جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۳۸ - ۲۵ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۴۰۲
سیاست داخلی

فاضل میبدی: زندانیان سیاسی را آزاد کنید/ کجای دنیا از اعدام خوشحال می شوند و تبریک می گویند؟

فاضل میبدی,واکنش فاضل میبدی به اعتراضات کشور
روحانی نواندیش گفت: برخی افراد به درستی اشاره می‌کنند که بنیه نظامی کشور قوی است، بله درست است و بنیه نظامی باید هم قوی باشد، اما مگر توان نظامی همه چیز است و موضوع را حل می‌کند، وفاق ملی نیز نقشی حیاتی در حفظ کیان یک کشور و امنیت ایفا می‌کند. اگر ما واقعاً دنبال حل مشکلات مملکت هستیم باید این اعتراضات با تدبر حل و فصل شود، کجای دنیا اعدام و کشتن راهگشا و حلال مشکل بوده است،

به گزارش آفتاب نیوز، در حالی که محمد نقدعلی عضو کمیسیون قضایی مجلس حکم اعدام را مبارک خواند و از اجرای دیرهنگام آن گلایه کرد، رشیدی کوچی دیگر همکار او از استقبال مردم از اعدام‌ها سخن گفت، احمد خاتمی امام جمعه تهران نیز به استقبال آن رفت. مصطفی میرسلیم دیگر نماینده اصولگرای مجلس هم که گویا برای اعدام معترضان عجله دارد، خواستار اجرای احکام اعدام طی ۵ الی ۱۰ روز شده است!

با این همه به گفته حمیدرضا جلایی‌پور، دومین اعدام باعث شد که صدای بی‌طرف‌ها نیز در آید، حتی برخی از چهره‌های محافظه‌کار نیز نسبت به اثرات احکام قضایی اخیر ابراز تردید کردند. آذر منصوری دبیر کل حزب اتحاد اسلامی نیز اعلام کرد به نشانه اعتراض حاضر نشده است حضور خود در نشست‌های علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی را ادامه دهد. هرچند در چنین شرایطی فروکش کردن بحران و تنش از همیشه دورتر به نظر می‌رسد، با این همه برخی از چهره‌های سیاسی در روزهای اخیر پیشنهاداتی را برای برون رفت از بحران مطرح کرده‌اند.

محمد تقی فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: این یک واقعیت مسلم است که شرایط فعلی کشور نمی‌تواند ادامه پیدا کند و برای برون رفت از این وضعیت، ناچاراً باید رویکرد، سیاسی، اقتصادی و امنیتی حاکمیت تغییر کند. اگر ساختار حاکمیت، متعرضان را نه با برچسب‌های فعلی، بلکه به عنوان انسان‌های معترض و منتقد وضع موجود نگاه می‌کرد، شاید بسیاری از این اتفاقات تلخ روی نمی‌داد، اما متاسفانه با اعتراض با خشونت رفتار شد و شرایط غم‌انگیزی رقم خورد.

این روحانی نواندیش در ادامه گفت: چرا درک این موضوع برای برخی اینقدر سخت است که بفهمند مردم واقعاً در تنگنا قرار گرفته‌اند. شرایط اقتصادی و فقر دامنگیر فعلی از تحمل بسیاری از افراد جامعه خارج شده است. برخی تحریم‌ها را نعمت و کاغذپاره می‌خوانند اما این تحریم‌ها علاوه بر صدمات اقتصادی، به اخلاق و فرهنگ جامعه نیز آسیب زده است. مسئولین ما باید درک کنند که در عصر حاضر، اقتصاد اساس همه چیز است. خانه‌دار شدن برای طبقه متوسط نیز به یک رویا تبدیل شده است، نرخ پرتیراژترین خودروها در عرض نه چند هفته، بلکه چند روز، میلیون‌ها تومان افزایش می‌یابد. تهیه مایحتاج عمومی برای دهک‌های پایین درآمدی به یک عذاب روزمره تبدیل شده است، این وضعیت واقعاً کمر مردم را خم کرده است.

فاضل میبدی در تشریح بیشتر رخدادهای اخیر افزود: در رادیو می‌شنیدم که یکی از اعضای محترم کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بر افزایش جمعیت و ازدیاد نسل تاکید می‌کردند، حرف درستی است، اما با کدام پول؟ جوان ما با کدام معیشت و آینده ازدواج کند و بچه‌دار شود؟ باید اذعان کرد که برخی مسئولین قصوراً یا تقصیراً در رقم زدن فضا و شرایط فعلی کشور دست داشته‌اند. دلسوزان جامعه، آحاد مردم و اقتصاددانان بارها درخواست کردند از این مسئولین که بنشینید با دنیا مذاکره کنید و ضمن حل مسائل، سایه شوم تحریم را از روی اقتصاد این کشور بردارید. این قطعنامه‌های که از یسار و یمین علیه کشورمان صادر می‌شود، شوخی نیست، قطعاً بر روی وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود.

وی همچنین گفت: البته برخی افراد به درستی اشاره می‌کنند که بنیه نظامی کشور قوی است، بله درست است و بنیه نظامی باید هم قوی باشد، اما مگر توان نظامی همه چیز است و موضوع را حل می‌کند، وفاق ملی نیز نقشی حیاتی در حفظ کیان یک کشور و امنیت ایفا می‌کند. اگر ما واقعاً دنبال حل مشکلات مملکت هستیم باید این اعتراضات با تدبر حل و فصل شود، کجای دنیا اعدام و کشتن راهگشا و حلال مشکل بوده است، دولت اگر به دنبال تغییرات بنیادین و راهگشا است باید زندانیان سیاسی را آزاد کند. از آن ور هم اگر برخی بیایند و بسیجی‌ها را به قتل برسانند، باید توجه کنند که به هر حال خشونت، خشونت بیشتر می‌آفریند. نکته دردناک دیگر این تبریک اعدام‌ها از سوی برخی ائمه جمعه و نمایندگان است، تبریک اعدام نمک به زخم مردم پاشیدن است، کجای دنیا از اعدام ابراز خوشحالی می‌کنند. زمانی در این کشور علمای مانند طالقانی و بهشتی در صحنه سیاسی کشور حضور داشتند...

فاضل میبدی با اشاره به برخی اظهارنظرهای چهره‌های نزدیک به حاکمیت، افزود: برخی از همین آقایان افراد بی‌حجاب را وصل می‌کنند به شبکه‌های خارجی، یعنی می‌گویند فلان دختر که بی‌حجاب است حتماً با بیگانگان در ارتباط است، نمی‌گویند این دختر شاید از سر لج با من آخوند و کارهایمان بی‌حجابی پیشه کرده است. سران کشور باید یک بار دیگر از خود بپرسند ما در سال ۵۷ اصلاً برای چه انقلاب کردیم. مگر نه اینکه برای آزادی‌های مدنی و سیاسی بیشتر و رفاه اجتماعی و رفع فقر انقلاب کردیم، کدام یک از این وعده‌های انقلاب محقق شد.

وی در مورد برخی اظهارات در خصوص «مشکل شورای نگهبان» نیز گفت: تغییر اساسی در شورای نگهبان یک گام رو به جلو است، اما کافی نیست. انتخابات اخیر برای بسیاری از جوانان عقده و خشم ایجاد کرد. شورای نگهبان باید تغییر رویه دهد، غیر از این چه چاره‌ای وجود دارد. یک بار دیگر هم تاکید می‌کنم با کشتن و اعدام مشکلی حل نمی‌شود.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا کدوم انسانیه که از اعدام دیگران خوشحال بشه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش