دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۱۲ - ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۷۳۱
سیاست داخلی

واکنش‌ها به مرگ «جواد روحی» یکی از معترضان محکوم به اعدام ۱۴۰۱/ محمود صادقی: کمیته ویژه مستقل برای بررسی علت حادثه تعیین کنید

جواد روحی,واکنش‌ها به فوت جواد روحی یکی از معترضان 1401
مرگ مشکوک جواد روحی باعث واکنش چهره های سیاسی شد.

براساس اعلام روابط عمومی زندان نوشهر جواد روحی یکی از زندانیانی که در این زندان با حکم قانونی در زندان به سر می‌برد بامداد پنجشنبه ۹ شهریور ماه در زندان به دلیل تشنج به بیمارستان شهید بهشتی نوشهر منتقل شد و فوت کرد.

اخبار صدونقیضی درباره نحوه فوت او و مراسم خاکسپاری اش در رسانه ها منتشر شد که همین موضوع باعث واکنش چهره های سیاسی به این مرگ مشکوک شد.

درخواست محمود صادقی از محسنی اژه‌ای پس از فوت جواد روحی: کمیته ویژه مستقل برای بررسی علت حادثه تعیین کنید

رویداد۲۴ نوشت: در پی فوت جواد روحی از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ در زندان نوشهر، محمود صادقی نماینده سابق مجلس در نامه‌ای به محسنی اژه‌ای درخواست کرده کمیته مستقل برای بررسی حادثه تشکیل شود.

محمود صادقی در متن نامه خود خطاب به محسنی اژه‌ای چنین نوشته است: «حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای محسنی اژه‌ای، رییس محترم قوه قضاییه، با سلام. پیرو مرگ آقای جواد روحی یکی از زندانیان حوادث تلخ سال گذشته در زندان نوشهر، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه چند خبر را در خصوص موضوع منتشر کرده است که به جای روشن شدن آن بیشتر بر ابهامات می‌افزاید.

سال گذشته اینجانب پس از بستری شدن خانم مهسا امینی در بیمارستان و پیش از مرگ او، طی نامه از حضرتعالی درخواست کردم به فوریت یک کمیته ویژه مستقل برای بررسی علت حادثه تعیین بفرمایید و درصورت احراز تقصیر مسئولان ذیربط مطابق مقررات با آنها برخورد و گزارش آن را منتشر بفرمایید. اگر این تدبیر اتخاذ می‌شد شاید از حوادث بعدی پیشگیری می‌شد. 

اکنون نیز پیشنهاد می‌کنم به فوریت یک کمیته ویژه که در آن حداقل یک پزشک مستقل با معرفی سازمان نظام پزشکی و یک وکیل دادگستری مستقل با معرفی کانون وکلای دادگستری و یک نفر از قضات خوشنام و مستقل دیوان عالی کشور عضویت داشته باشند تشکیل دهید تا به موضوع رسیدگی کنند و در صورت احراز قصور یا تقصیر مسئولان ذیربط مجازات قانونی در مورد آنها اعمال و نتیجه به صورت شفاف به اطلاع عموم برسد.

بدیهی است هرگونه تلاش برای پنهان کاری و لاپوشانی حقیقت نه تنها کمکی به حل ماجرا نمی‌کند بلکه بیش از پیش موجب تشویش افکار عمومی و التهاب در جامعه خواهد شد. محمود صادقی، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها جمعه دهم شهریور ۱۴۰۲»

یادداشت احمد زیدآبادی درباره جواد روحی

انصاف نیوز | احمد زیدآبادی طی یادداشتی در اینستاگرام خود نوشت: جان باختن جواد روحی از بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های پاییز گذشته، واقعاً تأثرآور و غم‌انگیز است.

مرگ او در آستانهٔ سالگرد مهسا اگر اتفاقی مشکوک نباشد، نوعی بدشانسی برای بخشی از حکومت است که در پی آرام‌سازی فضاست.

در واقع هر روایتی که دستگاه‌های رسمی از علت و چگونگی مرگ این جوان ارائه کنند، با چالش نیروهای مخالف روبرو می‌شود. از آنجا که حکومت جنگ تبلیغاتی را به مخالفانش باخته است، افکار عمومی به روایت‌های رسمی حتی اگر بعضاً درست هم باشد، باور ندارد.

جواد روحی از سوی دادگاه انقلاب ساری به سه بار اعدام محکوم شد، اما دیوان عالی کشور به اعادهٔ دادرسی رأی داد. حکم سه بار اعدام یعنی اینکه صادر کنندهٔ رأی، اسناد و مدارک علیه متهم را قطعی و انکارناپذیر تشخیص داده، اما نقض رأی در دیوان ثابت می‌کند که دست قضات مربوطه از چنین مدارکی خالی بوده است!

با این حال، چرا حکم سه بار اعدام به این جوان داده بودند؟ چون برخی ضابطان و قضات به جای کلاه سر می‌برند و این برای نظام قضایی کشور یک فاجعهٔ تمام‌عیار است.

این روش‌ها اگر به طور بنیادی اصلاح نشود، جامعه به طور ممتد دستخوش تلاطم و یا تنش روحی خواهد شد. با تلاطم دائمی هم امکان حل هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

جواد روحی,واکنش‌ها به فوت جواد روحی یکی از معترضان 1401

واکنش علی مجتهدزاده و محسن برهانی به ماجرای فوت جواد روحی

محسن برهانی و علی مجتهدزاده، حقوقدان به درگذشت جواد روحی از معترضین ۱۴۰۱ نوشتند: علی مجتهدزاده در توییتر خود نوشت: مسئولیت حفظ جان زندانی با هر اتهامی بر عهده #قوه_قضائيه است بهتر است به جای ذکر اتهامات که قطعا همه از آن مطلعند آقایان پاسخگوی ابهامات فوت مرحوم #جواد_روحى در #زندان_نوشهر باشند.

محسن برهانی نوشت: بالاترین جرم انتسابی به #جواد_روحی، سوزاندن قرآن بوده است. این اقدام قطعاً مصداق جرمِ توهین به مقدسات و مشمول ماده ۵۱۳ تعزیرات است. اما براساس تصویر زیر، رفتار وی مشمول عفو صادره در بهمن سال ۱۴۰۱ شده است و باید آزاد می‌شد بنابراین نگهداشتن وی در زندان هیچ وجاهت قانونی نداشت.

جواد روحی,واکنش‌ها به فوت جواد روحی یکی از معترضان 1401

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش