دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۵۶ - ۱۱ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۹۷۰
سیاست داخلی

رییس کمیسیون حقوقی مجلس: اگر کسی در جریان اعتراضات اقدام مخرب داشت، می‌توان به او تیراندازی کرد/ نماینده مجلس خواستار دلجویی از معترضان اصفهانی

موسی غضنفرآبادی,رییس کمیسیون حقوقی مجلس
غضنفرآبادی گفت: به جز نیرو‌های امنیتی، فرد یا افرادی که می‌بینند خطر و خسارتی در حال وقوع است یا رخ داده، می‌توانند وارد عمل شوند که این روند، هم مجوز شرعی دارد و هم قانونی.

اواخر آبان و اوایل آذر ۱۴۰۰ را باید به عنوان روز‌های تلخ تاریخ اصفهان ثبت کرد؛ روز‌هایی که باعث نه فقط ناراحتی مردم استان اصفهان، بلکه کل ایران شد. هرچند اعتراض‌ها در ابتدای امر توسط کشاورزان به قطع حق‌آبه که موضوعی صنفی بود، شکل گرفت، اما در ادامه، مردم گله‌مند از خشکی زاینده رود هم به این جمع پیوستند، شاید صدایشان بلندتر از همیشه به گوش مسئولانی برسد که با تصمیمات نابخردانه خود در حکمرانی آب، کار را به این درجه بحرانی رساندند.

نقطه تلخ و تاریک اعتراضات روز‌های گذشته اصفهان، آسیب‌دیدن برخی از افراد حاضر در تجمعات بود که با واکنش نیروهای نظامی مواجه شدند. اینکه این نوع برخورد پلیس با مردم معترض درست بوده یا خیر؟ سوالی است که جوابش را از "موسی غضنفرآبادی" رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس جویا شدیم. او به رویداد۲۴ می‌گوید: در کشور ما، اصل بر قانون‌مداری است، اما گاهی در این بین، برخورد‌هایی می‌شود که اجتناب‌ناپذیر است. یعنی وقتی معترض می‌خواهد اقدامی انجام دهد که خسارتی متوجه کشور شود، رخ‌دادن این برخورد‌ها امکان‌پذیر است.

نماینده بم افزود: برای مقابله با این چالش، حتی به جز نیرو‌های امنیتی، فرد یا افرادی که می‌بینند خطر و خسارتی در حال وقوع است یا رخ داده، می‌توانند وارد عمل شوند که این روند، هم مجوز شرعی دارد و هم قانونی.

غضنفرآبادی تصریح کرد: در همه موارد باید تلاش شود که قانون رعایت شود و اگر فردی تخلف کرد در جایگاه قانونی با او برخورد شود. برخی جا‌ها امکان دارد یکسری اقداماتی انجام شود که در نهایت باعث جلوگیری از قتل شود. به طور مثال اگر در اعتراضات اصفهان این رویکرد در پیش گرفته نمی‌شد شاید شاهد تلفات هم می‌بودیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا همیشه به معترضان لقب ضدانقلاب می‌دهید، گفت: به هر حال ضدانقلاب‌ها همه جا دنبال سوءاستفاده هستند، اما در اعتراض اخیر اصفهان، فارغ از اینکه در آن جمع، ضدانقلاب بوده یا نبوده، یا مثلاً فردی فهمیده یا ناآگاه با نیت اقدامی مخرب و خطرناک وارد صحنه شده، باید جلوی آن‌ها گرفته می‌شد. به طور مثال اگر در اعتراضی، فردی به انبار سوخت حمله کرد و در ادامه، توجه به اخطار و تذکر نکرد، او می‌تواند با رفتارش باعث آتش‌زدن و کشتن ۱۰۰ یا ۲۰۰ نفر شود، حال در این شرایط، می‌توان به سمت این فرد، تیراندازی کرد. یعنی تا حد اقدام قهرانه و حتی تیراندازی که موجب جلوگیری از عمل فرد شود، مجوز وجود دارد.

***

دکتر علیرضابیگی: تجمع کنندگان در اصفهان و پاستور سزاوار این برخورد نبودند، باید از مردم دلجویی شود!

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: حق اعتراض را برای مردم به رسمیت بشناسیم. اصل ۲۷ قانون اساسی تجمعات را مشروط به این که مسلحانه و مغایر با اسلام نباشد، حق مردم می داند. تجمع کنندگان اصفهان و یا پاستور فارغ از این که خواسته هایشان بجا یا نابجا بوده است سزاوار این نوع برخورد نبودند. آن ها مردمان ما هستند و باید از آنها دلجویی شود.

موسی غضنفرآبادی,رییس کمیسیون حقوقی مجلس

به گزارش دولت بهار، دیروز به مناسبت روز مجلس، آیت الله رییسی و جمعی از اعضای دولت به بهارستان رفتند که یکی از سخنرانان مراسم دکتر احمد علیرضابیگی بود.

بخشهایی از نطق وی در حضور رییس جمهور را می‌خوانید:

دهم آذرماه سالروز شهادت شهید مدرس و روز مجلس را گرامی می داریم.

بدواً وظیفه خود می دانم از اقدامات دولت در خصوص مقابله با کرونا، راهبرد صحیح در ارتباط با همسایگان و نیز تکیه بر ظرفیت های درون زای ملت ایران که توصیه صریح و مستمر رهبر معظم انقلاب به دولت هاست و نیز جدا کردن برجام از فرایندهای اقتصادی کشور قدردانی نمایم.

برگزاری جلسه مشترک غیرعلنی این امکان را فراهم می کند که قدری صریح تر سخن بگوئیم.

باید بپذیریم که مردم امروز دولت و مجلس را یکی میدانند و کار هریک را به حساب دیگری می گذارند. اداره کشور و عبور از بحران ها، نیازمند هوشمندی وآینده نگری است و توجه به تجربیات قبلی اجتناب ناپذیر است.

اقدامات روبنائی، تکراری و مسکن های بی خاصیت جواب نمی‌دهد.

مجلس با لایحه دو فوریتی افزایش ارز ترجیحی به ۱۲/۶ میلیارد دلار مخالفت  کرد. این مخالفت نه به معنی مقابله با دولت برای تامین اقلام اساسی و دارو بلکه به منزله حساسیت آن در قبال منابع عمومی و بیت المال است که از سال ۹۷ به صورت غیرشفاف و رانتی توزیع میشود.

گرانی و فساد توامان خلق همگان را تنگ کرده است، جنابعالی نیز اذعان داشتید که این شیوه تخصیص منابع، فساد زاست. این را هم اضافه می کنم که تجربه تلخ سال ۹۸ نیز مانع از پذیرفتن طرح های دربسته است. عبور از شرایط دهشتناک اقتصادی کشور در گرو تحصیل اعتماد مردم می باشد.

بازگردانیدن ثروت مردم به مردم می تواند زمینه ساز این اعتماد باشد. فراموش نکنیم سپردن ثروت مردم به غیرمردم، سبب بروز چپاولهایی شد که اعتماد مردم را به آتش کشید. بجای اینکه بنگاه های معظم کشور را به مش قربانعلی ها بسپاریم، چه بهتر که آنها را در قالب سهام عدالت به مردم بدهیم.

در دوران تصدی جنابعالی در قوه قضاییه بخش قابل توجهی از اموال به تاراج رفته به بیت الماب برگردانیده شد و اکنون ما نگران ابطال همان آرا هستیم.

استفاده از تجربه طرح تحول اقتصادی دولت های جناب آقای دکتر احمدی نژاد و بروز کردن آن می تواند راهگشای حرکت دولت در شرایط فعلی باشد.

موضوع بحران آب کاملا مدیریتی است. در جاهایی که اصلا آب نداریم همان مشکلات را داریم که در آذربایجان با وجود آب داریم. در آذربایجان آب را در روستاها با تانکر به دست مردم می رسانند و در سیستان و بلوچستان بدون آب هم با تانکر آب رسانی می شود.

مردم استان های مختلف کشور رو در روی هم قرار گرفته اند. مشکل آب اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان، در آذربایجان هم هست ولی نجابت مردم مانع از بروز عینی آن می شود.

آقای رئیس جمهور حق اعتراض را برای مردم به رسمیت بشناسیم. اصل ۲۷ قانون اساسی تجمعات را مشروط به این که مسلحانه و مغایر با اسلام نباشد، حق مردم می داند.

تجمع کنندگان اصفهان و یا پاستور فارغ از این که خواسته هایشان بجا یا نابجا بوده است سزاوار این نوع برخورد نبودند. آن ها مردمان ما هستند و باید از آنها دلجویی شود.

تلقی عمومی این است که فهم از شرایط کشور و اولویت های مجلس و دولت، با مردم بسیار فاصله دارد و یا حتی در نقطه مقابل قرار دارد. دانستن حق مردم است و مردم با محدودسازی آن بشدت مخالفند.

آقای رئیس جمهور موضوع نفوذ جدی است، هر گونه ساده انگاری و غفلت نابخشودنی است. تهیه برنامه جامع مقابله با نفوذ با مسئولیت مقام عالی اجرایی کشور، ضروری است.

توفیقات جنابعالی و هیات محترم دولت را آرزومندم.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا گلوله برا مردم که صاحب کشورند باشد و عیش و چپاول و غارتگری برا بعضی هاآیا خدا بیدار است
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش