روزنامه ایران نوشت: طیف تندرویی که به نظر میرسد در ماجرای مخالفت با ظریف، بیش از هر چیز بازیچه دست سوءاستفادهکنندگان از تحریم و نگرانی این گروه تأثیرگذار از توانمندی و تأثیرگذاری ظریف شدهاند؛ به محض انتشار سخنان ظریف در داووس، در خط و ربطی مشترک و همصدا با برخی مخالفان خارج نشین، به اتهامزنی علیه او پرداختند.
تندروهای مخالف محمدجواد ظریف اینبار با تبلیغات گسترده در پیامرسانهای داخلی، ترتیب تجمعی را در میدان پاستور دادند که شرط حضور در آن پوشیدن کفن بود. «کفنپوشان» اگرچه پرشمار نبودند، اما فیلمی که از سخنرانی کامران غضنفری نماینده حاشیهساز تهران در این تجمع و اتهامات بیاساس او علیه ظریف منتشر شد، در رسانهها بازتاب گستردهای داشت.
تجمع غیرقانونی در خدمت مطامع کاسبان تحریم
با این حال طیف تندرویی که به نظر میرسد در ماجرای مخالفت با ظریف، بیش از هر چیز بازیچه دست سوءاستفادهکنندگان از تحریم و نگرانی این گروه تأثیرگذار از توانمندی و تأثیرگذاری ظریف شدهاند؛ به محض انتشار سخنان ظریف در داووس، در خط و ربطی مشترک و همصدا با برخی مخالفان خارج نشین، به اتهامزنی علیه او پرداختند.
افراطیون در عجیبترین موضعگیریها خواستار دستگیری او به محض بازگشت به ایران شدند و برخی هم شعار «اعدام» معاون راهبردی رئیسجمهوری را سر دادند.
با همین دست فرمان، روز گذشته در حالی که کانال رسمی مقام معظم رهبری خبر بازدید ظریف از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» را با تأکید بر سمت رسمی او در دولت یعنی «معاون راهبردی رئیس جمهوری» منتشر کرد؛ عدهای در پیامرسانهای داخلی آگهی تجمعی را دست به دست میکردند که مطالبه ادعایی آن «عزل و محاکمه ظریف» بود. تجمعی که برگزارکنندگانش مدعی قانونی بودن آن بودند، اما براساس پیگیری «ایران» و با اطلاع یک منبع آگاه در وزارت کشور «هیچگونه درخواستی برای کسب مجوز آن به وزارت کشور ارسال نشد» و در نتیجه چیزی بیش از یک «تجمع بدون مجوز» و به زبان خود تندروها «اغتشاش غیرقانونی» نبود.
***
بلوا با اسم رمز «کودتا»
روزنامه توسعه ایرانی نوشت: از ابتدای دولت پزشکیان تا امروز، تجمعات و حملات سوپرانقلابیها به دولت و ظریف، به تندی دو روز گذشته نبوده است.
پیشتر در فراخوان مربوط به این تجمع در کانالهای ایتا از افراد خواسته شده بود که با کفن و تصاویر شهدا در تجمع شرکت کنند و نهایتا روز شنبه تجمعی شکل گرفت که گرچه تعداد شرکتکنندگانش اندک بود اما شعارهایشان تندتر از همیشه بود.
پیش از این محمدجواد ظریف همواره به «خائن» بودن و خیانت به کشور متهم شده است. در تجمع روز جمعه اما کامران غضنفری، نماینده جبهه پایداری در مجلس ادعای تازهای را مطرح و ظریف را به نوعی منتسب به ساواک کرد.
او گفت که «ظریف در سال ۵۵ با حمایت و پشتیبانی ساواک به آمریکا رفته است.» در امتداد همین اظهارات او شعار «مرگ بر نفوذی» از جمعیت بلند و لا به لای آن اسم پزشکیان هم شنیده شد!
از شعارهای جدید دیگر «ظریف، شریک جولانی» بود. روی برخی پلاکاردها هم ظریف تحت حمایت موساد خوانده شده بود. سخنرانی میکروفن به دستها در این تجمع هم سطح تازهای از تهدید سوپرانقلابیها را رونمایی میکرد.
به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اولتیماتوم داده شد که اگر تا ۱۲ بهمن قانون عفاف و حجاب را ابلاغ نکند، از او به عنوان «مفسد فیالارض» شکایت خواهند کرد و به رئیس جمهور نیز مهلت داده شد که تا آن تاریخ ظریف را از معاونت راهبردی ریاست جمهوری برکنار کند.
دعوا بر سر مذاکره است یا حجاب؟
نکته قابل تامل دیگر استفاده از کلیدواژه «کودتا» بود. جوانی که در این تجمع میکروفن در دست داشت گفت اگر ظریف دروغ گفته که سران قوا علیه نظام کودتا کرده و قانون حجاب را ابلاغ نمیکنند و دسیسه کردهاند که سیاستهای رژیم صهیونیستی و آمریکا در کشور پیاده شود، سران قوا باید با اعلام برائت از ظریف تحت عنوان دروغگویی و نشر اکاذیب به صورت گسترده وی را تحت تعقیب قضایی قرار دهند اما اگر حرف ظریف صحت داشته باشد، سران قوا را زیر پاهای خود به عنوان عناصر کودتاچی له خواهیم کرد!
سوپرانقلابیها اعلام کردهاند که تجمعشان واکنشی اعتراضی به حضور و اظهارات محمدجواد ظریف در داووس سوئیس است. آن هیاهوی خیابانی، دیروز به مجلس هم رسید و ظریف آماج حملات نمایندگان منتسب به جریانهای تندرو بود.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده تهران گفت: «دولت دست رو دست گذاشته به جای اینکه آیین نامههای برنامه هفتم توسعه را تصویب کند دنبال این است که کسی را «ظریفانه» این طرف آن طرف بفرستد و بر خلاف مصالح ملی در به اصطلاح مجامع بینالمللی شروع به صحبت کردن بکند.»
استفاده او از لفظ «ظریفانه»، اشاره تلویحی به سفر ظریف به داووس سوئیس بود. برخی منابع مدعی شدهاند ظریف در این سفر ماموریت یافته تا با تیم ترامپ گفتوگو کند و احتمالا عصبانیت شدید رادیکالها بابت همین موضوع باشد. حملات دو روز اخیر اما بیشتر متوجه اظهارات ظریف در این سفر درباره حجاب و قانون جدید مربوط به آن بود. او در گفتوگو با فرید زکریا گفت: «اگر در خیابانهای تهران قدم بزنید، میبینید که برخی خانم ها حجاب بر سر ندارند و علیرغم اینکه این اقدام غیرقانونی است اما حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند.»
او در ادامه، اضافه کرد که اجرا نشدن قانون حجاب با پذیرش رهبری یعنی رئیس قوه قضائیه، پارلمان و شورای عالی امنیت ملی بوده است.
احمدی، نماینده مردم رشت، نماینده دیگری بود که در صحن علنی با اشاره به اظهارات ظریف درباره قانون حجاب، گفت: «ظریف چه کاره است درباره حجاب و عفاف و جبهه مقاومت و قوانین کشور حرف بزند؟ کسی که یک روز هم جبهه ندیده چرا باید درباره جبهه و جنگ حرف بزند و از جبهه مقاومت دفاع کند؟ کسی که شانیت قانونی و پست قانونی ندارد چرا باید درباره مجلس قوانین کشور حرف بزند؟»
مطالبه اقدام قضایی علیه ظریف در صحن مجلس
برخی دیگر از نمایندگان با انتقاد از رئیس دستگاه قضا، خواستار اقدام قضایی علیه ظریف شدند. محمد منان، نماینده قم در واکنش به گفتههای ظریف درباره عدم ابلاغ قانون حجاب گفت: «آقای غیرقانونی در اجلاسی خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و میگوید در خیابانهای تهران زنان برهنه دارند راه میروند و این مسیر درست است.»
او خطاب به محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه بیان کرد: «دو ماه پیش روی این صندلی نشسته بودید، من پیش شما آمدم و گفتم نماینده مردم قم هستم، این وضعیت آقای ظریف را جمع کنید. گفتید وظیفه من نیست؛ مجلس ورود کند. نزدیک به چهل روز است که کمیسیون امنیت ملی به شما نامه ارسال کرده است. در این خصوص با رئیس قوه مقننه صحبت میکنیم میگوید رئیس قوه قضائیه باید ورود کند به قوه قضائیه میگوییم میگوید قوه مقننه باید ورود کند.»
احمد راستیه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی با تاکید بر اینکه فراتر از هر مصلحتی، اجرای قانون است، اظهار کرد: آقای اژهای! ریاست قوه قضاییه، مجلس درخواست ابطال حکم ظریف را خواسته است. آیا آقای ظریف مصونیت آهنین دارد؟
او گفت: تایید بیعفتی و برهنگی در کلام ظریف و انتصاب آن به رهبر نظام و طرح جنگ در صورت رأی نیاوردن پزشکیان، جز خیانت به ملت و نشانه گرفتن انسجام ملی چیست؟
بدین ترتیب طی روزهای اخیر فشار بر ظریف و به ویژه بر دولت به واسطه حضور ظریف در ترکیب آن افزایش یافته است. با این حال ناظران سیاسی بر این باورند که تعداد این گروه کمتر از آن است که بتوانند تاثیری بر سیاستها داشته باشند.
پای شیخالبکا در میان است؟
برخی نشانهها حاکی از این است که سرنخ چنین تجمعاتی به ستاد امر به معروف و نهی از منکر میرسد. حضور پررنگ مهری طالبی دارستانی، طراح کلینیک ترک بیحجابی در این تجمعات و شکلدهی حملات سازمانیافته به دولت و ظریف از این نشانههاست.
از سوی دیگر کلیدواژه «کودتا» که به تازگی به ادبیات این گروه اضافه شده، از سوی چهرههای منتسب به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استفاده میشود. سایت «انتخاب» اشاره کرده که روحالله مومننسب یک روز پیش از تجمع یادشده، نوشت: «نیروهای ضد کودتا باید ظریف را بهمحض ورود به کشور بازداشت و تحت بازجویی قرار دهند؛ در غیر این صورت کشور بهزودی دچار بحرانهای پیچیدهتر و بسیار خطرناک خواهد شد.»
او دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تهران است که منصوب شیخ کاظم صدیقی، رئیس این ستاد است.
مومننسب، پیشتر در جریان تلاشها برای دسترسی آزاد به اینترنت نیز رفع فیلترینگ را «کودتا» خوانده بود. تجمعکنندگان هر بار همین مطالبات را با لحنی تهدیدآمیز طرح میکنند و به نظر میرسد که از سوی وابستگان ستاد امر به معروف و نهی از منکر سازماندهی میشوند.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگویی درباره با ایلنا با طرح این سوال که «آیا مردم قبول دارند بعد از ۴۵ سال با امریکا رابطه برقرار کنیم» به طعنه گفته است: «به من هم باغ ازگل میدادید تا انقلاب امام زمان اعتراض میکردم.»
اشاره او به پرونده پر سر و صدای باغ ازگل حجت الاسلام صدیقی است که ابعاد آن نزد افکار عمومی هنوز روشن نشده است اما طعنه ایمنآبادی اشارهای تلویحی است به ماهیت غوغاسالاران.
- 14
- 1