یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۲۵ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۱۵۵
سیاست داخلی

حوزه در سوگ آيت‌الله هاشمي رفسنجاني

قد خميده قم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,اکبر هاشمی رفسنجانی

مراسم بزرگداشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، پنجشنبه گذشته در مسجد اعظم قم و نیز حسینیه چهل‌تن شهر کاشان برگزار شد. بزرگداشت‌های دیگری هم در ديگر شهرها و استان‌هاي سراسر کشور برگزار شد. همچنین به گفته محسن هاشمی، فرزند آیت‌الله، روز گذشته در شهر رفسنجان مراسم یادبودی برگزار شد و قرار است امروز بعدازظهر هم در شهر کرمان مراسم بزرگداشتی برگزار شود و آخر هفته جاری هم در شهر بهرمان مراسم ترحیم برگزار خواهد شد. مراسم هفتم آیت‌الله هم در حرم امام و با سخنرانی حجت‌الاسلام ناطق‌نوری برگزار خواهد شد.

 

مراسم بزرگداشت مرحوم هاشمی‌رفسنجانی در مسجد اعظم قم با حضور پرتعداد مردم و روحانیون و مراجع برگزار شد.در مقابل در ورودی مسجد اعظم قم اعضاي خانواده آیت‌الله هاشمی مانند محمد هاشمی، محسن هاشمی، مهدی هاشمی و یاسر هاشمی ایستاده و به مردم شرکت‌کننده در این مراسم، علما و مراجع تقلید خوشامد می‌گفتند. عفت مرعشی به همراه فائزه و فاطمه هاشمی هم در قسمت بانوان پذیرای زنان شرکت‌کننده در مراسم بودند.به گزارش ایلنا، حضور مردم به اندازه‌ای زیاد بود که علاوه بر سه شبستان بزرگ حرم حضرت معصومه(س)، حیاط مسجد اعظم نیز مملو از جمعیت شد.در این مراسم ترحیم، مراجع عظام مانند، آیات عظام مکارم‌شیرازی، شبیری‌زنجـانی، نـوری‌همدانی، علـوی‌گرگـانی، جوادی‌آملی و حجت‌الاسلام محمدی‌گلپایگانی، رئيس دفتر مقام معظم رهبری، حضور یافته بودند.

 

برخی از اعضای هیئت دولت از جمله محمود واعظی، وزیر ارتباطات و قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت هم خانواده هاشمی را در این مراسم همراهی کردند. علاوه بر این ازجمله چهره‌های شاخصی که در این مراسم حضور داشتند، اعضای جامعه مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بودند. آیت‌الله یزدی، احمد خاتمی، اعرافی، مقتدایی، سیدمحمد غروی و فاضل‌لنکرانی از اعضای این تشکل اصولگرای روحانی در این مراسم حاضر شده بودند.در این مراسم آیت‌الله اراکی، عضو جامعه مدرسین و دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در سخنانی اعلام کرد خدمات آیت‌الله هاشمی فراموش‌نشدنی است.    

          

به گزارش ایرنا، آیت‌الله محسن اراکی افزود: اگر امروز مردم از همه طبقه‌ها و قشرهای مختلف از چنین شخصیتی قدردانی می‌کنند، به‌خاطر خدمات بزرگی است که ایشان به انقلاب، مردم و نظام ارائه داد. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان كرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی از پیشتازان مبارزه علیه رژیم طاغوت بوده و نزدیک ٦٠ سال در کنار رهبر معظم انقلاب، تلاش خستگی‌ناپذیری در راه برقراری حکومت اسلامی، ریشه‌کن‌کردن استعمار و استکبار انجام داد. اراکی بیان كرد: آنچه امروز در عراق، سوریه و یمن می‌بینیم، آغاز جریان عظیمی در سراسر امت اسلام و تولد جدیدی از امت حضرت محمد(ص) است. او گفت: ملت ایران امروز اعلام می‌کند وفادار به نظام خود هستند و از محاصره اقتصادی و تحریم‌ها خسته نشده‌اند، دشمنان فرزندان ما را در جبهه‌ها شهید یا آنها را ترور کرده ولی خسته نشدیم چراکه مجاهدان فی سبیل‌الله هستیم.اراکی ادامه داد: بزرگ‌ترین نعمتی که خداوند امروز بر ما ارزانی داشته، همین نعمت رهبری است. دولتمردان پرتلاش دنبال خدمت به مردم هستند شاید هم در جایی و به برخی نقدهایی داشته باشیم، ولی باید قدرشناس باشیم که خداوند دولتی را ارزانی داشت که همت آنها خدمت به مردم است.

 

نگرانی برای مظلومیت روحانی

همچنین مجلس ترحیمی برای آیت‌الله هاشمی از طرف مجمع اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در حسینیه چهل‌تن شهر کاشان برگزار شد. این مجلس بزرگداشت، به دعوت اتحادیه انجمن‌های اسلامی، مجمع روحانیون، انجمن اسلامی معلمان، انجمن اسلامی بازار کاشان و نیز حزب اتحاد ملت، سازمان عدالت و آزادی، خانه کارگر، حزب اسلامی کار، حزب اعتدال و توسعه، حزب اعتماد ملی و جامعه اسلامی زنان کاشان برگزار شده بود.به گزارش مشکات، رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام اعتمادملی که سخنران این مراسم بود، به آخرین دیداری که با آیت‌الله هاشمی داشته، اشاره کرد و گفت: ایشان در آخرین ملاقاتی که داشتیم، برای مظلومیت دکتر روحانی اظهار نگرانی می‌کردند و به ما توصیه می‌کردند همه همّ و غم‌مان را به کار ببریم تا روحانی پیروزتر از ۹۲ باشد. گفتند قول می‌دهم بعد از انتخابات همکاری جدی‌تری خواهیم داشت تا بتوانیم احزاب جدی‌تر و بزرگ‌تری را ایجاد کنیم.

 

بالاترین تشییع بعد از تشییع امام

او با اشاره به تشییع باشکوه پیکر آیت‌الله هاشمی افزود: چند روز است که کشور ما برای مردی عزاداري مي‌كند و برای شخصیتی به سوگ نشسته که تلاش کرده بسیاری از ویژگی‌های یک مدیر لایق را در خود جمع کند؛ به‌ويژه در سال‌های آخر عمرش و همان سال‌هایی که باعث بغض منتقدانش شده است. قطعا بعد از تشییع امام هیچ تشییعی به این حد از نظر کمیت و کیفیت نبود. چه می‌شود که هاشمی این‌قدر محبوب می‌شود؟ هاشمی ویژگی‌های خاصی داشت.

 

در یک جلسه ٢٠نفره به نتیجه خاتمه جنگ رسیدیم

سخنران مجلس ترحیم آیت‌الله هاشمی گفت: هاشمی واقع‌گرا بود و اهل خیال‌پردازی نبود. در دوران دفاع مقدس گاهی برخی از فرماندهان احساسی می‌شدند و حرفی می‌زدند، اما هاشمی اهل عدد و رقم بود. بین نیروهای دشمن و ما مقایسه می‌شد، تا اینکه همه به نتیجه رسیدند توان ادامه جنگ را نداریم. دروغ است که بگوییم ما می‌توانستیم به جنگ ادامه دهیم و هاشمی نگذاشت. من در بيشتر جلسات بودم و قبل از پذیرش قطع‌نامه امام برای عده‌ای نامه نوشت و در جلسه‌ای ١٠، ٢٠ نفره که بنده هم در آن حضور داشتم، همه به این نتیجه رسیدند که ادامه جنگ به صلاح کشور نیست. برخی از همین آقایانی که امروز می‌گویند ما می‌توانستیم جنگ را ادامه دهیم، در آن جلسه بودند. آنها در آن جلسه ٢٠،١٠ نفری بودند. حجت‌الاسلام منتجب‌نیا «مردم‌داری» را یکی از ویژگی‌های شاخص آیت‌الله هاشمی دانست و گفت: او از حقوق مردم دفاع می‌کرد. گاهی برخی از این رسانه‌های غربی که می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند به دروغ می‌گویند هاشمی با نهضت آزادی‌ها چه کرد.

 

در مجلس اول ما حضور داشتیم که یک نماینده از این گروه سیاسی شروع به سخنرانی کرد. همه اعتراض کردند که نباید این‌گونه ما را خطاب قرار دهد اما آقای هاشمی با آرامش گفتند تا ایشان نماینده مردم است، حق دارد که حرفش را بزند و شما هم اگر مخالفید، بعد از او حرف بزنید. امام می‌دانست چه کسی را فرمانده جنگ بگذارد عضو حزب جمهوری اسلامی افزود: در زمان دفاع، صدور نفت داشت به حداقل یا صفر می‌رسید. با هاشمی و دکتر روحانی به جزیره خارک رفتیم. دیديم هر محموله نفتی که می‌خواهد رد شود، مورد اصابت قرار می‌گیرد. آقای هاشمی گفت همین‌جا باید مشکل را حل کنیم و به نتیجه رسیدند من مسئول باشم و آنجا بمانم. گفتم من نماینده شیراز و عضو هیئت‌رئیسه هستم. گفت هیچ‌چیزی مهم‌تر از جنگ نیست. امام می‌دانست چه کسی را فرمانده جنگ کند.

 

هاشمی واسطه شد برای پذیرش رئيس دولت

حجت‌الاسلام منتجب‌نیا گفت: هاشمی نگاهی وسیع و گسترده در مسائل داخلی و خارجی داشت. تنگ‌نظر نبود و جهان را می‌دید؛ بنابراین نزد سیاست‌مداران جهان جایگاه دارد. او از آتش‌افروزی بیزار بود. او آتش جنگ را در هشت سال دفاع مقدس با چشم خودش دیده بود. چون جنگ را دیده بود، از اینکه حرفی بزند که علیه ما اجماع جهانی درست شود، اجتناب می‌کرد. وساطت می‌کرد. یکی از همسایه‌ها حاضر نمی‌شد رئیس دولت گذشته را بپذیرد و هاشمی نماینده فرستاد تا آن کشور را قانع کند. برای او شخص مهم نبود، بلکه برای او نظام مطرح بود. شايد از اين رو بود که امام گفت هاشمی زنده است چون نهضت زنده است. نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی افزود: امام بیش از هرکسی هاشمی را دوست داشت و به او اعتماد و تکیه داشت. وقتی هاشمی به سفر می‌رفت امام برای او قربانی می‌کرد. امام قدر هاشمی را شناخت اما ما او را نشناختیم و به قول آقای ناطق مرده‌پرستیم.

 

 با جمله امام به هاشمی توهین کردند

حجت‌الاسلام منتجب‌نیا ادامه داد: برخی با استناد به این کلام امام که «میزان حال افراد است» به هاشمی توهین کردند و همه خدمات او را نادیده گرفتند. با استناد به سخن امامی که برای هاشمی قربانی می‌کرد به یار او حمله کردند. می‌گفتند اگر هاشمی حرفی زد که ما نپسندیدم، باید همه خدماتش را نادیده بگیریم. عضو پیشین مجمع روحانیون مبارز افزود: امام این جمله را در مورد کسانی به کار برد که قبل از انقلاب اشتباه کرده بودند. می‌خواست آنها را جذب کند. امام می‌گوید تنگ‌نظر نباشید. تا می‌گفتیم هاشمی از سال ۳۷ در خدمت نظام بود، می‌گفتند میزان حال فعلی افراد است. امام چه می‌خواست و ما چه استفاده‌ای کردیم؟ این تنها ظلم به امام نیست.او گفت: هاشمی مظلوم‌تر از بهشتی بود. امام فرمود بهشتی مظلوم زیست و خار چشم دشمنان بود اما ای بهشتی مظلوم شاهد بودی که هاشمی مظلوم‌تر از تو بود. حجت‌الاسلام منتجب‌نیا تأکید کرد: رحلت هاشمی برای ما پیام دارد. به گونه‌ای زندگی کنیم که اگر مردیم مردم برای نبود ما غصه بخورند و زاری کنند. 

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش