جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۱ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۴۹۲
سیاست داخلی

روزنامه اصولگرا:

حرف‌های آمریکا در باره داشتن نفوذ در ایران را جدی نگیرید چون به حذف یکدیگر می‌رسیم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,رکس تیلرسون
تیلرسون وزیر خارجه امریکا روز پنج‌شنبه اظهاراتی سخیف را درباره ایران داشته است.

به گزارش روزنامه سیاست روز، البته انتظار شنیدن ادعاهای واهی و اظهارات سخیف همیشه از عوامل امریکایی که سیاستشان مخالفت با جمهوری اسلامی است می‌رود و جای تعجب ندارد که تیلرسون هم پایش را جای پای افراد پیشین خود گذاشته باشد اما آنچه باعث می‌شود روی اظهارات صورت گرفته او دقیق‌تر شویم جمله‌ایست که نشان از تلاش آشکار امریکا برای برهم زدن وحدت مردم و مسئولان صورت گرفته است.

 

 

تیلرسون گفته که سیاست امریکا در قبال ایران «حمایت از عواملی در داخل ایران که به "انتقال مسالمت‌آمیز" قدرت منجر می‌شود، خواهد شد»است، شاید این جمله هم برایمان نا آشنا نباشد اما تحلیل بیان این جمله رازهای پنهانی را در عناد امریکا با جمهوری اسلامی ایران برایمان عیان خواهد کرد که با واژه شناسی جمله می‌توان به آن پی برد.

 

چرا نباید باور کنیم؟

اولین پرسشی که در اذهان بعد از بیان این جمله مطرح می‌شود این است که «حمایت از عوامل دست نشانده؟!» که تیلرسون از آنها یاد کرده دقیقا چه کسانی هستند و اصلا برای چه بیان شده است؟!

 

در پاسخ به سوال فوق ابتدا باید گفت اگر بخواهیم مفهوم مورد نظر وزیر خارجه امریکا را جدی گرفته و باور کنیم که امریکا عوامل پنهانی در ایران دارد که می‌تواند قدرت را مسالمت‌آمیز از حکومت جمهوری اسلامی بگیرد در دام شیطنت و تلاش امریکایی‌ها برای ایجاد تشکیک افتاده‌ایم. چرا که اگر بپذیریم عواملی وجود دارد باید پس از آن بپذیریم که این عوامل نفوذی به قدری قدرت دارد که توان تغییر حکومت اسلامی را بدون درگیری و جنگ داشته باشد! باور کردن این جمله تیلرسون به چند دلیل نباید صورت بگیرد:

 

۱- اگر بپذیریم چنین عواملی وجود دارد اول از همه باید به طیفهای مختلف سیاسی شک کنیم، این پذیرش باعث می‌شود هر روز به حزب و جناحی شک کنیم و شک و تردید درباره نفوذی بودن هر روز بیشتر شده و هر جناح برای مبرا کردن خود باید شک را برداشته و به سوی دیگری نشانه رود!! این رویه چه عایدی برای کشور دارد؟!

 

۲- در دلیل دوم هم برای نپذیرفتن این عوامل سابقه قبلی امریکا در نفوذ بین مسئولان است. هر بار که او نفوذی را در بین عوامل کشور دارد(کشمیری، بنی صدر و ..) آرام می‌نشیند و بیان نمی‌کند که جاسوسی در کار است و بیان این موضوع خود نشانی از نبود چنین جاسوس رده بالایی است چرا که با این سخن به طور طبیعی فضای مسئولان امنیتی شده و اگر جاسوسی وجود داشته باشد احتمال گرفتار شدنش بیشتر می‌شود! پس اساس امریکا که قصد لو دادن جاسوس را قطعا ندارد نمی‌تواند این حرف را صادقانه زده باشد.

 

در نهایت از دو بند مذکور نتیجه می‌گیریم که این جمله قابل باور نیست البته نه اینکه جاسوس و نفوذی نمی‌تواند در کشور رخنه کند بلکه این موضوع قابل باور نیست که جاسوس و نفوذی رخنه کرده و تا رده‌های بالا پیش رفته باشد.

 

ایجاد تشکیک خانمان برانداز

اما برای خنثی کردن آتش تهیه دشمن لازم است آن را رمزگشایی کنیم. اولین گام در رمزگشایی این اظهارات این است که سخنان تیلرسون به چه هدفی بیان شده است؟!

 

کم و بین از بندهای بالا متوجه شدیم که هدف بیان این جمله می‌تواند ایجاد شک و از بین بردن وحدت در جامعه باشد اما شک در بین چه کسانی؟! در پاسخ باید گفت اگر هوشیاری لازم صورت نگیرد دو گروه بعد از شنیدن پیام تیلرسون انشقاقشان تقویت می‌شود:

 

۱- مسئولین: گروه اول که دچار انشقاق و شک می‌شوند مسئولان هستند که مدام به طیفهای منتقد به چشم معاندی که قصد براندازی نرم حکومت را دارد نگاه کرده و در نهایت با این دید وحدت این گروه‌ها خشه‌دار شده و شکاف صورت گرفته هر روز بیشتر از روز گذشته خواهد شد. شکافی که باعث می‌شود هر روز گروه‌ها نسبت به هم بدبین کند.

 

۲- مردم: اما مردم هم از این انشقاق و تشکیک در امان نخواهند بود چرا که شک مسئولان قطعا در دلشان نمانده و بیان می‌شود و همین بیان و گرفتن انگشت اتهام به سوی رقیب باعث شک مردم و فاصله آنها از دیگر افراد جامعه که نظری مخالف با نظر مورد تاییدشان دارد می شود هر روز این فاصله مردم از هم و مسئولین از یکدیگر ادامه می‌یابد و حتی ممکن است نتایج فاجعه‌باری را به بار آورد.

 

در این بین اگر رسانه‌ها هم در نقش آتش بیار معرکه ظاهر شوند و هر روز بر شک مردم و مسئولان با افشای ماهیت معاند گروه‌هایی که معاند بودنشان از سوی نهادهای امنیتی ثابت نشده بیفزایند فاجعه عظیم‌تری در کشور صورت می‌گیرد که حتی می‌تواند از جنگ رسانه‌ای به تشکیل گروه‌های برای حذف یکدیگر برسد. اما همه اینها زمانی اتفاق می‌افتد که نه مردم و نه مسئولان هیچیک هوشیار نباشند و توجه به امر مهم ولایت‌مداری در بین دو قشر مذکور کمرنگ شده باشد.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش