سال ۵۷ در ايران انقلابي شكل گرفت كه مبناي آن اسلام و رسيدگي به امور مستضعفين بود. اين تحول براي رهايي محرومان و قشر مستضعف، از چنگال سياستمداراني بود كه سالها با استفاده از اين طيف، فقط منافع خود را پيگيري ميكردند و آنها را در سطح جامعه رها كردهبودند. اما گويي به آن اهداف عالي كه در ابتداي انقلاب تدوين شده بود، نرسيدهايم و برخي از جريانهاي سياسي براي رسيدن به قدرت و اهداف جناحي خود،همچنان نيز اين قشر محروم جامعه را به ميان بازي كشانده و از آنها استفادههاي سياسي ميكنند. البته در گذشته نيز اينگونه رويكردها وجود داشت و برخي براي آنكه آراي اين قشر را در سبد خود تعريف كنند، اقداماتي را در دستور كار قرار دادند.
بهرهبرداري جناحي از محرومان
البته اين نگاه به دولت كه امروز وجود دارد، چندان قابل اعتماد نيست،زيرا اگر قرار باشد كمك هاي دولتي به محرومين را در راستاي تبليغات انتخاباتي تعريف كنيم، كميته امداد امام(س) كه اين روزها شخصيتهاي سياسي وابسته به يك جريان خاص سياسي را در خود جاي دادهاست، در اولويت نقد قرار دارد! اين نهاد حاكميتي كه خود پتانسيل عظيمي از نيروهاي مردمي را براي هدفمند كردن يك بدنه راي در اختيار دارد، اقداماتي را در اين اواخر صورت دادهاست كه اگر با نگاه بدبينانه محافظهكاران به آن بنگريم،ميتوان آن را در مسير بهرهبرداريهاي سياسي تعريف كرد.
اما از آنجايي كه همواره گفته شده است بهترين دفاع، حمله است، رسانهها و جريانهاي نزديك به تندروها و محافظهكاران، بدون در نظر گرفتن نياز محرومان،مدعي شدهاند كه دولت در آستانه انتخابات براي آنكه بتواند راي بخش محروم كشور را به خود اختصاص دهد، بين مردم مرغ و تن ماهي بخش ميكند!
دو قطبي فقير و غني
اين جريان كه دوقطبي كردن جامعه و ايجاد اختلاف ميان اقشار مختلف مردم را براي رسيدن به نيت خود مبنا قرار دادهاست، در ادعايي بيان ميكند كه دولت براي جذب آراي مستضعفين و جريان محروم جامعه، از مرغ و تنماهي! استفاده ميكند و براي به دستآوردن دل بالانشينان و پولداران جامعه، كنسرت و ايرباس را دستآويز قرار داده است!ادعايي كه بيش از هرچيز مردم را به ياد فرارهاي رو به جلوي دولت قبل و حاميانش مياندازد.
فريادهاي رنگي
ماجرا به اينجا منتهي نميشود و اين جريان در ادامه ادعا ميكند:«در فاز اول این طرح که از چندی پیش اجرایی شده، حدود ۲۰ میلیون کنسرو ماهی تن و مرغ در استانهای خوزستان و چهارمحال بختیاری میان اقشار حاشیه نشین توزیع شده است که این اقدام، اعتراض فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک را نیز درپی داشت.
سیدرازی نوری، نماینده مردم شوش نيز اين خبر را تاييد ميكند و ميگويد:« مدتی است که توزیع کنسرو در میان مردم حوزه انتخابیه اینجانب انجام شده است که متولی این توزیع سازمان هلال احمر است».علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات نیز در همین رابطه با تاکید بر اینکه باید هر چه سریعتر جلوی این اقدامات گرفته شود، گفتهاست:« انتظار میرود از هر اقدامی که شايبه ای در انتخابات ایجاد میکند پرهیز شود. علاوه بر آن توزیع اقلام (اقلام غذایی و غیر غذایی) در آستانه انتخابات توسط هر دولتی که صورت بگیرد توهین به افکار عمومی و شعور مردم است».
زهرا سعیدی نيز يكي ديگر از مخالفان اين طرح مدعي شدهاست:« اگر در طول این چهار سال همیشه این کار در این مناطق صورت میگرفته و توزیع سبد حمایتی انجام میشده ما به عنوان نماینده مردم تشکر هم میکنیم اما اگر تاکنون چنین کاری انجام نشده و اکنون در ایام نزدیک به انتخابات این کار انجام میشود باید توضیح دهند که علت چیست که اکنون چنین اتفاقی افتاده است؟ آنگاه با پاسخ دولت، خود مردم به قضاوت خواهند نشست».
بايد از اين نمايندگان مجلس كه به توزيع برخي مواد غذايي ميان محرومين، اعتراض ميكنند، پرسيد كه آيا از مشكلات مردم حوزه استحفاظي خود خبر دارند؟آيا ميدانند كه چرا مردم اين شهرها براي ارتزاق خود دست نياز به سمت دولت دراز كردهاند؟ آيا اين نمايندگان كه نگران بازيهاي سياسي هستند، تا كنون براي حل مشكلات اين مردم به پاي درددل آنها نشستهاند؟
تخريب حقوق شهروندي با تن ماهي!
مشخص نيست كه چرا برخي جريانهاي سياسي در اين بازهزماني هر اقدامي كه از جانب دولت صورت ميگيرد را انتخاباتي ميخوانند و مدعي مي شوند كه اين تلاشها براي موفقيت در انتخابات است. حال اين عملكرد در راستاي تدوينحقوقشهروندي باشد يا حل مشكلات غذايي محرومان در كشور، تفاوتي ندارد، تنها موفقيتهاي سياسي و شكستدادن جريانهاي رقيب در دستور كار محافظهكاران است!
فعاليت هاي دولت انتخاباتي نيست
داريوشقنبري/ نماینده پیشین مجلس و موافق دولت
آنچه در ارتباط با برخي كمك ها به قشر محروم صورت ميگيرد، ارتباطي به انتخابات ندارد. مردم به خاطر دارند در ابتداي روي كار آمدن آقاي روحاني نيز سبد كالايي ميان بعضي اقشار مختلف توزيع شد در صورتي كه اگر بحث انتخاباتي بود در آن برهه نبايد اقدامي صورت مي گرفت. نهاد هاي حمايتي مثل هلال احمر ، كميته امداد امام خميني(س) و بهزيستي در مناطق محروم كمك هايي را به جامعه هدف خود مي كنند و نمي توان گفت اين اقدامات جنبه تبليغاتي دارد. اين بازه زماني، نزديك به انتخابات است و هر حركت دولت از سوي مخالفان لقب انتخاباتي بودن مي گيرد. هر چه افتتاح و كار عمراني در اين ايام بهره برداري شود از سوي مخالفان دولت برچسب تبليغاتيبودن را به خود خواهد ديد. اما واقعيت اين است كه اين دولت، دولتي نيست كه با توزيع اقلام براي خود كسب راي كند و مانند گذشته با سيب زميني و سهام دولت به دنبال جمعآوري راي نيست. شايد اين اتهامات از سوي حاميان دولت قبل مطرح مي شود كه بگويد شما نيز از شيوه تبليغاتي ما در حال استفاده هستيد و به نوعي بگويند كه با هم برابر هستيم. آن هایی كه اين بحث ها را دامن مي زنند، بيشتر به فكر فعاليتهاي تبليغاتي خود، براي رسيدن به اهداف جناحي هستند.
کمک دولت به محرومان سياسي نيست
سید رازی نوری / نماینده مردم شوش ومنتقد دولت
توزيع كنسرو مرغ و تن ماهي در برخي از مناطق توسط هلال احمر مربوط به اضافي اقلامي است كه براي پذيرايي از زائران اربعين حسيني آماده شد و تاريخ انقضاي آن ها رو به اتمام بود. از اين رو ستاد توانمندسازي، اين اقلام را ميان مجموعه هاي ضعيف برخي استان هاي كشور توزيع كرد. اين موضوع به هيچ عنوان كار سياسي نبود و به دولت ارتباطي نداشت و تنها مواد خوراكي كه از ايام اربعين حسيني اضافي مانده بود در اختيار افراد بي بضاعت قرار گرفت. البته با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در ارديبهشت ماه سال آينده ، انجام این کارها ممکن است موجب بروز شك و شبه در سطح جامعه و گمانهزني ميان جناح هاي سياسي شود، اما ما بنا را بر این میگذاریم که هدف دولت از اين قبيل اقدامات، رسيدگي به قشر هاي ضعيف در سطح كشور است. اين نماينده در گفتوگو با فارس گفته بود:« مدتی است که توزیع کنسرو در میان مردم حوزه انتخابیه اینجانب انجام شده است و متولی این توزیع سازمان هلال احمر است».
- 18
- 3