در روزهای گذشته ادعاهایی در رابطه با ارتباط **کاترین شکدم نویسنده اسرائیلی با بعضی محافل و نهادها در ایران مطرح شده که بحث برانگیز شده است.
حتی ادعا شده که شکدم جاسوس اسرائیل بوده که البته در این رابطه توضیحی ارائه نشده.
عبدالله گنجی، فعال سیاسی اصولگرا و مدیرمسئول روزنامه همشهری طی یادداشتی تحت عنوان« صیغه» اسم رمز حمله به نقد و بررسی حواشی حضور کاترین شکدم در این پرداخته است.
در این یادداشت آمده:
* چند روزی است با پدیده ای به نام خانم« کاترین شکدم» مواجهیم که در رسانه های غیررسمی و معاند از وی به عنوان جاسوس نفوذکرده در مراکز مهم نظام، نام می برند. چند روز با چینش محتوایی که به نام وی منتشر می شود و مطالعه گفت وگوها و متونی که از وی در رسانه های کشور مانده است به این نتیجه رسیدم که وی نمی تواند جاسوس باشد. رسم جاسوسی این نبوده و نیست که فردی مدعی نفوذ در اعماق سری یک حکومت باشد، با افراد کلیدی ارتباط برقرار کند، روش های نفوذ را یاد بگیرد اما خود یا سیستم امنیتی فرستنده او را بسوزاند و همه ارتباطات، آینده، اعتمادسازی و... را یک مرتبه بدون هیچ دلیلی دود کند.
* می توان گفت او با احساسات و جو زدگی وارد حوزه مسلمانی شد و نتوانست چهارچوب های مسلمانی را در درازمدت استمرار دهد بنابراین خروج از جغرافیای مسلمانی را فروخت تا بریدن از اسلام را با دیدن« بدی های دین» توجیه کند. در فرهنگ ایرانی- اسلامی ما ۲ مقوله به هر کس بسته شود از جهت سیاسی- اجتماعی نابود می شود. اول مسائل مالی و دوم مسائل اخلاقی است. این دو مسئله در ایران از وابستگی و جاسوسی هم پرهزینه تر است. لذا مبتنی بر شناخت این دو آسیب از یک سو و مدعای دینداری حاکمان از سوی دیگر، پروژه
* بی اعتبارسازی مسئولان جمهوری اسلامی با رمز صیغه و ۳ تکنیک« ابهام»،« انتظار» و« تعمیم» توسط یک سرویس امنیتی مشرف بر فرهنگ و تعصبات اسلامی شروع شده است. وقتی مدعی ارتباط جنسی با ۱۰۰ نفر می شود یعنی ابهام و مخاطب را منتظر می گذارند که در تعقیب اسامی باشد و وقتی یک مورد با جزئیات به سناریو تبدیل شد اصل تعمیم پذیری اتفاق می افتد و ۹۹نفر دیگر نیز در دایره باور مخاطب قرار می گیرند. سال هاست روشنفکران و غرب گرایان صیغه را بردگی جنسی و دست وپاگیر اما ولنگاری جنسی و رهاشدگی را آزادی می دانند و از قضا این فرد مامور است که اثبات کند شرع از نگاه مسئولان جمهوری اسلامی در روش های ارضای جنسی خلاصه شده است. راستی چرا بر« صیغه» و ادبیات درون دینی اصرار دارد؟ چرا بر رابطه نامشروع تاکید نمی کند؟
* چون می خواهند مذهبیون مدعی اسلام و انقلاب را تخریب نمایند و فساد اخلاقی را مکمل فساد اقتصادی کنند که قبلا« بود» یک مورد آن را به« نمود» هزار مورد تبدیل کرده اند. زمان این سناریوسازی مقارن با شروع و تاکید بر جهاد تبیین است و ناگاه میدان داران جهاد تبیین در سپاه ازجمله دکتر جوانی یا مقدم فر محور هجمه قرار می گیرند. حال آنکه دکتر جوانی ایشان را حتی یک بار از نزدیک ندیده است. حتی در قالب خبرنگار مصاحبه ای با وی نداشته است اصلا چیزکی نبوده است که ایشان به چیز تبدیل کرده باشد. بدون تردید محتوایی که به نام ایشان تولید و توزیع می شود توسط یک سرویس امنیتی با مشاوری ایرانی تهیه شده و حساسیت ها و احساسات منفی و مثبت ایرانیان را می داند.
* این مرحله حمله به قدرت نرم سپاه را برنامه ریزی کرده اند تا پرچم داران جهاد تبیین را از معرکه جهاد خارج کنند. اینکه از بین صدها یا هزاران نفر جوانی را سیبل می کنند به این دلیل است که طرف خود را رسانه ای جازده است و با عبارت« مسئول صبح صادق» می خواهد موضوع را جزیی، همسو و باورپذیر نماید. راستی کجای دنیا یک زن ۱۰۰ مورد رابطه جنسی برای اعتمادسازی و اخذ اطلاعات و جاسوسی انجام می دهد و بعد از اعتمادسازی یک مرتبه پل را نابود می کند؟
* بدون تردید این سناریو و پروژه برای تخریب چهره های موجه با اسم رمز« صیغه» است تا صیغه را معادل فحش، جاسوسی، پرستوسازی ولنگاری، ابزار حاکمیتی و نهایتا به مثابه جوک لوث نمایند. هدف هم امثال جوانی نیست که بعد از پروژه« فایل صوتی» برای سپاه در حوزه اقتصادی، این پروژه در حوزه اخلاقی سناریوسازی می شود. نبرد با حیثیت و سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی چیز جدیدی نیست و این نیز خواهد گذشت. اما آنچه حتمی و قطعی است:گزینش عبارت های تولیدی به نام این زن با هدف به مسخره گرفتن دین، حاکمان دینی و احکام دین و درنهایت، تقابل مذهبیون با نظام به جای تقابل تاریخی لیبرال ها و غرب گرایان با نظام است. امید است جریانات ناکام داخلی از این سناریو مبرا باشند. این نیز بگذرد.
واکنش علی مطهری به ظهور پدیده هایی مانند« کاترین شکدم» در جمهوری اسلامی
علی مطهری:ظهور پدیده هایی مانند کاترین شکدم در جمهوری اسلامی ناشی از میل بخشی از حکومت به تملق و چاپلوسی و بت سازی است. جاسوسها از این روزنه مخصوصاً در نهادهای انقلابی نفوذ می کنند. نفوذ در این نهادها رخ می دهد نه در منتقدان و مخالفان.
**کاترین پرز شکدم (Catherine Perez-Shakdam) تحلیلگر سیاسی، نویسنده و مفسر مسائل خاورمیانه است. شکدم در یک خانواده یهودی سکولار در فرانسه متولد شد. او رئیس مؤسسه مطالعات شفقنا در انگلستان و مشاور خاورمیانه پرنس علی سراج در افغانستان است. او نویسنده کتابهای خیزش عربستان تحت پرچم اولین امام، از مکه تا صحرای کربلا، داستان مقاومت بزرگ:یمن و وهابیون بوده است.
به تازگی به واسطه نقل قول هایی که این فرد در رسانه های خارجی و معاند علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده و نیز به واسطه فعالیت هایی که در ایران داشته مورد توجه قرار گرفته است.
- 19
- 6
مهرداد
۱۴۰۰/۱۲/۱۹ - ۲۱:۳۳
Permalink