دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۸۶۴
سیاست داخلی

مولوی عبدالحمید با اشاره به خشونت‌ها علیه معترضان: آنان که در رأس قدرتند، صدای ملت را بشنوند؛ آه مظلومان نابودگر است

مولوی عبدالحمید,اعتراض مهر 1401
مولوی عبدالحمید، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۲ مهر ۱۴۰۱، با اشاره به اعتراضات سراسری در کشور، «ناکارآمدی سیاست‌های داخلی و خارجی» را از عوامل بروز نارضایتی‌ها در کشور برشمرد و از مسئولان ارشد کشور خواست اقشار مختلف مردم را ببینند و صدای همۀ ملت را بشنوند.

سایت بهارنیوز : به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید گفت: «در روزهای اخیر تحولاتی در کشور رخ داده و مردم ایران بیش از بیست روز است که مشغول اعتراضات هستند و توصیه ما آن است که همه ما به این توجه کنیم که چرا این اعتراضات اتفاق می‌افتد. اگر واقعیت را ببینیم، سیاست‌های داخلی و خارجی کشور را ناکارآمد می‌بینیم. وقتی سیاست در مملکتی ناکارآمد باشد و مشکلاتی به وجود بیاورد، حتما شاهد اعتراضات خواهیم بود.»

آه مظلومان نابودگر است

ایشان با اشاره به حادثه جمعه خونین زاهدان افزود: «در جمعه اسبق ظلم بسیار بزرگی در اینجا شد. من یقین دارم و سوگند یاد می‌کنم که الله از این ظلم ناراض شد؛ چراکه همه ما اینجا بودیم و دیدیم چه شد. کشتن این انسان‌های بی‌گناه نزد خداوند تبعات دارد. ما به مردم توصیه کردیم امنیت را حفظ کنند و از آن‌ها ممنونیم که این توصیه را رعایت کردند. ما همچنان صحبت می‌کنیم و این صحبت‌ها خیرخواهانه است ولی ما دیده‌ایم که آه مظلومان نابودگر است. بر این مردم ظلم شد و خدا شاهد است که به ناحق کشته شدند.» امام جمعه اهل سنت زاهدان تصریح کرد: «درخواست ما این است که مسئولان موضوع را بررسی کنند. تا وقتی کسانی که مردم را کشتند، محکوم نشوند و مجازات نشوند، مردم راضی نمی‌شوند.»

عبدالحمید از مردم نیز خواست اسامی کشته‌شدگان و زخمی‌های این حادثه را اعلام کنند تا در فرآیند شکایت حقوقی، اطلاعات دقیق‌تری ارائه شود. ایشان از رسانه‌ها هم خواستند به زخم مردم حادثه‌دیده نمک نپاشند و واقعیت‌ها را بیان کنند. 

این مردم غلامِ نان و پول نیستند

عبدالحمید، محدود دانستن اعتراضات به مسائل اقتصادی را هم مردود برشمرد و گفت: «درست است که کشور دشمنان و بدخواهانی دارد که می‌خواهند بین ملت و دولت فاصله بیفتد و برای این کار مردم را تحریک می‌کنند اما در واقع، مردم هم مشکلات زیادی دارند و این مشکلات تنها اقتصادی نیستند. کسانی که تنها اقتصاد را مطرح می‌کنند، سخت در اشتباهند. مردم آزادی و احترام می‌خواهند. این مردم غلام نان و پول نیستند بلکه عزت و آزادی خود را طلب می‌کنند.»

وی افزود: «اقتصاد مهم است اما اخیرا سیاست بر آن گذاشته شده که همه مشکلات را اقتصادی بدانند و بگویند مردم مشکل دیگری ندارند؛ این اشتباه بزرگی است. در کشور مشکلات دیگری هم وجود دارد که تنها مشکلات خارجی هم نیستند. مشکلات خارجی را نفی نمی‌کنیم اما مشکلات داخلی جدی‌تر هستند. فیلترهایی درست کرده‌اند و نمی‌گذارند بسیاری از افراد وارد نظام سیاسی شوند و همین باعث شده که امروز چنین مشکلاتی پیش بیاید. اگر در مجلس و دولت تنوع داشته باشیم، مشکلاتی مانند این ایجاد نمی‌شود.»

ای کاش مسئولان همۀ ملت ایران را می‌دیدند

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان اظهار داشت: «در کشور ما تنوع قومی و مذهبی زیادی وجود دارد و آدم‌هایی با گرایش‌های مختلف در اینجا زندگی می‌کنند. این تنوع را خداوند آفریده و آن را می‌پسندد. این تنوع را باید پذیرفت. همه ادیان، مذاهب و اقوام باید مورد احترام باشند و این حاکمیت‌ است که باید این تنوع‌ها را در نظر داشته باشد و به همه آن‌ها آزادی بدهد. نگویند فلانی درویش است و نباید آزادی داشته باشد. در کشورمان دیده‌ایم که چه بر سر دراویش آمد. حتی اگر عقیده دراویش غلط باشد، خودشان باید جواب خدا را بدهند. ما چکار به آن‌ها داریم؟ اینطور نباشد که آزادی بیان را بگیرند و تا کسی حرفی زد، تماس بگیرند و تهدید کنند.»

او خطاب به مسئولان تأکید کرد: «بگذارید سلایق و عقاید مختلف صحبت کنند. در طول این مدت حرف دلسوزان ملت و دولت این بوده که اهل‌سنت و طیف‌های دیگر را در تمام سطوح به کار بگیرید. خود بنده در زمانی که محمد مرسی در مصر به پیروزی رسید، نامه‌ای به او نوشتم و گفتم که در حکومت‌تان شیعیان و مسیحیان و حتی لائیک‌ها را به کار بگیرید و در افغانستان به طالبان هم همین را توصیه کردم. در کشور ما هم دین‌دار و بی‌دین، همه ملت ایران هستند. ای کاش مسئولان ما افرادی بی‌غرض بودند و حرف‌های طیف‌های مختلف را می‌شنیدند و همۀ ملت را می‌دیدند. این نکته بسیار مهم است که صحبت تمام معترضان شنیده شود.»

آنان که رأس قدرتند، صدای ملت را بشنوند

عبدالحمید با اشاره به خشونت‌ها علیه معترضان گفت: «اعتقاد من بر این است که نباید با معترضان با خشونت برخورد شود. نباید کسی را که اعتراض می‌کند، دشمن دانست. برای هیچ دولتی در دنیا شایسته نیست که ملتش را کتک بزند و بکشد. شما در تمام دنیا با هرکس دشمن باشید، حامی شما همین ملت هستند. اگر حکومتی مردم را از دست داد، چه کسی حامی‌اش می‌شود؟ اگر قدرتی در دست بنده بود، حتما با مردم کنار می‌آمدم.»

او در پایان اظهار داشت:‌ «ما امیدواریم آنچه در کشور ما پیش آمده، مایه خیر برای کشور باشد و خداوند در این مسئله ما را کمک کند. عموم مردم خواهان تغییرات در کشور هستند و مسئولان این را باید بدانند. آنان که در رأس قدرت هستند، صدای ملت را بشنوند و به خواسته آن‌ها تن دهند. تعدادی از زندانیان حادثۀ اخیر در زاهدان آزاد شده‌اند و امیدواریم باقی زندانیان هم آزاد شوند. خداوند درجات شهدای عزیزمان را عالی بگرداند و آن‌ها را با شهدای صدر اسلام و شهدای کربلا محشور بدارد و مجروحان را شفا دهد.»

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش