چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۰۵ - ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۱۶۰۴
سیاست داخلی

چرا برخی وکلا به دادسرا احضار شدند؟

علی مجتهد زاده,دلیل احضار وکلا به دادسرا
مجتهدزاده وکیل پایه یک دادگستری درباره علت احضار برخی وکلا به دادسرا گفت: وکلایی که احضار شدند کسانی هستند که در این پرونده‌ها [اعتراضات اخیر] یا در فضای مجازی فعال بودند و من غیر از این چیز دیگری نمی‌دانم.

به گزارش دیده بان ایران، علی مجتهدزاده وکیل پایه یک دادگستری درخصوص احضار خود به دادسرا گفت: «حوالی ساعت ۵ بعدازظهر روز گذشته اخطاری به دست من رسید که به عنوان متهم باید در دادسرا حاضر شوم. بعد هم  متوجه شدم که وکلای دیگری هم با همین جلسه برایشان پرونده تشکیل شده است. حتی تعدادی از وکلای دیگری که پرونده قبلی‌شان باز است هم احضار شده‌اند.»

وی با انتقاد از این اقدام، بیان کرد: «من موضوع را خیلی جدی نمی‌دانم ولی توقع‌مان از دستگاه قضایی این نبود. بعد از اینکه اعمال عفو با استقبال گسترده مواجه شد، در مقابل عده‌ای معتقد بودند که این عفو نمایشی است و درصدد بی‌اعتبار کردن کلیت آن بودند. متاسفانه اقداماتی که اکنون صورت گرفته است، بازی در زمین کسانی است که چنین ادعایی را داشتند. این عفو من را امیدوار کرد ولی اقداماتی که الان دارد انجام می‌شود، ناامیدکننده است.»

مجتهدزاده ادامه داد: «بنده به عنوان یک وکیل از اینکه احضار شوم ترسی ندارم ولی باچنین اقداماتی ناامید می‌شوم. ما از یک طرف تحت اتهام کسانی که در خارج از کشور نشسته‌اند هستیم و به ما می‌گویند شما زینت المحاکم هستید و با حضور در محکمه، این احکام را توجیه می‌کنید. از طرف دیگر نگاهی معقول و مثبتی هم در قوه قضائیه وجود دارد که بدون تعارف باید گفت توان اثر گذاری کمتری دارد و کماکان نگاه سختگیرانه مبتنی بر عدم تعامل دست بالاتر را دارد. اگر به دنبال ایجاد آرامش در کشور هستیم، وکیل دادگستری که همیشه در دادسراست چرا باید به دادسرا احضار شود، آن هم به عنوان متهم؟»

این حقوقدان ضمن تاکید براینکه همیشه از گفت و گو استقبال می‌کنیم ولی احضاریه اخیر، گفت و گو نیست و اگر هم باشد با اعمال قدرت است و آقایان می‌خواهند قدرت خود را دیکته کنند، افزود: «ما از گفت و گو در هر سطحی استقبال می‌کردیم. کمااینکه در جلسات هم‌اندیشی که از زمان اقای رئیسی شروع شد و در زمان آقای اژه‌ای هم ادامه پیدا کرده بود را شرکت و انتقادات‌مان را مطرح می‌کردیم. هم ما نتیجه می‌گرفتیم و هم برای قوه قضاییه هم نتیجه داشت. ولی باید بگویم که آقایان اگر به دنبال برقراری آرامش در کشور هستید، این اقدامات درجهت عکس آن است.»

مجتهدزاده ادامه داد: «ما می‌گوییم همان راه عفو را برای بازگردان آرامش به کشور پی بگیرید ولی متاسفانه اقداماتی انجام می‌شود که ما را سرخورده و دشمن را شاد می‌کند.»

وی همچنین درخصوص دیگر وکلایی که احضار شده‌اند، بیان کرد: «وکلایی که احضار شده‌اند از من بیشتر مقید و ملتزم به قوانین و مصلح کشور هستند ولی آقایان به یکباره اقداماتی انجام می‌دهند که ما شوکه و از بحث تعامل و تفاهم ناامید می‌شویم.»

مجتهدزاده افزود: «در این مدت فرصت شرکت در بسیاری از محاکم را نداشتیم ولی سعی می‌کردیم با قضات محترم صحبت و همراهی کنیم و صدای‌مان را به آقای اژه‌ای برسانیم؛ هم ما نتیجه گرفته بودیم و هم شنیدن صدای مخالف برای قوه قضاییه خوب بود اما این اتفاقات ما را ناامید کرد. من و دیگر همکارانی که می‌شناسم با این احضاریه‌ها نه می‌ترسیم و نه میدان را خالی می‌کنیم. تنها باعث سرخوردگی و دلزدگی از همراهی و تفاهم و برای دادرسی عادلانه می‌شود.»

این وکیل پایه یک دادگستری در ادامه  گفت: «ما برای بازگردان آرامش به کشور تمام تلاش‌مان را می‌کردیم. حتی در بسیاری از موارد بار کم کاری برخی را به دوش می‌کشیدیم. عفو بزرگی هم که اعمال شد، هرچند با کارشکنی‌های زیاد، ما را امیدوار کرده بود ولی این اقدامات باعث تضعیف موضع ما و تقویت موضع طرفی که به نمایشی بودن این عفو اعتقاد داشت، می‌شود.»

مجتهدزاده در پاسخ به اینکه آیا می‌تواند علت احضار خود را حدس بزند، به دیده بان ایران گفت: «خیر اصلا، وکلایی که احضار شدند کسانی هستند که در این پرونده‌ها [اعتراضات اخیر] یا در فضای مجازی فعال بودند و من غیر از این چیز دیگری نمی‌دانم. به طور کلی موضوع را جدی نمی‌دانم و احساس می‌کنم آقایان می‌خواهند یک صحبت کلی داشته باشند ولی باورم بر این است که این نوع احضار راه درستی نیست.»

مجتهدزاده در پایان خاطرنشان کرد:«اگر آقایان با همین وکلایی که به عنوان متهم احضار کرده‌اند، جلسه‌ای می‌گذاشتند، نتیجه‌اش هم بهتر بود چراکه این اقدامات باعث از بین رفتن تعامل وکلا و قوه قضاییه می‌شود و دودش هم به چشم همه می‌رود. درواقع اگر می‌توانستیم برای مردم و کسانی که حقشان تضعیف شده بود کاری کنیم و صدای‌شان باشیم، زین پس به واسطه این اقدامات دیگر صدای ما هم نمی‌رسد. اینکه کسانی بخواهند زورشان را دیکته کنند، در نهایت به نظام قضایی و سیاسی لطمه می‌رساند.»

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش