چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۰:۰۶ - ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۱۲۱۵
سیاست داخلی

فاضل میبدی: ​اظهارات امام جمعه رشت خلاف موازین شرع و عرف و عقل بود

همه مخالفان رفتار امام جمعه رشت/ اصولگرایان هم «شاکی» شدند

امام جمعه رشت,واکنش ها به اظهارات امام جمعه رشت
جدول حاضر نشان می‌دهد که واکنش‌ها به سخنان امام جمعه رشت در هر دو اردوگاه اصولگرایی و اصلاح طلبی مخالفان و منتقدان جدی دارد.

خبرآنلاین نوشت: «از تمام دخترانی که اینجا حجاب را رعایت نکردند، بیزارم.» این سخنان رسول فلاحتی امام جمعه رشت بود قبل از ترک جلسه جشنواره تئاتر کودک. ۱۴ اردیبهشت امسال بود که انتشار ویدیویی از امام جمعه رشت در جشنواره «تئاتر کودک» پربازدید و خیلی زود حاشیه‌ساز شد. در شرایطی که محسنی اژه‌ای رییس قوه قضا و برخی علما مثل آیت‌الله علوی بروجردی تاکید دارند روحانیون فاصله‌ی خودشان با مردم را کم‌تر کنند، اعلام بیزاری امام جمعه رشت از زنانی که از نظر او پوشش شرعی را رعایت نکرده بودند، با واکنش‌ها و انتقادهای زیادی روبه‌رو شد. «خبرآنلاین» در جدول زیر واکنش‌ برخی طیف‌های سیاسی به اظهارات اخیر امام جمعه رشت را گردآوری کرده که مشاهده می‌کنید:

امام جمعه رشت,واکنش ها به اظهارات امام جمعه رشت

انتقادی بودن واکنش‌ها به رفتار و گفتار اخیر امام جمعه رشت در جشنواره تئاتر کودک و این‌که کسی از میان مسئولان، روحانیونِ هم‌لباس، سیاسیون و حتی رسانه‌های اصول‌گرا حاضر به حمایت از وی نشده‌اند، به خودی خود گویای این نکته است که آنان نیز از منش رهبر انقلاب در برخورد با مسایل جوانان، با استفاده از روش های نرم و مهربانانه و پدرانه پیروی می‌کنند که در حال حاضر مدنظر طیف‌های مختلف سیاسی کشور نیز قرار گرفته است. که همگی خود محقق‌کننده آیه ۱۵۹ سوره آل عمران خطاب به پیامبر است، می‌فرماید: «به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سخت‌دل بودی مردم از گِرد تو متفرق می‌شدند، پس از آنان درگذر و برای آنها طلب آمرزش کن و در کار با آنها مشورت کن.»

در عین حال بسیاری از صاحب نظران بر این باورند که نقش امام جمعه در یک استان نقش پدرانه است، او باید محور وحدت و همگرایی افراد باشد و تا حدامکان قدرت جذب داشته باشد بگونه ای که رفتار و گفتارش از چنددستگی و گسست در میان اقشار محتلف جلوگیری کند در چنین صورتی می توان او را مظهر واقعی رحمت اسلامی دانست همچنانکه در برخی از ائمه جمعه این نقش بصورت واقعی بروز و ظهور دارد و خود عامل مهمی در بهبود شرایط یک استان است.

***

فاضل میبدی: ​اظهارات امام جمعه رشت خلاف موازین شرع و عرف و عقل بود

اعلام بیزاری امام جمعه رشت از «زنان بی‌حجاب» در یک مراسم فرهنگی و سپس ترک جلسه واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت و حتی صدای برخی روحانیون، رسانه‌ها و شخصیت‌های اصولگرا را بلند کرد. همچنین ویدیویی که از این اظهارات در فضای مجازی منتشر شده، بارها بازنشر و با اظهارنظرهای متفاوتی از سوی کاربران مواجه شد. نکته قابل توجه در اظهارات نماینده ولی فقیه در استان گیلان این بود که به نظر می‌رسید او بیشتر نگران حفظ موقعیت شغلیش است. فحوای سخنان او نشان می‌داد که حضور در محلی که «زنان بی‌حجاب» هم حضور دارند، باعث نگرانی او شده تا مبادا تفسیر این حضور، مقام و منصبش را تحت تاثیر قرار دهد. این اظهارات و واکنش‌هایی که در پی داشت بر دوقطبی موجود در فضای مجازی هم دامن زد. «شبکه شرق» با فاضل میبدی در این خصوص گفت‌و‌گو کرده‌است.

امام جمعه رشت,واکنش ها به اظهارات امام جمعه رشت

به نظر شما اظهارات اخیر نماینده ولی فقیه در گیلان چقدر به دوقطبی موجود در جامعه به خصوص در حوزه حجاب دامن می‌زند؟

کاری که این آقا انجام داد خلاف موازین شرع و عرف و عقل بود و خوشبختانه خیلی‌ها هم با او برخورد کردند. هیچ کجا و هیچ وقت اسلام با موضوعی مثل بدحجابی و بی‌حجابی اینگونه برخورد نکرده است.

ما در نهج البلاغه یا در زمان حکوم حضرت علی علیه السلام نمی‌بینیم که نسبت به بی‌حجابی و بد حجابی اینگونه با آن مواجه شود. آن چیزی که باید با آن محکم برخورد شود، مساله عدالت اجتماعی و ظلم اجتماعی است که گویا آقایان به آن حساس نیستند. فقر، تورم، گرانی، بیکاری جوانان و سقوط ارزش پول ملی و ده‌ها مشکل دیگر که دارد جامعه را از پا در می‌آورد و آقایان ساکت‌اند. حال یک عده خانم در جلسه‌ای نشسته‌اند این که شما بگویی من از شما به دلیل نداشتن حجاب بیزارم نه عقلی است و نه اسلامی است.

بنابراین از نظر من این آقایون  مشخص نیست که به دنبال چه هستند. دنبال هر چیزی که باشند این رفتار به زیان نظام، ملت و کشور است و من متعجب هستم که چرا بزرگان جلوی این حرف‌ها و این دست حرکات نمی‌ایستند چون این دست از حرکات خودش منکر است و نمی‌شود یک منکر را با یک منکر بزرگ تر برطرف کرد. وقتی کسی بیاید در یک مجلس با لباس روحانیت و با خشونت برخورد کند و از یک بخش مهمی از جامعه به خاطر چهار نخ مو بیزاری بجوید ، نفس این کار منکر است بنابراین نمی‌شود که شما با انجام دادن یک منکر یک منکر دیگر را از بین ببری.

در قرآن برائت از مشرکین آمده است آیا برائت (بیزاری) جستن از هم وطن و هم کیش که شهروندانی هستند که رای می‌دهند و مسئولین از آن ها تشکر می‌کنند درست است؟

نمی شود همه چیز را با هم قیاس کرد. مراد از مشرکین در قرآن، مشرکین صدر اسلام است که علیه اسلام و علیه پیامبر و علیه مردم مدینه جنگ می‌کردند. به کسی که مویش پیداست و بدحجاب و بی‌حجاب است که نمی‌توان گفت مشرک حتی اگر کسی گفت حجاب را قبول ندارم، او هم مشرک نیست. حتی خود امام می‌فرماید کسی که منکر نماز هم شد، نمی‌شود به او مشرک یا خارج از دین گفت. این‌ها ناشی از کم‌سوادی است. بیزاری و برائت، از مشرکان جنگجویی بوده که علیه اسلام می‌جنگیدند. نباید به یک خانم که در یک جلسه نشسته است به خاطر چهار نخ مو بگویی من از تو بیزارم. معنای کلمه بیزاری را متوجه نشده یا به هرحال اسلام را درست نشناخته است.

این دست رفتار با سیره امامان هم‌خوانی دارد؟

اصلا و به هیچ وجه. در میان امامان ما فقط امام علی بود که به حکومت رسید که در حکومت علی حتی یک مورد وجود نداشته‌است. تنها وقتی که کسی از بیت المال سوء استفاده می‌کرد یا به قول امروزی‌ها رانت‌خواری یا به قول حضرت استیثار می‌کرد یعنی منافع خصوصی را بر منافع عمومی مقدم می‌شمرد، به شدت با او برخورد می‌کرد. برخورد علی (ع) در برابر کسانی که مرتکب نابرابری‌های اقتصادی و تفاوت طبقاتی می‌شدند خیلی برخورد تندی داشت و می‌گفت من اصلا حاکم شدم برای این که شکم گرسنه و پرخوری ظالمان را دیدم. این است که رسالت حکومت تحقق عدالت اجتماعی است.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام امید وارم روزی فرا برسد که بر اینگونه افراد و اینگونه نگرش های داعشی و طالبانی ،تعقل و خرد توام با واقع بینی حاکم شود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش