه دهند. به همین ترتیب هر چقدر حکومت‌ها بیشتر دست به برخورد مردم بزنند، بقای آن‌ها کمتر و برعکس هر چقدر برخورد کمتر باشد، بقایشان بیشتر است. توصیه بنده به نیروهای انتظامی و امنیتی این است که این راهی که در پیش گرفته‌اید راهی نیست که جوابگوی مردم باشد. نمی‌شود به مردم بگوییم که آهای مردم فریاد نکشید، اعتراض نکنید اصلا مگر می‌شود؟

به گزارش دیده بان ایران، «آب مایه حیات است» جمله‌ای در همان بدو ورود به مدرسه بارها در کتاب‌ها و درس‌هایمان خوانده‌ایم اما هیچوقت به ما گفته نشد که درخواست برای اب در پاییز ۱۴۰۰ می تواند «اشک‌آور» باشد.! در حالی که تا چند روز پیش از رسانه ملی تا فعال سیاسی از نحوه برخورد دولت سیزدهم و البته رسانه‌ ملی در نحوه برخورد و پوشش دهی خبر معترضان اصفهان تجلیل می‌کردند. در چهارشنبه شب به یکباره ورق برگشت و چادر کشاورزان به آتش کشیده شد و روز جمعه هم نیروی انتظامی با مردمی که طبق معمول دو هفته قبل در زاینده رود حضور بهم رسانده بودند برخورد کردند.

خبرنگار دیده‌بان ایران، در همین رابطه با محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت‌وگویی انجام داده که مشروح آن را در دیده بان ایران می‌خوانید.

دولت تاب و تحمل اعتراضات مردم که بسیار قانونی و مدنی است را ندارد / اگر برجام به سرانجام نرسد اعتراضات در کشور روز به روز گسترده‌تر خواهد شد

*آقای میبدی! ما مشاهده کردیم که در طی ۱۵ روز اعتراض مردم اصفهان هیچگونه خشونت و احواشی مثل بر هم زدن نظم عمومی‌ای توسط مردم را به دنبال نداشت اما با دخالت نیروهای  انتظامی این تجمع مسالمت آمیز بهم خورد! شما این اتفاقات را به چه شکل ارزیابی می‌کنید؟

به اعتقاد بنده، این اعتراضاتی که تحت عنوان مشکلات آبی در کشور صورت می‌گیرد فقط بخشی از آن مربوط به مشکلات کمبود آب است؛ بخش مهم و البته بزرگ آن مربوط به مشکلات اقتصادی، فقر و گرانی است. وقتی کشاورز اصفهانی آب ندارد پس در نتیجه کشاورزی هم نمی‌تواند بکند؛ از سویی دیگر سفره‌اش به‌دلیل گرانی و فقر خالی است و شرمنده زن و بچه‌اش می‌شود بنابراین مشخص است این فرد راهی جز فریاد زدن در خیابان برایش نمی‌ماند! مشکل فقط آب نیست! متاسفانه دولت سیزدهم تاب و تحمل اعتراضات مردم که بسیار قانونی و مدنی است را ندارد! به‌جای این‌که بنشیدند و با مردم گفت‌وگو گفتند، از رویکرد «سرکوب» مردم استفاده می‌کنند. معمولا «سرکوب کردن» هیچ مشکلی را حل نمی‌کند. اگر نیروهای انتظامی و امنیتی این چنین با مردم  برخورد نمی‌کردند و چادرها را آتش نمی‌زدند؛ به نظر بنده تا حدی مسائل رو به حل شدن می‌رفت. درحال حاضر مشکلات و مسائل اقتصادی ما به گونه‌ای گره خورده است که هیچ مدبری نیست تا بیاید و این گره را باز کند. تا زمانی‌که این گره باز نشود این اعتراضات و تظاهرات‌ها ادامه‌دار خواهد بود. حتی اگر امروز آقایان بتوانند مشکل آب را حل کنند، فردا به‌دلیل مشکل دیگری مردم دست به اعتراض می‌زنند. به اعتقاد بنده یکی از راه‌حل های مناسب و کارسازی که دولت باید در جهت کم شدن مسائل کشور آن را دنبال کند، مسئله رفع تحریم‌ها، فروش نفت و آزادسازی بازارهای کشور است. در حال حاضر همه این سه مورد برای دولت قفل است. اگر در مذاکرات بتوانیم به نقطه قابل قبولی برسیم و این تحریم ها از روی کشور برداشته شود و با دنیا ارتباط داشته باشیم، قطعا مشکلات کشور هم حل خواهند شد اما اگر مذاکرات به جایی نرسد مطمئنا مشکلات ادامه‌دار و روز به روز اعتراضات گسترده‌تر خواهد شد. در چند سال اخیر چند مورد سرکوب اعتراضات مردمی را داشته‌ایم؟ آیا توانست چیزی را حل کند؟ قطعا جواب «نه» است؛ «سرکوب» هیچ چیزی را نه تنها حل نمی‌کند بلکه دامنه آن‌ها را گسترده‌تر خواهد کرد. مسائل باید ریشه‌ای حل شود نه این‌که به صورت کلی صورت مسئله را پاک کنیم!

مافیا اجازه درست شدن شرایط زندگی مردم را نمی‌دهد

*آقای میبدی! شما این اراده و انگیزه را از دولت ابراهیم رئیسی برای به نتیجه رساندن برجام مشاهده می‌کنید؟

اگر شخص رئیس جمهور دارای اختیارات تام باشد، ممکن است تلاش‌هایی صورت بگیرد اما در ایران در خصوص رابطه با غرب به ویژه آمریکا شخص رئیس جمهور تصمیم گیرنده نیست. یک جریانی، یک قدرت مافیایی در کشور وجود دارد که آن‌ها در این رابطه تصمیم‌گیری می‌کنند و الا دولت حسن روحانی هم تلاش‌هایی در جهت به سرانجام رسیدن برجام  انجام داد اما نتیجه چه شد؟ مافیای قدرت و ثروت اجازه نداد که مردم نتیجه این تلاش ها را ببینند. در دولت حسن روحانی، مافیای قدرت و ثروت در کشور برای‌ این‌که در آینده قوای سه گانه را همزمان در اختیار داشته باشد مقابل پیشروی و به نتیجه رسیدن برجام را گرفت! حالا که دیگر کل کشور در دست این مافیا افتاده است، حتی یک مورد از وعده‌های خود را نتوانستند به مرحله عمل برسانند. مافیا اجازه درست شدن شرایط زندگی مردم را نمی‌دهد و سودش هم در این است که شرایط کشور بحرانی و تحریم ها پا برجا بماند! در حال حاضر هم شروع به مطرح کردن شعارهای تند و تیز کرده‌اند که ما نتیجه‌اش را در وضعیت اقتصادی کشور مشاهده می‌کنیم؛ شما وضعیت دلار را تماشا کنید، قیمت دلار از زمان شروع دولت ابراهیم رئیسی حدود ۵ الی ۶ هزار تومان افزایش قیمت داشته است! این قضیه به ضرر چه قشری بیشتر است؟ قطعا قشر محروم جامعه.

هیچ حکومتی در دنیا با رویکرد«سرکوب» موفق به ساکت کردن مردم نشده است / راه‌حل اعتراضات مردم «سرکوب» نیست

*به نظر شما عدم توجه دولت سیزدهم نسبت به اعتراضات به حق مردم و از سویی دیگر؛ برخوردهایی که توسط نیروهای امنیتی علیه مردم اعمال می‌شود، چه خواهد بود و سرانجام به چه چیزی منتهی خواهد شد؟

قطعاً این گونه رفتارها فاصله مردم با دولت را بیشتر خواهد کرد و حتی ممکن است در آینده دامنه اعتراضات وسیع‌تر شود. به هر حال؛ در کل دنیا هیچ دولت و حکومتی با سرکوب موفق به ساکت کردن مردم نشده و نخواهد شد؛ حتی در برخی موارد چنین حکومت‌هایی پس از مدتی دیگر نمی‌توانند به کار خودشان ادامه دهند. به همین ترتیب هر چقدر حکومت‌ها بیشتر دست به سرکوب مردم بزنند، بقای آن‌ها کمتر و برعکس هر چقدر سرکوب کمتر باشد، بقایشان بیتشر است. توصیه بنده به نیروهای انتظامی و امنیتی این است که این راهی که در پیش گرفته‌اید راهی نیست که جوابگوی مردم باشد. نمی‌شود به مردم بگوییم که آهای مردم فریاد نکشید، اعتراض نکنید اصلا مگر می‌شود؟ مشکلات مردم باید حل شود. سرکوب‌های آبان ۹۸ تاریخ و چهره انقلاب را بسیار خراب کرد. از سویی دیگر ؛ در آبان ۹۸ دامنه اعتراضات بسیار وسیع شد؛ بنابراین این امکان وجود دارد با این سرکوب‌ها دامنه اعتراضات در ۱۴۰۰ بسیار وسیع‌تر از قبل شود. راه‌حل اعتراضات مردم «سرکوب» نیست.

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مرگ بر دیکتاتوری و زورگویی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش