چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۳۴۹۱
سیاست داخلی

تكذيب دعوت خانواده شهيد همت به تجمع اعتراض به بدحجابى

اعتراض بانوان تهران نسبت به بدحجابي

به گزارش روزنامه آرمان ملی، چند روز قبل بود که اعلاميه‌اي در برخي شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شد که موضوع آن اعتراض بانوان تهران نسبت به بدحجابي بود. در زير اين اطلاعيه برخي اسامي آشنا به چشم مي‌خورد. برخي هم مانند محمدمهدي همت نوشتند:« با توجه به آوردن نام خانواده ما، بنده اطلاع يا دعوت يا حضورمان در اين اجتماع را تکذيب مي‌کنم.» اما نکته‌اي جالب در اين اطلاعيه وجود داشت و آن هم عدم درج نام مسعود ده‌نمکي با توجه به سوابق گذشته او در مبارزه با بدحجابي بود.

چهره آشناي دهه ۷۰

«او در دهه ۷۰ به همراه حسين الله ‌كرم در قالب جمعيت انصار حزب‌الله پرچمدار برخورد با جمع‌ها يا برنامه‌هايي بود كه باب ‌ميلش نبود. هرازگاهي هم تجمعات خياباني برگزار مي‌كردند. آنها در آن زمان به گروه فشار معروف بودند. معروف‌ترين حضور او به زماني بازمي‌گردد که ماجراي کوي دانشگاه پيش آمد» اما ده نمکي تغيير رويکرد داشت و از حضور در اين حوادث اعلام برائت کرد.

من نبودم

ايرناچنين به توصيف مسعود ده نمکي ديروز پرداخته است: تجمع ۱۸ تير سال ۷۸ در خوابگاه کوي دانشگاه در اعتراض به بسته شدن روزنامه «سلام» به مديرمسئولي آيت‌الله موسوي خوئيني‌ها و سردبيري عباس عبدي شکل گرفت. اين روزنامه در ۱۵ تير ۱۳۷۸ به جرم چاپ نامه محرمانه سعيد امامي به آيت‌الله دري نجف آبادي، وزير وقت اطلاعات براي تحديد مطبوعات، توسط دادگاه ويژه روحانيت به مدت ۵ سال توقيف شد.

در پي اعتراضات دانشجويان و دخالت عوامل بيرون دانشگاه، درگيري‌هايي رخ داد که نهايتا با جمع شدن غائله و پيگيري ماجرا، ۲ سال بعد يک سرباز وظيفه به نام اروجعلي ببرزاده به اتهام سرقت ريش‌تراش از کوي دانشگاه به ۹۱ روز حبس محکوم شد. ده نمکي يکباره تغييراتي در ديدگاه‌هاي خود داد به نحوي که در گفت‌وگويي که با هفته‌نامه «جبهه» در تاريخ ۲۹ تير ۱۳۷۸ داشت، آورده بود: اصل ورود نيرو به درون محوطة دانشگاه اشتباه بود اما اينکه درون محوطة دانشگاه چه گذشته است، من به عنوان يک خبرنگار شاهد عيني بودم.

سيستم ارتباطي يا بي‌سيم يا تلفن‌هاي همراه يقينا و مسلما بين گروه‌هاي دانشجويي برقرار بوده چون به راحتي با همديگر ارتباط داشتند. هيچ رويارويي سنگين و درگيري نزديکي بين اين جمع قليل و دانشجويان صورت نپذيرفت و بنده در همان بدو ورود در مقابل حوض کوي دانشگاه اين گروه قليل حزب‌اللهي را متقاعد کردم که اين جريان يک بازي است، بازي‌اي است که حزب‌الله نبايد گرفتار آن شود. پس از توضيحات من همه سريعا به بيرون کوي دانشگاه رفتند ولي دانشجويان گمان کردند که نيروهاي حزب‌اللهي ترسيده‌اند و فرار کرده‌اند لذا شير شده و حملهة ديگر خودشان را آغاز کردند و پس از آن از کوي بيرون زدند و جلوي در را هم گرفتند.»

او مي‌گويد:« اصل ورود نيرو به درون محوطه دانشگاه اشتباه بود اما اينکه درون محوطه دانشگاه چه گذشته است من به عنوان يک خبرنگار شاهد عيني بودم. سيستم ارتباطي يا بي‌سيم يا تلفن‌هاي همراه يقيناً و مسلماً بين گروه‌هاي دانشجويي برقرار بوده چون به راحتي با همديگر ارتباط داشتند. جا‌هايي که احتياج به نيرو داشتند نيروهاي خودشان را در آنجا متمرکز مي‌کردند، و بنده وقتي متوجه عمق قضايا شدم و متوجه اين شدم که نيرو در دامي افتاده که به اين راحتي نمي‌تواند از آن بيرون بيايد و وقتي مطمئن شدم که جرياني به نام حزب‌الله و گروه‌هاي شناخته شده حزب‌الله در اين برنامه حضور ندارد، محوطه دانشگاه را ترک کرده و راهي نماز جمعه شدم.»

فرار به سينما

مسعود ده نمکي به سينما و کارگرداني روي آورد تا شايد گذشته او از اذهان حذف شود که تا حدودي موفق بود. آثار او از جمله اخراجي‌ها مخاطبان زيادي داشت و همين موضوع دلگرمي خوبي براي او شد تا به گذشته باز نگردد. محمدعلي ابطحي فعال سياسي اصلاح‌طلب گفته بود: «خوشحالم ده‌نمکي به فيلمسازي رسيده است». البته حضور در سينما براي ده نمکي بي حاشيه نبود. او از مخالفان اماکني بود که جوانان در آن به دور هم جمع مي‌شدند اما در سال ۹۷ باانتشار تصويري از خود ودخترش نوشت:« تغيير و غلبه نسل جديد يعني اين که بچه‌ات اين آخر عمريه پات رو به کافي شاپ باز کنه.. » او اخيرا هم در ديدار با رييس جمهور، گفت: حوزه فرهنگ حوزه آزمون و خطا نيست که به اسم جوانگرايي، سرنوشت فرهنگ کشور را در اختيار امثال من که هيچ آشنايي با اين حوزه نداريم، بگذاريد.

صف کشي مقابل يار ديروز

همفکران گذشته ده نمکي از تغيير رويکرد او ناراضي بودند چنانکه مرحوم فرج‌الله سلحشور در زمان حيات خود، در نشست «کنکاشي در سينماي ديني سه دهه اخير» که در دانشگاه فردوسي برگزار شد در ادامه انتقادات از وضعيت سينماي ايران و در پاسخ به سوالي پيرامون فيلم اخراجي‌ها اظهار داشت: مسعود ده‌نمکي يک رزمنده است اما هنرمند نيست و زماني که فرد هنرمند نباشد ديگران وي را راه مي‌برند. وي افزود: «شريفي‌نيا راه را به ده‌نمکي نشان مي‌دهد و بازيگران و سناريو را مي‌گويد» يا حسين مهکام، گفته بود: «آقاي ده‌نمکي اصلاً تکنيک سينما نمي‌شناسد. بنابراين، با نگاه مرحوم آويني فيلم «اخراجي‌ها» يک فيلمفارسي تلقي مي‌شود و اگر هم نگوييم فيلمفارسي، لااقل يک فيلم مبتذل شناخته مي‌شود. ولي شما داريد از اين سينما دفاع مي‌کنيد و از طرف ديگر معتقديد که از فيلمفارسي گريزانيد. چطور اين دو تناقض با هم جمع مي‌شود؟»

الله کرم هم در مسير اعتدال؟

الله کرم هنوز در حزب الله باقي است اما ديدگاه‌هايش اعتدالي تر شده است مانند مرداد ۹۸ که دبير شوراي هماهنگي حزب‌الله در برنامه تلويزيوني دست خط گفت «برخي از حاشيه‌ها و تندروي‌هايي که در انصار حزب‌الله بوده است از جانب نفوذي‌هايي بوده است که با حزب کارگزاران که بعدها شکل گرفته است رابطه داشته‌اند». او درهمان برهه معتقد به امر به معروف و نهي از منکر لساني در قالب «تذکر، عبور و ترک کردن سريع منطقه، پرهيز از هر گونه درگيري و تماس غيرلساني و منتظر نتيجه نماندن» باشد؛ همان نيروي حزب الله خواهد بود.

مطهره شفيعي

armanmeli.ir
  • 12
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش