همزمانی پایان کار مجمع پنجم با دوازدهمین دور انتخابات ریاستجمهوری و کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی باعث شد تا نام او هم به عنوان یکی دیگر از گزینههای احتمالی ریاست این نهاد مطرح شود.
از سوی دیگر در روزهای آخر اردیبهشت امسال و با استعفای علیاکبر ناطق نوری از ریاست سازمان بازرسی نهاد رهبری نام او هم با جدیت بیشتری در اینباره مطرح شد و احتمال انتصاب او به عنوان رئیس بعدی قوت گرفت و حتی نام علی اکبر ولایتی هم برده شد اما جایگاه ریاست مجمع تشخیص ظاهرا برای روحانیون و علمای شناخته شده است.
هاشمی بهجای هاشمی
زمانی که نام آیتا... هاشمی شاهرودی برای نشستن بر کرسی ریاست مجمع تشخیص مصلحت برده میشد نگاهها کمی متفکرتر میشد. گویی در ذهن به مرور ویژگیهای شخصیتی او و شباهتهایش در برخی موضوعات با آیتا... هاشمی میپرداختند و در نهایت هم گویی هاشمی شاهرودی انتخاب نهایی برای کرسی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام است. برخی چنین عنوان کردند که آیتا... هاشمی شاهرودی بیمار است و نمیتواند مسئولیت ریاست را بپذیرد که چنین نبود چرا که پس از بستری شدن در بیمارستان سلامت خود را بهدست آورد و اکنون مشکل سلامتی که مانع پذیرش مسئولیت ریاست باشد، ندارد و تصویر بازگشت او به محل کار هم خط بطلانی بر شایعات کشید.
آیتا... هاشمی شاهرودی دارای مشی میانهرو و اعتدالی است و حضور در مناصب قدرت سبب نشده تغییری در رویه خود بدهد. آیتا... هاشمی شاهرودی تا سال ۱۳۷۸ از اعضای شورای نگهبان بود. وی در مردادماه ۱۳۷۸ با حکم مقام معظم رهبری به ریاست قوه قضائیه کشور منصوب شد و به مدت ۱۰ سال سکاندار این جایگاه بود.
پس از پایان دوره ریاست قوه قضائیه، باز هم به حکم مقام معظم رهبری این بار به عضویت در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد. یکی از موضوعاتی که سبب شد نام او به عنوان جدیترین گزینه برای جانشینی آیتا... هاشمی مطرح شود به حکمی باز میگردد که مقام معظم رهبری در مرداد ۱۳۹۰ برای او صادر کرد و ریاست هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه به آیتا... هاشمی شاهرودی واگذار شد.
- 15
- 4