چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۳ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۱۶۴
سیاست داخلی

حمله شدید روزنامه اصولگرا به انتصاب مومن نسب به عنوان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تهران

روح الله مومن نسب,حمله شدید روزنامه اصولگرا به انتصاب مومن نسب به عنوان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تهران
ستاد امر به معروف و نهی از منکر با کج‌سلیقگی، به ظرافت‌ها توجهی نداشته و با روی کار آمدن چهره‌های نامناسب در مقام مسئولیت دبیر ستاد، امر به معروف و نهی از منکر را به برخوردهای قهری یا ایجاد حواشی و تفرقه در جامعه تبدیل کرده‌اند.

روزنامه فرهیختگان نوشت: از شاخصه‌های مهم در انتخاب دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، «عقلانیت و اخلاق» است. توجه به این دو مولفه در وهله اول با توجه به حساسیت این ستاد و در وهله بعدی التهابات تقریبا همیشگی و کشمکش میان اقشار و گرایش‌های مختلف و حتی گفتمان‌های دینی و غیردینی در بطن جامعه است. وقتی یک مساله دینی برای یک جامعه دیندار در بعد اجتماعی_فرهنگی و سیاسی اهمیت پیدا می‌کند، طبیعتا انتخاب‌ها، انتصاب‌ها، اهداف و فعالیت‌های آن نهاد نیز برای مردم زیر ذره‌بین قرار خواهد گرفت. یعنی نهادی مانند ستاد امر به معروف و نهی از منکر همانقدر که برای حاکمیت بابت تبدیل این فریضه به دغدغه مردم، اهمیت پیدا خواهد کرد؛ به همان اندازه نیز اهداف، افعال و تصمیمات این نهاد که در رابطه با جامعه است نیز برای آحاد ملت به دغدغه تبدیل خواهد شد. اصولا برای همین حتی جزئیات و واکنش‌های دبیر ستاد در رابطه با امور مختلف در سطح جامعه و بین مردم مهم خواهد بود، چه برسد به خود دبیر!

به هرحال می‌توان گفت از همان سالی که امر به معروف و نهی از منکر به ستاد تبدیل شد، حواشی دبیران آن آغاز شد و دبیری در حد و اندازه نام این ستاد با توجه به اهمیتش در جامعه، نداشته است. هاشمی‌گلپایگانی یکی از دبیران پرحاشیه ستاد امر به معروف و نهی از منکر بود که اغلب مواقع پس از اظهاراتش جنجال‌هایی در جامعه و واکنش‌هایی در فضایی مجازی و رسانه‌ها به وجود می‌آمد. محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر در یکی از اظهاراتش عنوان کرده بود که تاکسی‌های اینترنتی اگر بدانند با سوار کردن فرد بی‌حجاب جریمه می‌شوند ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب خودروها حل می‌شود.

در یکی از واکنش‌ها نسبت به این سخن هاشمی‌گلپایگانی، احسان صالحی از فعالان رسانه‌ای نوشته بود: «چند روز پس از تاکید رهبر انقلاب بر اینکه بحث بر سر حجاب نیست، امروز هاشمی‌گلپایگانی باز همان فایل را با راهکاری از جنس قرار دادن مردم مقابل هم، باز کرد. این موتور تولید نفرت که در ماه‌های اخیر به سود پروژه قطبی‌ساز دشمن پمپاژ کرد، طبیعی و صرفا از سر نادانی است؟ قرار نیست خاموش شود؟»

یا در اظهارنظری دیگر، برخورد تند و امنیتی با روزه‌خواران را پیش از فرارسیدن ماه رمضان درخواست کرده بود.

پس از تمام دامن‌زدن‌ها به آتش دوقطبی‌ها توسط هاشمی‌گلپایگانی آن هم در زمانی که فضای جامعه به شکل واضحی آماده هرگونه تنش بود و دوقطبی در گفتمان دینی_فرهنگی به‌طور ملموسی احساس می‌شد بالاخره با اعتراض‌های پیاپی به اظهارات این فرد در موضع دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اوایل ماه گذشته هاشمی‌گلپایگانی برکنار شد و این پیش‌فرض در ذهن دغدغه‌مندان نسبت به این ستاد به وجود آمد که پس از این برکناری، درنهایت یک انتصاب به‌جا و با توجه به گذر از شرایط ملتهب اخیر صورت خواهد گرفت. حالا وقت جبران است که تمام آن موضع‌گیری‌های ناشایست اصلاح و فردی برای ترمیم شکاف عقیدتی میان مردم انتخاب شود.

دبیر جدید ستاد امر به معروف کیست؟

سال ۹۷ فردی با عنوان کارشناس فضای مجازی در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و در مقابل دوربین‌ها و مخاطبان قصه‌ای درباره بارداری یک دختر نوجوان با دو گیگ اینترنت رایگان تعریف کرد و گفت: «گویا پدر این دختر که یک کارگر هم بوده برای دختر مدرسه‌ای‌اش یک گوشی موبایل می‌خرد اما به او می‌گوید که حق ندارد از اینترنت استفاده کند. دختر هم به‌واسطه ۲ گیگ اینترنت رایگانی که دریافت کرده با پسری دوست شده و مابقی ماجرا اتفاق می‌افتد.» کارشناس فضای مجازی و طراح این قصه، روح‌الله مومن‌نسب دبیر جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر است.

مومن‌نسب در دوره احمدی‌نژاد، معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد و ‌معاون کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور هم بوده است. ظاهرا او ۳ سال پیش نیز چنین روایتی را درباره دختری ۱۲ ساله تعریف کرده بود که از طریق وایبر باردار شده است. همچنین گفته می‌شود که این شخص با حضور در دفاتر مراجع تقلید، مجوز جلوگیری از برقراری تماس تصویری رایتل را گرفت. در آن روزها، ویدئو و برش‌هایی از این قصه بارداری با دوگیگ اینترنت رایگان در فضای مجازی دست به دست شد و مردم با هشتگ‌هایی مانند #سواد_فضای_مجازی یا #مومن_نسب و #اینترنت_رایگان نسبت به اظهارات او واکنش‌های طنزآمیز نشان می‌دادند. اما سرچ هشتگ مومن‌نسب همچنان در فضای مجازی خالی از لطف نیست و می‌توان به اظهارات جالب‌تری از آن دو گیگ اینترنت، از این شخص رسید. در یکی از ویدئوهای منتشرشده، در جلسه‌ای می‌گوید که فیلترشکن‌ها چرا باید در ایران کار کنند؟ فیلترشکن‌ها را می‌توان به راحتی از ایران جمع‌شان کرد و باقی ماجرا... در مصاحبه‌ای هم تعریف می‌کند که در توییتر اکانت‌های فیکی را به نام افراد شاخص و چهره ضدانقلاب می‌ساختند و توییت‌های مدنظرشان را بازنشر می‌دادند. در تعریف این خاطره، مومن‌نسب از این کار با عنوان «آتش به اختیاری» یاد می‌کند.

یا در کلیپی دیگر که از مومن‌نسب منتشر شده است، او از لفظ «عقیم‌سازی» قطعات موبایل استفاده می‌کند و تشریح می‌دهد که هر قطعه‌ای را که در گوشی موبایل نیاز نداریم، از گوشی جدا کنیم.

عناوین و مسئولیت‌های دبیرستاد امر به معروف تهران

اما مومن‌نسب در این سال‌ها در کدام سمت‌ها و روی کدام صندلی‌ها نشسته‌ است؟ در روزمه مومن‌نسب آمده است: موسس و دبیرکل جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی، موسس و رئیس مرکز آموزش مجازی، مدیرمسئول و رئیس هیات‌مدیره موسسه فرهنگی تارگستر پویشگران جهانی، معاون فضای مجازی سازمان بسیج وزارت نفت، رئیس ستاد مرکزی عفاف و حجاب در فضای مجازی، معاون پژوهشکده مطالعات فضای مجازی، معاون دفتر مطالعات فضای مجازی انقلاب اسلامی، معاون اندیشکده فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، معاون مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی، رئیس اجرای احکام فضای مجازی دادستانی کل کشور، معاون دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو کمیته بین‌الملل شورای‌عالی فضای مجازی، معاون مرکز فضای مجازی بسیج کشور و عناوینی از این دست. می‌شود گفت در تمام این سال‌ها در هرکجا که می‌شد عنوان فضای مجازی به یکی از معاونت‌های آن اضافه کرد یا چسباند، مومن‌نسب حضور داشته است.

چرا مومن‌نسب انتخابی غلط است؟

همان‌گونه که پیش از این در بخشی از گزارش اشاره شد، انتصاب و انتخاب فردی با موقعیت دبیری ستاد امر به معروف و نهی از منکر مستلزم درنظر گرفتن دو مولفه اخلاق و عقلانیت است. عبور از چهره‌ای مانند هاشمی‌گلپایگانی و تندروی‌های افراطی‌اش که داد قشر مذهبی را هم درآورد، امیدوارکننده بود اما حضورش، بی‌هیچ تحلیل و واکاوی نشان داد که انتخاب فرد نادرست در چنین موقعیتی، برای جامعه و انقلاب اسلامی چه عواقب و خطرهایی می‌تواند داشته باشد. بازنشر سخنان و مواضع نادرستش در رسانه‌های ضدانقلاب رسما مانند فعالیت بازیکنی بود که با پیراهنِ تیم ملی‌مان به بازیکن حریف پاس گل می‌داد. انتظار می‌رفت حداقل در انتصاب بعدی فردی انتخاب شود که کاستی‌های هاشمی‌گلپایگانی را نداشته باشد. عقلانیتش شکاف را کمتر کند و اخلاق‌مداری او در مقام دبیر ستاد امر به معروف، نظرات مختلف دیگر یا خاکستری‌ها را جذب کند؛ چراکه امر به معروف و نهی از منکر سبک زندگی است و در ریز و درشت زندگی‌مان باید جریان داشته باشد. برای همین دبیر این ستاد می‌بایست فردی میانه‌روتر باشد تا لااقل بتواند چهره تخریب‌شده این ستاد را در میان عموم مردم جامعه اصلاح کند و خود را از بازی مدنظر رسانه‌ها و چهره‌های اپوزیسیون، یعنی قرار دادن ستاد امر به معروف به‌عنوان نماد حاکمیت در مقابل مردم، رها کند.

برای همین نیاز بود کسی انتخاب شود که آثار مخرب به‌جا مانده از انتصاب قبلی را هم پاک کند و هم با رویکردی جدید نسبت به فریضه دینی_سیاسی و اجتماعی امر به معروف، پویاییِ دغدغه‌مندی این ستاد را نسبت به مسائل مردم نشان دهد. اما در کمال تعجب کسی انتخاب شد که قصه‌ای از بارداری با دو گیگ اینترنت را با جدیت تمام در مقابل انظار عمومی و در رسانه ملی مطرح کرده و برای عدم برقراری تماس تصویری رایتل، با مراجعه به دفاتر مراجع تقلید دست به دامن چهره‌های دینی شده است. همین دو مورد نشان می‌دهد که ستاد امر به معروف و نهی از منکر تهران، نه‌تنها قرار است با دست‌فرمان دبیر قبلی خود پیش برود بلکه باید منتظر بمانیم و ببینیم چگونه یک چهره دیگر می‌تواند بار دیگر دین و مذهب را در مقابل ملزومات زیستن انسان عصر جدید قرار دهد و چگونه می‌توان با یک انتخاب نادرست شکاف بین مردم را بیشتر کرد. مومن‌نسب اگرچه در تمام این سال‌ها به‌عنوان فعال فضای مجازی حضور داشته است اما تئوری‌ها و نظریاتش نسبت به فضای مجازی سطحی و دم دستی بوده، برای همین خطر این انتصاب کمتر از ماندن چهره قبلی دبیر این ستاد نیست. مجددا در انتصاب این دبیر نیز عقلانیت و منطق، به گواه مواضع گذشته‌اش لحاظ نشده است و هیچکس در تمام این سال‌ها از مومن‌نسب نپرسیده که کدام عقل سلیم داستان بارداری با دوگیگ اینترنت را باور می‌کند؟ اصلا به فرض تایید وجود چنین سناریویی، کدام اصل اخلاقی در دین اسلام اجازه افشای راز این دختر در مقابل چشم هزاران بیننده را به شما داده است؟ یا جعل هویت افراد در فضای مجازی در چه تعبیری، عنوان آتش به اختیاری می‌گیرد؟

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
ی مشت پست ... شعر داشته بی شرف
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش