دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۰۳ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۰۲۷۵
سیاست داخلی

نامه محمود صادقی خطاب به رئیس قوه قضائیه؛ به جای احضار منتقدان دلسوز، اندکی پای سخن معترضین بنشینند

محمود صادقی,نامه محمود صادقی خطاب به رئیس قوه قضائیه درباره اعتراضات

اعتمادآنلاین نوشت: "محمود صادقی" فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در واکنش به خبر احضار خود به دادسرا به رئیس قوه قضاییه نامه نوشت. صادقی در بخشی از این نامه خطاب به غلامحسین محسنی‌اژه‌ای نوشت: شما هرچه در مناسبت‌های مختلف از ضرورت رعایت عدل و داد در دادگستری داد سخن بدهید اگر این فرمایشات در مقام عمل به منصه ظهور نرسد پر کاهی ارزش نخواهد داشت.

مشروح نامه محمود صادقی را در ادامه می‌خوانید:

به نام خدا

حجت‌الاسلام والمسلمین آقای محسنی اژه‌ای

رئیس محترم قوه قضاییه

با سلام و احترام

به استحضار می‌رساند خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه روز شنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۲۸  خبر زیر را با کد ۴۵۲۰۵۶۴ در خروجی خود قرار داد:

«برخی از چهره‌ها از جمله محمود صادقی، پروانه سلحشور ، یحیی گل محمدی برای توضیح در خصوص انتشار مطالب غیر مستند یا توهین آمیز به دادسرا احضار شده‌اند.» و در ادامه نام عده ای از چهره‌های هنری را همراه با انتساب اتهاماتی به آنان ذکر کرد. این خبر علاوه بر انتشار در پایگاه اینترنتی خبرگزاری میزان همزمان در حساب‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی وابسته به قوه قضائیه، ازجمله توئیتر و تلگرام (که سال‌هاست به دستور مقام قضایی فیلتر شده اند) منتشر و متعاقباً در رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی در سطح گسترده بازتاب پیدا کرد. صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۲۹ در تلاشی آشکار برای ارعاب و فضاسازی علیه فعالان سیاسی و اجتماعی این خبر را با آب و تاب فروان در بخش های مختلف خبری خود همراه با تصویر اشخاص یادشده بازنشر کرد که به خوراکی برای کانال‌ها و گروههای ریز و درشت مجازی تبدیل شد.

این در حالی بود که اینجانب پیش از انتشار این خبر هیچگونه اطلاعی از این احضاریه نداشتم و هیچ اخطاریه را در این زمینه دریافت نکرده بودم و پس از انتشار آن نیز هرچه در پیامک‌های دریافتی و سامانه ثنا جستجو کردم چیزی نیافتم و نهایتاً در ساعت ۸ و ۴۱ دقیقه روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۳۰  یعنی دو روز پس از انتشار خبر، پیامک ابلاغیه مربوط را دریافت کردم!

خاطرنشان می‌سازد که طبق ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری: «انتشار تصویر و سایر مشخصات مربوط به هویت متهم در کلیه مراحل تحقیقات مقدماتی توسط رسانه ها و مراجع انتظامی و قضائی ممنوع است مگر در مورد اشخاص زیر که تنها به درخواست بازپرس و موافقت دادستان شهرستان، انتشار تصویر و یا سایر مشخصات مربوط به هویت آنان مجاز است:

الف- متهمان به ارتکاب جرائم عمدی موضوع بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده (۳۰۲) این قانون که متواری بوده و دلایل کافی برای توجه اتهام به آنان وجود داشته باشد و از طریق دیگری امکان دستیابی به آنان موجود نباشد، به منظور شناسایی آنان و یا تکمیل ادله، تصویر اصلی و یا تصویر به دست آمده از طریق چهره نگاری آنان منتشر می‌شود.

ب- متهمان دستگیر شده که به ارتکاب چند فقره جرم نسبت به اشخاص متعدد و نا معلومی نزد بازپرس اقرار کرده اند و تصویر آنان برای آگاهی بزه دیدگان و طرح شکایت و یا اقامه دعوای خصوصی توسط آنان، منتشر می‌شود.»

جناب آقای محسنی اژه ای!

از صدا و سیما که با دهها شبکه رادیویی و تلویزیونی و سایبری در انحصار یک جناح سیاسی خاص قرار گرفته و با این روش‌های غیر اخلاقی و غیرحرفه‌ای اعتبار و مرجعیت رسانه‌ای خود را از دست داده و به طرز مشکوکی زمینه را برای مرجعیت رسانه‌های بیگانه و جنگ ترکیبی علیه نظام فراهم کرده انتظاری نیست. اما از خبرگزاری میزان که ویترین قوه قضاییه است و تحت مدیریت کسی است که از زمان تصدی این مسئولیت روزی نیست که بر رعایت موازین قانونی در محاکم و دستگاههای وابسته به آن تأکید نکرده باشد، اینگونه نقض آشکار قانون آیین دادرسی و حقوق قضایی شهروندان دور از انتظار است.

آری! به فرموده امیر مؤمنان علی علیه‌ السلام:

الحق اوسع الاشیاء فی التواصف و اضیقها فی التناصف.

شما هرچه در مناسبت‌های مختلف از ضرورت رعایت عدل و داد در دادگستری داد سخن بدهید اگر این فرمایشات در مقام عمل به منصه ظهور نرسد پر کاهی ارزش نخواهد داشت.

دادستان محترم نیز اگر واقعا از تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی نگران است، به جای احضار منتقدان دلسوز، اندکی پای سخن معترضین بنشیند. در این صورت در خواهد یافت که این قبیل اقدامات ناقض حقوق مردم است که موجب تشویش اذهان عمومی و تضعیف و تبلیغ علیه نظام و مشوه شدن چهره دستگاه قضایی نزد افکار عمومی و دستاویزی برای تبلیغ رسانه‌های بیگانه علیه نظام می‌شود، نه اظهارات و انتقادات فعالان اجتماعی و سیاسی که هدفی جز خیرخواهی برای مردم ندارند.

با عنایت به مراتب فوق تقاضا دارد دستور اکید برای تعقیب و مجازات مسئولان و مرتکبان این عمل غیرقانونی در خبرگزاری میزان را صادر فرمایید. همچنین باتوجه به اصل ۱۷۵ قانون اساسی ناظر به وظیفه نظارتی قوای سه‌گانه، ازجمله قوه قضاییه بر سازمان صدا و سیما، خواهشمند است دستور بررسی موضوع در شورای نظارت بر صدا و سیما و برخورد قانونی با مسئولان ذیربط و جلوگیری از تکرار آن در آینده را صادر فرمایید.

با تجدید احترام

محمود صادقی

دانشیار حقوق دانشگاه تربیت مدرس، وکیل دادگستری و دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها

۱۴۰۱/۹/۲

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش