سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۰۳ - ۲۰ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۲۰۴
سیاست داخلی

خانم هوادار سعید جلیلی! از کی تا حالا قِر دادن آزاد شده که شما به طرفداران پزشکیان توصیه می‌کنید قِر بدهند؟

خانم هوادار سعید جلیلی,خانم محجبه طرفدار جلیلی
این خانم جلیلیستِ جوان باید به این سؤال پاسخ دهد که از کی تا حالا قر دادن در مملکت آزاد شده که شما به طرفداران پزشکیان توصیه می‌کنید قر بدهند؟ اگر قر دادند و دوستانِ باتون‌به‌دستِ شما ریختند بر سرشان، آیا شما و آقای جلیلی مانع کتک خوردنشان می‌شوید؟

عصرایران نوشت: یک خانمِ جوانِ بسیار محجبه، که ظاهرا جزو طرفداران ریاست جمهوری سعید جلیلی یا دست کم مخالف ریاست جمهوری پزشکیان بوده، ویدیویی از خودش منتشر کرده و خطاب به یکایک کسانی که به پزشکیان رای داده‌اند، گفته است: «هموطنی که توی ستادهای آقای پزشکیان قر دادی و بهش رای دادی، از حالا به بعد توی صف که ایستادی، غر نزن، قر بده! هر روز و هر ساعت که قیمت‌های جدیدی رو دیدی، غر نزن، قر بده!»

 نطق این خانم محترمه، البته طولانی‌تر از دو جملۀ فوق است ولی از آنجا که باقی حرف‌هایش نیز مثل دو جملۀ بالا بی‌ارزش است، از نقل سایر جملاتش درمی‌گذریم و چند نکتۀ بدیهی را دربارۀ توصیۀ او ذکر می‌کنیم.

اول اینکه، با توجه به افزایش زود به زود قیمت‌ همه چیز در دوران ریاست جمهوری آقای رئیسی، معلوم نیست خود این خانم در سه سال گذشته چه کار می‌کرده؟!

 از طرفی این خانم محترم احتمالا جزو مداحان دولت آقای رئیسی بوده و بنابراین غر هم نمی‌زده. پس واقعا در قبال افزایش روزافزون قیمت کالاهای گوناگون در سه سال گذشته چه می‌کرده؟ البته اگر ایشان جزو "خودی‌های رانت‌خوار" بوده باشند، قاعدتا دلیلی برای غر زدن نداشته‌اند.

اما از این سؤال‌ها اگر بگذریم، این خانم جلیلیستِ جوان دست کم باید به این یکی سؤال پاسخ دهد که از کی تا حالا قر دادن در مملکت آزاد شده که شما به طرفداران پزشکیان توصیه می‌کنید قر بدهند؟ اگر قر دادند و دوستانِ باتون‌به‌دستِ شما ریختند بر سرشان، آیا شما و آقای جلیلی مانع کتک خوردنشان می‌شوید؟

وانگهی این سؤال هم جای طرح دارد که چرا شما نارحتید؟ انتخاباتی برگزار شده با آرایش ۱-۱-۴ . یعنی یک اصلاح‌طلب، یک اصولگرای خارج از "جبهۀ انقلاب" و چهار اصولگرای داخل جبهۀ انقلاب.

همه چیز به نفع شما بوده. اگر کاندیدای اصلاح‌طلبان ده دقیقه حرف می‌زد، کاندیداهای جبهۀ شما چهل دقیقه حرف می‌زدند. اگر پزشکیان بیست دقیقه وقت داشت تا دیدگاه‌های افراطی سیاستمداران محبوب شما را نقد کند، آن‌ها هشتاد دقیقه وقت داشتند تا نظرات اصلاح‌طلبانۀ پزشکیان را نقد کنند.

نهایتا هم که دو نفرشان کاندیدای قلابی از آب درآمدند و پس از کلی اتلاف وقت ملت، از رقابت کنار کشیدند. اینکه یکی از آن دو نفرِ دیگر به نفع آن یکی کنار نکشید، تقصیر کسانی بود که در ستادهای پزشکیان "قر" می‌دادند؟!

البته اگر قالیباف هم در دور اول کنار می‌کشید، آرای او بین پزشکیان و جلیلی تقریبا به نسبت مساوی تقسیم می‌شد و باز جناب جلیلی به ریاست جمهوری نمی‌رسید. بنابراین خشم این خانم بیش از آنکه متوجه رای‌دهندگان باشد، باید متوجه شورای نگهبان شود که اجازه داد یک کاندیدای اصلاح‌طلب هم در کنار پنج کاندیدای اصولگرا در انتخابات اخیر حضور داشته باشد.

در واقع زوم کردن این خانم بر روی عبارت "قر دادن" نیازمند ترجمه است. ترجمۀ دقیق این عبارت ناشی از خشم و نفرت این است که چرا یک اصلاح‌طلب در این انتخابات نامزد ریاست جمهوری بود و چرا مردم مطابق میل ما جلیلیست‌ها رای ندادند.

 اما بد نیست این بانوی ارزشی لختی اندیشه کند که چرا کاندیدای مطلوبش، سعید جلیلی، آن قدر دافعه داشت که با وجود رای ندادن ۵۱ درصد واجدان حق رای، باز هم نتوانست اکثریت آرا را در دور دوم انتخابات بدست آورد؟

زنان ایرانی چرا باید به سعید جلیلی رای می‌دادند؟ باید به او رای می‌دادند که گشت ارشاد با شدت و قوت، حتی قوی‌تر از قبل، در خیابان مزاحمشان شود و اسم مزاحمتش را هم بگذارد تلاش برای ایجاد امنیت اجتماعی؟!

اتفاقا اکثریت شرکت‌کنندگان در انتخابات به پزشکیان رای دادند تا در کنار توقف روند روزافزون افزایش قیمت‌ها، پاره‌ای از آزادی‌های بدیهی را متحقق سازند.

در هر صورت، رقابتی نه چندان عادلانه برگزار شده و کاندیدا و جناح مطلوب این خانم شکست خورده و خشم و بیزاری نسبت به اکثریت رای‌دهندگان، دردی از اصولگرایان تندرو دوا نمی‌کند.

شاید در طرف مقابل هم به جلیلیست‌های غمگین و دردمند توصیه شود تکانی به خودشان بدهند بلکه تکانۀ روحی شکست سیاسی را فراموش کنند. آن وقت مشارالیها چه نظری دارد ؟!  رقصیدن و خندیدن دوستان قدیم‌اند. از قدیم هم گفته‌اند: آن‌که می‌گرید، یک درد دارد و آن‌که می‌خندد، هزار و یک درد!  

جمشید گیل

  • 20
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
عالی بود ، جواب اینها رو باید اینطوری داد
آرزو بر جوانان عيب نيست اين خانم قر تو کمرش فراونه نمى دونه کجا بريزه
وقاحت بی شرمی حد و مرزی. ندارد واقعا
احسنت خوب گفتی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش