به گزارش دیده بان ایران، عبدالحمید اسماعیلزهی در سخنان انتقادی خود که همچون هفتههای گذشته به دلیل اختلال و قطع شدن اینترنت زاهدان از شبکههای اجتماعی او به صورت زنده پخش نشد، به «شدت گرفتن» مسمومیت دختران دانشآموز در مدارس دولتی اشاره و از آن با عنوان «ناامنی بزرگ در کشور» یاد کرد.
کنایه به استفاده حکومت از دوربینهای پیشرفته در شناسایی چهره مخالفان حجاب اجباری
اسماعیلزهی این مساله را با رویکرد حکومت نسبت به مخالفان حجاب اجباری مقایسه کرد و گفت: «جای تعجب است که در کشوری با دستگاههای امنیتی متعدد که رصدها و دوربینهای مختلف موجود است، هنوز عوامل این اتفاق شناسایی نشدهاند، در حالی که اخیرا مسوولی در مورد حجاب تاکید کرده چهرهها را با دستگاههای پیشرفته و پیچیده در خیابانها شناسایی میکنند.»
مولوی عبدالحمید خطاب به حکومت ادامه داد: «چطور است که در مورد بیحجابی این دقت را به خرج میدهید اما دزدی را که در مدارس سم میریزد و دختران و جگرگوشههای مردم را مسموم میکند نتوانستهاید تا الان شناسایی کنید؟ چه کسی میتواند باور کند که شما با این که ماشالله در رصد و شناسایی و اطلاعات قوی هستید، در این زمینه ناکام ماندهاید؟»
مسمومسازیها ریشه در سیستم دارد
او تصریح کرد: «همین است که مردم [ادعای شما را] نمیپذیرند و اعتقاد دارند مسمومسازیها ریشه در سیستم دارد و حتما [مقصر] اتصالی به سیستم دارد که در یک روز میتواند چندین مدرسه را هدف حمله قرار دهد. اما هر کسی که هست، از درون یا بیرون [حکومت] باید با قدرت او را شناسایی کرد و جلویش را گرفت.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان پیش از این هم حکومت را مسوول مسمومسازی دختران دانشآموز معرفی کرده و علت آن را انتقامگیری از دختران معترض در جریان خیزش انقلابی مردم دانسته بود.
«حضرت علی» هم از جانب خدا تعیین نشده
اسماعیلزهی در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر «ولایت مطلقه فقیه» را زیر سوال برد و با کنایه به این که مردم علی خامنهای را به عنوان «خلیفه و حاکم کشور» قبول ندارند، گفت: «تمام مسوولان در هر زمانی و هر جایگاهی باید از جانب مردم تعیین شوند نه از سمت خدا. به غیر از شخص پیامبر و بعد از او، هیچ شخصی از جانب خدا تعیین نشده است. مردم بودهاند که آنان را انتخاب کردند.»
او همچنین به موضع مناقشهبرانگیز برخی شیعیان و بهویژه روحانیون حکومتی که میگویند «امامان از سوی خدا برگزیده شدهاند» اشاره کرد و گفت: «هیچ مدرکی نداریم که حضرت علی بر اساس آن گفته باشد خودش یا کسی دیگر [خلفای راشدین به اعتقاد اهل سنت و ۱۲ امام به باور شیعیان] را خدا برای حکومت تعیین کرده باشد بلکه اعتقاد ایشان هم این بوده که خلیفه و حاکم را نه خدا که بندگان تعیین میکنند.»
هیچ حاکمی اختیار مطلق ندارد
امام جمعه اهل سنت زاهدان با تاکید بر این که «هیچ حاکمی اختیار مطلق ندارد»، این دیدگاه را قرائتی «میانه» از اسلام خواند و گفت: «اعتقاد ما به اسلام میانهرو و اعتدالی است. در اسلام هم برخی مسلمانان افراط و تفریط دارند و برخی تندرو و خشن هستند اما اعتقاد ما به قرائت اعتدالی و تعامل و مدارا و آشتی است که ترور در آن جایی ندارد.»
او اسلام اعتدالی مدنظرش را «اسلامِ صلح» خواند و گفت «افراطگرایی» در تمام جهان به مسلمانان «نقصان و ضرر» رسانده و در مقابل، «اسلام اعتدالی» به دموکراسی نزدیک است.
مولوی عبدالحمید با اشاره به این که در چنین اسلامی، «نباید حقوق و احترام زندانی و اسیر نادیده گرفته شود»، اعتراف اجباری و اعدام را نهی کرد و بار دیگر بر خواستههای مردم در اعتراضات مبنی بر عدالت، آزادی و رفع تبعیض تاکید کرد.
تبعیض علیه مهاجران افغانستانی
امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین به رفتارهای تبعیضآمیز حکومت با مهاجران افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: «برادران افغان را پناه دادیم اما نمازخانههای بسیاری از آنان را در برخی شهرها بستیم. چرا در قانون اعمال سلیقه میکنید؟ اینها چه کسانی هستند؟ کدام قانون آزادی مذهب و اندیشه را میگیرد؟»
او همچنین با تاکید بر این که «افراط و تفریط از مسیر عقلانیت خارج است»، گفت: «مهمترین مشکل در این ۴۴ سال، تنگنظری بوده و اینکه اختیار امور در دست کسانی قرار داشته که فکر محدود و بستهای داشتهاند.»
- 18
- 4
پیران
۱۴۰۲/۱/۲۸ - ۱۱:۱۷
Permalink