جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۴۳۰
سیاست داخلی

روایت سردار نجات از روند شکل‌گیری حصر

حصر با درخواست رئیس قوه قضائیه و تأیید شورایعالی امنیت ملی بود

شکل‌گیری حصر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
محصوران استخر و سونا رفتن‌شان بجا است و به شمال و اسب‌سواری و سرعین می‌روند.

شهروند| همین چند روز پیش بود که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت از تلاش برای حل‌وفصل موضوع حصر و حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه از ابقای آن گفتند، اما حالا سردار نجات، جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه روایتی از حوادث ‌سال ٨٨ و چگونگی روند شکل‌گیری حصر در ‌سال ٨٩ گفته است؛ او در جمع مسئولان بسیج دانشجویی کشور با بیان این‌که حصر سران فتنه با درخواست رئیس قوه قضائیه در شورایعالی امنیت ملی مطرح شده و حتی یک نفر هم با آن مخالفت نکرده است، گفته که اینها از آذرماه سال ۸۷ شروع به ایجاد تشکیک در سلامت انتخابات کردند و گفتند قرار است در انتخابات تقلب شود.

 

او ادامه داده است: آقایان مرعشی، آرمین، ‌هاشمی‌رفسنجانی، کروبی، سلامتی و نبوی ازجمله کسانی بودند که در سخنرانی‌هایشان معترض تقلب در انتخابات شدند و در انتخاباتی که قرار بود ٦ماه بعد برگزار شود، تشکیک کردند و برای همین یک ستاد صیانت از آرا به ابتکار آقای بهزاد نبوی با مسئولیت علی‌اکبر محتشمی‌پور تشکیل شد.

 

وی گفت: موسوی و کروبی بدون مجوز وزارت کشور از مردم درخواست کردند که روز ۲۵ خرداد از ساعت ۳ عصر از میدان انقلاب تا میدان آزادی راهپیمایی کنند که این راهپیمایی مفصل هم بود.سردار نجات ادامه داد: طبق برآورد ما در آن روز حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰‌هزار نفر به خیابان‌ها آمدند که عناصر ضد انقلاب با سوءاستفاده از این تجمع به پایگاه بسیج در میدان آزادی حمله کردند و آن را آتش زدند و تعدادی کشته شدند.

 

وی با بیان این‌که در این راهپیمایی‌ها و راهپیمایی ۳۰ خرداد حدود ۳۷ نفر کشته شدند، گفت: در همین جریانات بود که ده‌ها اتوبوس به آتش کشیده شد، ده‌ها بانک آتش زده و غارت شد و به ده‌ها موسسه و نهاد حمله شد و خیابان‌ها را نیز به آتش کشیدند.

 

سردار نجات در ادامه گفت: در ۲۴ خرداد ۸۸ رهبری مهندس موسوی را خواستند و به او گفتند که جنس تو از جنس ضد انقلاب نیست و اگر اعتراضی داری از مسیر قانونی پیگیری کن و به او تذکر دادند که اگر کاری را شروع کردی، معلوم نیست بتوانی جمع کنی و به شورای نگهبان هم فرمودند تا به اعتراضات رسیدگی کنند و اگر هم لازم است حتی ۳۰‌درصد صندوق‌ها را بازشماری کنند.

 

بعد از آن، همان جلسه را با نمایندگان کاندیداها هم گذاشتند و حرف‌های آنها را شنیدند و رسیدگی به اعتراضات را به شورای نگهبان توصیه کردند. البته مهندس موسوی گفت من حکمیت شورای نگهبان را قبول ندارم و رهبری هم با مشورت شورا ۴ نفر دیگر را هم مامور کردند که بر رسیدگی به اعتراضات نظارت کنند و بعد از آن از کاندیداها خواسته شد تا مدارک و مستندات خود را ارایه دهند اما هیچ سندی داده نشد و با این حال ۱۰‌درصد از صندوق‌ها را هم بازشماری کردند اما در نتیجه انتخابات تغییری ایجاد نشد.

 

جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران افزود: در ۱۶ بهمن ۸۹ موسوی و کروبی به قصد ایجاد فتنه جدید با این‌که می‌دانستند روز ۲۲ بهمن راهپیمایی برگزار می‌شود، از وزارت کشور درخواست مجوز راهپیمایی در حمایت از انقلاب تونس و مصر از میدان انقلاب به سمت آزادی را کردند.

 

این درحالی بود که مردم ایران به‌طور طبیعی در ۲۲ بهمن حمایت خود را از این انقلاب‌ها اعلام می‌کردند.سردار نجات ادامه داد: وزارت کشور با این راهپیمایی مخالفت کرد اما نهایتا ۳۵۰۰ نفر به خیابان آمدند و با نیروی انتظامی درگیر شدند که منجر به شهادت ۲ نفر شد.

 

وی گفت: فردای آن روز موسوی و کروبی بیانیه دادند و از این اقدام غیرقانونی حمایت کردند.جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران افزود: در این مقطع بود که قوه قضائیه به دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی نامه زد و گفت نظام ۲۰ ماه در مقابل این افراد مماشات کرده، اما آنها قصد پایان دادن به ماجرا و اصلاح رویه خود را ندارند و به دنبال فتنه جدید هستند.

 

این‌جا بود که رئیس قوه قضائیه از رئیس شورایعالی امنیت ملی درخواست حصر کرد.سردار نجات گفت: این موضوع در دبیرخانه بررسی و در شورایعالی امنیت ملی مطرح شد و حتی یک نفر هم مخالفت نکرد، درحالی‌که افرادی مانند آقای روحانی که آن روز نماینده رهبری بودند، روسای قوا، وزیر خارجه، وزیر کشور، رئیس ستاد کل و... عضو بودند، همه بدون حتی یک نفر مخالف، همان‌طور که دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی اعلام کرد، اصل مجرم بودن اینها را تأیید کردند، محاکمه را به مصلحت ندانستند (با این‌که محاکمه حق قوه قضائیه بود) و حصر را تأیید کردند.

 

او  درباره نحوه حصر محصوران نیز گفت: آنها در خانه خودشان اسکان داده شدند که یک طبقه کامل در اختیار آنها بود و در یک طبقه دیگر هم نیروهای امنیتی حضور دارند البته بعدها فرزندان و اعضای خانواده‌شان هم اجازه یافتند که با آنها دیدار کنند و خدمات پزشکی که به سران فتنه داده می‌شود به سران قوا داده نشده است.

 

استخر و سونا رفتن‌شان بجا است، به شمال و اسب‌سواری و سرعین می‌روند و همین آقایی که گفته می‌شد پایش شکسته اسب‌سواری‌اش را هم رفته است. آن یک نفر دیگر هم خودش نخواسته چون می‌خواهد مظلوم‌نمایی کند.

 

البته یک‌بار که به منزل یکی از اقوام رفته بود همسرش قبلا‌ به یکی از گروه‌های دانشجویی خبر داده و وقتی او به آن منزل رفته بود آنها هم آن‌جا حضور داشتند که همین باعث عصبانیت و اعتراض او به همسرش شد.وی با اشاره به برخی جوسازی‌ها درخصوص نامه نوشتن به مقام‌معظم‌رهبری برای رفع حصر گفت: اصلا رهبری در امور حصر دخالت نداشتند و ندارند.

 

درخواست رئیس حق قوه قضائیه برای محاکمه آنها سر جای خودش است، چرا که هر سه نفر این افراد پرونده مجرمیت مفتوح دارند.

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش