دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۴۶ - ۰۳ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۲۰۴
سیاست داخلی

هر روز شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم/ دولت برای اصلاح بودجه ۱۴۰۱ اقدامی نداشت

امام جمعه تهران: امام علی به مالک اشتر توصیه کرد که تامین مالی مصر از دریافت مالیات باشد نه فروش سرمایه

محمدحسن ابوترابی فرد,امام جمعه تهران
ابوترابی‌فرد گفت: اقتصاد دولتی به شدت راه را برای خلق ثروت ناهموار کرده است و زمینه گسترش فساد را فراهم آورده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران، در خطبه نمازجمعه این هفته گفت: پیوند اقتصاد ملی با نفت و قرار گرفتن این منابع عظیم در دست دولتمردان موجب شده است که بخش اصلی اقتصاد بنگاه‌های بزرگ و سرمایه بخش یا تحت مالکیت دولت قرار بگیرند یا دولت نقش مستقیمی در مدیریت آن‌ها داشته باشد.

امام جمعه موقت تهران گفت: این اقتصاد دولتی به شدت راه را برای خلق ثروت ناهموار کرده است و زمینه گسترش فساد را فراهم آورده است. امروز اقتصاد ایران و بودجه کشور با درآمد‌های نفتی گره خورده است، سرمایه گذاری‌های مستقیم و غیرمستقیم بیشتر از منابع حاصل از درآمد‌های نفتی تامین می‌گردد.

او ادامه داد: ملت ایران به ویژه طبقات متوسط و ضعیف دوران سختی را سپری می‌کنند؛ رشد حدود ۵۰ درصدی تورم در کنار رشد اقتصادی تقریباً منفی موقعیت جمهوری اسلامی را از نظر شاخص‌های کلان در وضعیت نامناسبی قرار داده است و به نظر من از مهم‌ترین عوامل موثر بر شرایط اقتصادی امروز نظام بودجه‌ریزی یعنی سیاست مالی نظام مانکی و سیاست‌های پولی و ارزی است که نظام بانکی و پولی ارزی متاثر از نظام بودجه‌ریزی است. سیاست‌های مالی بر نظام بانکی کشور سلطه یافته است، سیاست‌های بانک مرکزی در راستای سیاست‌های مالی تعیین می‌شود لذا هر روز شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: تورم یعنی بی ثباتی در اقتصاد و کاهش ارزش پول ملی، تورم یعنی انتقال ثروت از جیب طبقات متوسط و ضعیف به جیب صاحبان ثروت، تورم یعنی رکود اقتصاد ملی. یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای مدیریت تورم و فراهم آوردن زمینه رشد اقتصاد ملی نظام بودجه ریزی کشور است و اصلاح نظام بانکی از مهمترین عوامل رئیس جمهور محترم در بخشنامه که در آستانه تبیین بودجه ۱۴۰۱ برای مدیران کشور ارسال کردند، اول اینکه به صفر رساندن کسری بودجه سال ۱۴۰۱ و دوم اینکه فراهم آوردن رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ است.

خطیب نماز جمعه تهران معتقد است که تشکیل صندوق پیشرفت و توسعه در تمامی استان‌ها با تخصیص حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۴ و بعضی از ردیف‌های آن اختصاص ۲۰ درصد از منابع حوزه توازن درآمد‌های مالیاتی مازاد در استان‌ها به این صندوق به گمانه می‌تواند این صندوق گامی در مسیر رشد اقتصادی کشور و افزایش اختیارات استانداران و تبدیل استان‌ها به یک مدیر فعال اقتصادی نقش ایفا کند. بحث دوم، بحث هدایت منابع حاصل از حذف ارز ترجیحی است که کار انصافاً اقدام شجاعانه‌ای است.

او ادامه داد: اگر بخواهیم در مورد شاخص‌های کلان بودجه صحبت کنیم، باید عملکرد بودجه ۱۴۰۰ را با لایحه بودجه مقایسه کنیم، متاسفانه در گزارش‌ها به این عدد و ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۱ با اعداد و ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۰ مقایسه می‌شود که این خطای راهبردی و استراتژیک است. خوشبختانه دولت تلاش کرده تا عدد عملکرد بودجه را کاهش بدهند. مصارف عمومی هزینه‌ها مصوب قانون امسال، ۹۱۹ هزار میلیارد تومان بوده، اما عملکرد ۶۵۴ هزار میلیارد تومان است.

ابوترابی فرد معتقد است که جمع مصارف ۸۱۷ هزار میلیارد تومان بوده و این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۱ مصارف عمومی دولت ۱۳۵ هزار و ۳۷۲ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده و این رشد حدود ۶۷ درصد است.

وی بیان کرد که انچه تورم آور است رشد هزینه‌های کشور است، در بودجه ۱۴۰۰ مصارف عمومی درآمد‌ها ۴۴۸ هزار میلیارد تومان، در سقف اول ۴۵۵ هزار میلیارد تومان و در سقف دوم پیش‌بینی شده است.

وی بیان کرد که پیش بینی عملکرد ۳۹۹ هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که منابع در بودجه ۱۴۰۱، ۶۶۴ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است و اگر این منابع را با هزینه‌های مقایسه کنیم، شکاف درآمد و هزینه از عدد ۳۰۱ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که نسبت به ۴۶۴ میلیارد تومان لایحه بودجه ۱۴۰۰ رشد آن منفی است و نسبت به عملکرد فاصله تغییر می‌کند.

خطیب نماز جمعه اظهار کرد که اگر مجلس کوچکترین قدم برای افزایش هزینه‌ها راه را برای مشکلات جدی هموار می‌کند اگر بتواند برای کاهش هزینه‌ها همت کند قطعاً دولت محترم استقبال می‌کند.

ابوترابی‌فرد گفت: رفاه عمومی یک ضرورت برای تعالی جامعه انسانی و اسلامی است. نظام تامین مالی و نظام دفاعی بازدارنده باید در کارنامه چهاردهه گذشته مورد تحلیل قرار گیرد. در حوزه نظامی و دفاعی، در این عصر تاریک که سیاستهای آمریکا را در پیش رو داشته ایم، نظام اسلامی توانسته سطح امنیت را در منطقه ارتقاء بخشد و راه را برای به قدرت رسیدن امت اسلام هموارکند. سردار سلیمانی با مبارزه با داعش برای ملت اسلام و حتی دنیا و اروپا امنیت خلق کرد.

وی افزود: اما در حوزه اصلاح تامین مالی در طول سه دهه گذشته قدم قابل قبولی برداشته نشده است. با آنکه در چهار دهه نظام اسلامی در توسعه منابع اسلامی و رشد علمی و دستیابی به فن آوری های نوین، خلق امنیت و ارتقاء وحدت ملی و زیرساختهای اقتصادی برای توسعه قدم های مهمی برداشته اما شاخصه های کلان اقتصادی مانند تورم، درآمدسرانه، نرخ بیکاری و شکاف طبقاتی هرگز در شرایط مناسبی که شایسته ملت ایران است قرار ندارد.

امام جمعه تهران ادامه داد: این ناکارآمدی به دو اصل مهم بر می گردد؛ فقدان بودجه ریزی مبتنی بر مبانی علمی و نظام بانکی ناکارآمد. برنامه ریزی نادرست و پیوند منابع و هزینه های کشور و تجارت خارجی و تراز تجاری به درآمدهای نفتی در طول یک قرن گذشته، شاخصه های کلان اقتصادی، ما را در شرایطی نامناسب قرار داده است. فقدان برنامه درست و عدم توجه به رهنمود رهبری که در سه دهه قبل گفتند رابطه نفت و هزینه های کشور را قطع کنید، ما را در این مرحله قرار داده است. موهبت نفت به مصیبت نفت تبدیل گردیده است.

ابوترابی گفت: بودجه مهمترین سند و ابزار حکمرانی در جهان است. امام علی (ع) در ۱۴۰۰ سال قبل، به مالک می گوید نظام تامین مالی کشور مصری را بر اساس دریافت مالیات بنا بنه و نه بر اساس فروش سرمایه. اگر منابع درآمد نفت به صندوق توسعه واریز می شد، امروز از یک اقتصاد بزرگ و نرخ تورم منفی و درآمد سرانه بالا و موقعیت مناسب در قاره آسیا برخوردار بودیم.

وی با اشاره به سالروز ۹ دی گفت: روزی که ایران اسلامی را در موقعیت دیگری از قدرت قرار دادند، درست در شرایطی که دشمن گمان می‌کرد نقش‌ها و دسیسه‌های او به نتیجه می‌رسد، آگاهی، بصیرت، اراده، ملت ایران در راهپیمایی عظیم ۹ دی ماه، یک راهپیمایی خودجوش و برآمده از اصل و اراده ملت ایران تمام دسیسه‌ها را فرو ریخت.

ابوترابی فرد بیان کرد که رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب بر اصلاح نظام ساختار بودجه کشور تاکید کردند و این تحول راه را برای اقتدار ایران هموار می‌کند.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش