چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۰ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۶۳۶
سیاست داخلی

واکنش فاضل میبدی به تخریب قبور جان باختگان اعتراضات

فاضل میبدی,واکنش فاضل میبدی به تخریب قبور جان باختگان اعتراضات
حجت الاسلام محمدتقی فاضل میبدی فعال سیاسی و استاد حوزه درباره تخریب برخی قبور کشته شدگان اعتراض های سال گذشته گفت: ما در اسلام فقط حجاب را شناختیم که دختر ۴ تار مویش پیدا نباشد. اما کرامت انسان را باید نگه داشت زیر پا گذاشتن کرامت انسان از هر منکری منکر تر و از هر جرمی جرمتر است. حتی اگر کسی زندان رفت و محکوم شد و به هر دلیلی اعدام شد قبرش و دفنش احترام دارد. هم احترام به خود میت و هم احترام به بازماندگانش در اسلام تاکید شده است و فرقی نمی کند دلیل مرگ فرد چه باشد. اگر جرمی هم کرده نباید باقی کرامات او را از بین ببرند و بازماندگانش را بیازارند.

در روزهای گذشته قبور کشته شدگان در اعتراض های سال گذشته مورد حمله برخی افراد قرار گرفته و تخریب شده است. تخریب و اهانت به قبور مهسا امینی در سقز، جواد حیدری در قزوین، ابوالفضل آدینه‌زاده در مشهد و... از جمله اقدامات گروهی بوده که با واکنش منفی جامعه روبرو شده است. هنوز مشخص نشده عوامل این تخریب ها چه کسانی هستند و از سوی چه نهاد یا جریانی سازماندهی می شود و اهداف آنها از توهین به قبور  جان باختگان و تحریک اطرافیان و خانواده آنها چیست؟ اما نوع رویکردی که یک جریان خاص مذهبی در ۴۰ سال گذشته دنبال کرده نشان می دهد، هدف این جریان خاص فکری و مذهبی به تصور خود اهانت به قبور معترضان را  وسیله ای برای آزار بازماندگان و تحریک جامعه می دانند، اما پیشوایان اسلام به خصوص در مذهب تشیع، توهین به قبور را اقدامی شرعاً حرام می دانند.

حجت الاسلام محمدتقی فاضل میبدی فعال سیاسی و استاد حوزه درباره تخریب برخی قبور کشته شدگان اعتراض های سال گذشته به دیدبان ایران گفت: طبیعی است این کار شرعا حرام و عرفا قبیح است و برای هیچ انسانی قابل قبول نیست که هتک حرمت به انسانی شود که از دنیا رفته است. ما که از کرامت انسان سخن می گوییم فقط منظور کرامت در طول زندگی اش نیست، اگر کرامت کسی را در زندگی زیر پا گذاشتیم حداقل بعد از مرگش این کار را نکنیم، به نظر من دست هایی در کار است که هم می خواهد کشور را از بین ببرد، هم اسلام را بدنام و هم دین را خراب کند. دست های مرموزی در کارند. آدم عاقل مسلمان متدین هیچ وقت دست به این کارها نمی زند من تعجب می کنم چرا بزرگان ما جلوی این کارها را نمیگیرند؟ چرا آن را تقبیح نمی کنند؟ من تعجب می کنم چرا در این مملکت باید هر کسی بخواهد سرخود دست به هر کاری بزند که خلاف دین و عرف است.

فاضل میبدی در باره آنچه در دین اسلام پیرامون حفظ حرمت انسان از دنیا رفته؛ آمده است، می گوید: موقعی که انسان از دنیا میرود از کفن او گرفته تا غسل دادن تا نحوه دفنش تا نمازش و دعایی که باید بعد از مرگش بخوانند، همواره از احترام به میت و تسکین به بازماندگان یاد شده است. این سفارشی که اسلام روی تسکین خاطر بازماندگان یک میت گفته و سفارش کرده که برایشان احترام بگذارید بسیار مهم است. گفته می شود برای بازماندگانش غذا ببرید، تسکین خاطر آن ها باشیم نه اینکه روح آن ها را جریحه دار کنیم.

فاضل میبدی گفت: ما در اسلام فقط حجاب را شناختیم که دختر ۴ تار مویش پیدا نباشد. اما کرامت انسان را باید نگه داشت زیر پا گذاشتن کرامت انسان از هر منکری منکر تر و از هر جرمی جرمتر است. حتی اگر کسی زندان رفت و محکوم شد و به هر دلیلی اعدام شد قبرش و دفنش احترام دارد. هم احترام به خود میت و هم احترام به بازماندگانش در اسلام تاکید شده است و فرقی نمی کند دلیل مرگ فرد چه باشد. اگر جرمی هم کرده نباید باقی کرامات او را از بین ببرند و بازماندگانش را بیازارند.

این استاد حوزه علمیه در ادامه به انتقاد از رویکردهای یک گروه خاص فکری- مذهبی در توهین به قبور معترضان پرداخت و به دیده بان ایران گفت: حالا یک عده ای پیدا شدند که یا مسلمان نیستند و برنامه ای دارند یا کاسه داغتر از آش شدند دست به این کارها میزنند باید به شدت جلوی این کار گرفته شود. آقایانی که فقط برای ۴ تار موی دختر فریادشان بلند میشود در اینجا هم برای هتک حرمت انسان باید فریادشان بلند شود.

وی درباره اینکه تداوم این روند به کجا ختم خواهد شد؟ گفت: بستگی دارد که مسئولین چه واکنشی از خود نشان دهند. اگر واکنش از خود نشان ندهند ممکن است که این جرم ها و زشتی ها ادامه پیدا کند، اما اگر در مقابلش بایستند ادامه این روند تلخ ختم خواهد شد. انسان به هر دلیلی از دنیا برود احترام دارد و بازماندگانش هم همینطور.

فاضل میبدی در پاسخ به این سوال که در قبال بازماندگان معترضانی که سنگ قبرشان تخریب شده باید چه کاری باید صورت بگیرد تا این اقدام جبران شود به دیده بان ایران گفت: مسئولین باید به سراغ خانواده شان رفته تسکین قلوب کنند و تسلیت بگویند. این کار هر انسانی است. کسی که از این دنیا رفته یا کشته شده خانواده اش چه گناهی کردند که اینگونه برای این داغ بسوزند. باید بروند خانه اش احترام بگذارند. من سوال دارم که چرا اقایان این را فراموش کردند و مرتب شعارهای تند و تیز می دهند،  فرهنگ و دین ما این نبوده است. یک فرهنگ جاهلانه است که دوباره ریشه دوانده است و باید حل وجبران شود.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
لعنت خدا بر توهین کنندگان به قبور شهدای اعتراضات اخیر.
جناب فاضل به قبر مطهر امام حسین هم بی ادبی کردند و آن را تخریب نمودند آیا از امام حسین کم شد ان لقتل الحسین حراره فی قلوب المومنین اینا فکر می‌کنند با تخریب قبر این شهداء میتونند آنان را در دید مردم کوچک وضعیف جلوه دهند اینان تا ابد بر تارک ایران و دنیا و جهان اسلام می‌درخشند.
جناب فاضل به قبر مطه...
احسن به این نظریه واضافه کنم با این کارها نه تنها نمی توان جایی در قلب مردم پیدا کرد بلکه نفرت عمومی بیشتر خواهد شد چنانچه می خواهند واقعیت را احساس کنند در انتخابات معلوم شده و معلوم خواهد شد
دیگه کار از این حرفها گذشته،دیگه اعتمادی وجود نداره و این کلمه در بین مردم کشور برای سیاستمداران و مسئولان دیگر ناپدید شده است
بشکند آن دستى که قبور آن جان باختگان را تخريب مى کند
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش