دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۵ - ۲۶ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۵۶۹
سیاست داخلی

علم‌الهدی: ما و مردم افغانستان از یک نژادیم و باید از آن ها در ایران استقبال کنیم

علم الهدی,امام جمعه مشهد
امام جمعه مشهد گفت: مردم ایران و افغانستان با یکدیگر اختلاط خونی دارند و از یک نژاد اند. در گذشته، بخش عمده‌ای از افغانستان جزو خراسان بزرگ بوده است و مردم افغانستان همشهری ما مردم مشهد محسوب می‌شوند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در حرم مطهر رضوی(ع) با اشاره به فرارسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی، اظهار کرد: مقاومت در عناصر رزمنده، آن چیزی است که ارتش، سپاه و نیروهای رزمنده ما را ممتاز می‌کند. مقاومت جوهره باعظمتی است که امروزه محور تمام حرکت‌های عزیزان مدافع ما برای مقابله با دشمن و استکبار قرار گرفته است و آن چنان بازدارنده است که دشمن با وجود تمام عداوت‌ها، به خاطر مقاومت غیرتمندانه ارتش و سپاه جمهوری اسلامی، قدرت تجاوز به نظام ما را ندارد.

وی افزود: امروز دشمن در اطراف ما حضور دارد، اما وجود نیروهای ارتش و سپاه در دریا، هوا و زمین باعث شده است دشمن جرات نکند به ما نزدیک شود و چون از انجام هر گونه فعالیتی در راستای تجاوز به حریم ما عاجز است، به انواع توطئه‌ها چنگ می‌زند. لذا آن چیزی که در کنار مقاومت سپاه و ارتش مهم است، بصیرت شما مردم می‌باشد. بصیرت شما باید مانع از تحقق اهداف دشمن شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به حادثه اخیرا رخ‌ داده در حرم رضوی، بیان کرد: دشمن از این حادثه برای ایجاد اختلاف بین مردم ایران و افغانستان استفاده می‌کند. مردم ایران و افغانستان با یکدیگر اختلاط خونی دارند و از یک نژاد اند. در گذشته، بخش عمده‌ای از افغانستان جزو خراسان بزرگ بوده است و مردم افغانستان همشهری ما مردم مشهد محسوب می‌شوند.

علم‌الهدی عنوان کرد: افرادی مانند ابن سینا، فارابی، مولانا و آخوند خراسانی که در تاریخ منحصر به فرد بودند، از اهالی افغانستان اند، در حالیکه جزو مفاخر ایرانی به حساب می‌آیند. رهبری نیز در یکی از سخنان خود فرمودند مفاخر علمی شرقی اسلام به مراتب از مفاخر علمی غربی اسلام بالاتر اند.

وی با تاکید بر اینکه ایران و افغانستان یکی اند، گفت: ما بدون افغانستان ریشه‌های فرهنگی‌مان را از دست می‌دهیم. آن روزی که امام(ره) با نظام ستم‌شاهی مبارزه می‌کرد، برادران افغانستانی تنها ملتی بودند که در این مبارزه به ما کمک می‌کردند. در دوران ۸ سال دفاع مقدس نیز در کنار رزمندگان باغیرت ما، برادران افغانستانی در صفوف دفاع مقدس حضور داشتند و عده‌ای از این عزیزان به شهادت رسیدند.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: چندین سال است ما دشمن را به عقب رانده‌ایم و آن جبهه‌ای که در ۱۵۰۰ کیلومتر خاک ما تشکیل شده بود را تا کنار دریای مدیترانه عفب زده‌ایم و در آن جا در حال مبارزه با دشمن هستیم و بیشتر رزمندگانی که در این جبهه در حال همکاری با ما اند، عزیزان افغانستانی ما هستند. فاطمیون و بسیاری از یاران شهید سلیمانی از برادران افغانستان بودند.

علم‌الهدی اضافه کرد: دشمن این آمیختگی بین ایرانی و افغانستانی را دیده و افغان را ملاک قدرت ایران تشخیص داده است و این هماهنگی بین دو ملت، دشمن را به زانو در آورده است و مجبور شده دمش را روی کولش بگذارد و از افغانستان فرار کند.

وی با اشاره به حضور مهاجرین افغانی در ایران و با بیان اینکه این افراد مهمانان ما هستند، گفت: ما با همه توان از این عزیزان استقبال می‌کنیم. خواهران و برادران افغانی برای ما، مانند مهاجرینی هستند که از مکه به مدینه هجرت کردند. در آن زمان نیز مسلمانان امکانات خود را تقسیم کردند و مهاجرین را در زندگی خودشان جای دادند. امروز نیز برادران و خواهران افغان ما که به هر علتی به ایران مهاجرت کرده‌اند، شریک زندگی ما هستند و به کوری چشم دشمن، باید با آغوش باز از آنان استقبال کنیم و قدر آنان را به خاطر فداکاری‌هایی که تاکنون در عرصه‌های انقلاب، دفاع مقدس و همکاری با شهید سلیمانی داشته‌اند، بدانیم.

امام جمعه مشهد ادامه داد: ما باید با وجود مشکلات معیشتی، تحریم‌ها سایر مشکلاتی که دشمن هر روز برای ما ایجاد می‌کند، تلاش کنیم به عزیزان افغانستانی مهمان در ایران که همدرد ما هستند، سخت نگذرد و زندگی خوش و خرمی داشته باشند و بتوانند با اطمینان و آرامش کامل به وطن خودشان بازگردند و در آن سرزمین اسلامی مدافع انقلاب و ارزش‌های دین باشند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
پس همشهری کاش تشریف ببرید آنجا کمی ارشاد بفرمایید شاید رفتار اجتماعی ومذهبی همشهریت طالبان تغییر کند یا شما آنجا مورد پسند واقع شده و ماندگار شوید.شما متوجه هستی که همین چند روز پیش طالبان تصمیم داشت تا مرزهایش با ایران را به منظور جلوگیری از صادرات ایران از مرزهایش را ببندد.انهم فاجعه در صحن مطهر رضوی.وبعد هم تبلیغاتشان در فضای مجازی.لطفا از وجب به وجب کشور عزیزمان وخصوصا خراسان مقدس دفاع بفرمایید وبذل وبخشش هایتان را با این همشهریهایتان تا زمان تغییر رویه آنها کمتر کنید چون مار در آستین پروردن است.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش