چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۶ - ۲۶ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۲۴۷
سیاست داخلی

سخنگوي سابق شورای نگهبان:

صلاحیت رئیس‌جمهور هم می‌تواند «رد» شود

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,نجات الله ابراهیمیان

سخنگوي سابق شوراي نگهبان ديروز به تابناك گفت: «صلاحیت رئیس‌جمهور هم می‌تواند «رد» شود. پيش از او «عباسعلي كدخدايي»، سخنگوي فعلي، هم در پاسخ به اين سؤال كه آيا ممكن است روحاني اين‌بار ردصلاحيت شود؟ آيا اين يك عرف است كه رؤساي‌جمهوري هر دو دوره تأييدصلاحيت شوند؟ گفته بود: «هیچ تضمینی در این جهت نبوده و نیست».

 

«نجات‌الله ابراهيمیان» ديروز با اشاره به اينكه اگر پرونده‌ای روی میز من قرار گرفت و برایم مسلم شد که کاندیدای ریاست‌جمهوری تخلفی دارد که باعث سلب صلاحیت او به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری می‌‌شود، گفت: «قانونا فرقی نمی‌کند که قبلا رئیس‌جمهور بوده یا نبوده... اگر هم آن فرد شرایط لازم را داشته باشد، هیچ هیاهویی مؤثر نیست و باید براساس همان پرونده اظهارنظر کنم. این قانون است و مسئله و اختراع جدیدی نیست که درمورد آن سروصدا و جنجال کنیم».

 

استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به اینکه چطور می‌شود صلاحیت رئیس‌جمهور مستقر را رد کرد، گفت: «شما چرا دنبال مثال‌های فرضی می‌گردید. بارها دیده‌اید که اشخاص نماینده مجلس هستند، کاندیدا می‌‌شوند و ما صلاحیتشان را رد می‌‌کنیم. از نظر حقوقی هیچ فرقی میان ریاست‌جمهوری و نمایندگی مجلس از این حیث وجود ندارد». ابراهیمیان با تأکید بر اینکه تاکنون درباره ریاست‌جمهوری فعلی هیچ بحثی در جلسات شورای نگهبان مطرح نشده است تا بتوانیم درباره‌اش گمانه‌زنی کنیم و بگوییم رد است یا قبول، گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور هم اخیرا گفته‌اند که درباره کاندیداشدنم زود است که اظهارنظر کنم، برای شورای نگهبان هم زود است که وارد بحث شود. قطعا بی‌موقع است درمورد این بحث کنیم که آیا صلاحیت رئیس‌جمهور فعلی تأیید می‌‌شود یا نه و شورا این کار را هم نکرده است».

 

 روحاني سال ٩٢ در پاسخ به این سؤال که اگر از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شوید چه اقدامی خواهید کرد، گفته بود: «کفر چو منی گزاف و آسان نبود». درحالي‌كه برخي مخالفان دولت مدت‌هاست ساز ردصلاحيت روحاني را كوك كرده‌اند و از تشكيل ستادهاي پيش از موعد انتخاباتي رئيس‌جمهوري سخن مي‌گويند، نوبخت، سخنگوي دولت، هفته گذشته گفته بود: «اینکه برخی جریان ردصلاحیت ایشان را مطرح می‌کنند یک حرف پوچ و غیرمنطقی است. رئیس‌جمهوری هنوز اعلام کاندیداتوری نکرده، چطور می‌توان ستاد تشکیل داد. اگر رئیس‌جمهور اعلام کاندیداتوری می‌کرد، دیگر هر حرکت و تصمیمی را در جهت برنامه‌های انتخاباتی این افراد تفسیر می‌کردند».

 

مرحوم هاشمي‌رفسنجاني هم در آخرين گفت‌وگويش به «شرق» گفته بود: «احتمال ردصلاحیت آقای روحانی هم بعید است. خود آنها هم یک مقدار روشن‌تر شده‌اند. به نظرم این اتفاقات نمی‌افتد. سیاست‌های کلی انتخابات هم که به‌تازگي منتشر شد، دست هرکس را که بخواهد قانون را نادیده بگیرد، می‌بندد».سخنگوي شوراي نگهبان چند وقت قبل در نشستي خبري در پاسخ به اين سؤال «شرق» كه «اين روزها برخي از يك‌دوره‌اي‌شدن رياست‌جمهوري حسن روحاني سخن مي‌گويند و حتي پيشنهاد ردصلاحيت يا دادگاهي‌شدن او را مي‌دهند، واكنش شوراي نگهبان به اين‌گونه تعيين‌تكليف‌ها چيست و با توجه به اينكه ردصلاحیت رئيس‌جمهوري مستقر براي دور بعد سابقه نداشته است، فرايند بررسي تأييد صلاحيت دوباره رؤساي‌جمهوري چگونه است؟»

 

گفته بود: «من بارها گفته‌ام شورای نگهبان هیچ‌گاه توجهی به گمانه‌زنی‌ها نداشته و ندارد. ما نمی‌توانیم مانع گمانه‌زنی‌ها شویم، ممکن است هر گروه یا فردی درباره کسی نظری داشته باشد و نظرش را اعلام کند، ولی این نظر شورای نگهبان نیست. در هر مرحله از انتخابات (مجلس، ریاست‌جمهوری و خبرگان) صلاحیت افراد مجددا بررسی می‌شود». او اما دوهفته قبل در گفت‌وگوي مفصلي كه سايت مشرق با او داشت، به شكل ديگري به اين سؤال پاسخ داد. او در پاسخ به اين سؤال كه در افکار عمومی عرف شده است که اگر کسی رئیس‌جمهور شود، عملا هر رفتاری هم از او سر بزند، در دوره بعد هم از طرف شورای نگهبان برای ریاست‌جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود، آیا چنین است؟ گفته بود: «هیچ تضمینی در این جهت نبوده و نیست» و باز در پاسخ به اين سؤال كه: «یعنی امکانش هست که یک نفر از نظر شورای نگهبان در دوره ریاست‌جمهوری‌اش شرایط لازم را از دست بدهد و برای دوره بعد تأیید صلاحیت نشود» هم گفته بود: «قانونا شورای نگهبان در همه ادوار صلاحیت رؤسای‌جمهوری مستقر را هم دقیقا بررسی کرده است، حالا در این چند دور گذشته نتیجه مثبت بوده، این رویه قانونی و همیشگی شورای نگهبان بوده و طبیعتا همیشه هم اجرا خواهد شد».

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش