جمعه گذشته بعد از هفت سال دوباره فردی از بیت امام پشت تریبون نماز جمعه رفت و خوشبختانه با استقبال گسترده موجه شد.
حضور سیدعلی خمینی نوه حضرت امام برای اولین بار در تریبون نماز جمعه به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت حاج آقا مصطفی خمینی عموی وی با استقبال خوبی روبرو شد.
بعد از حضور سید علی خمینی و ایجاد نشدن تنش و حتی استقبال از وی در دو روز گذشته ، بهانه ای شد که دوباره درخواست ها برای حضور بیشتر بیت امام در تریبون نماز جمعه در هر دو جناح سیاسی بلندتر شنیده می شود.
حضور سیدعلی خمینی و صحبت های وی حتی بیشتر از اصلاح طلبان مورد اقبال اصولگرایان قرار گرفت.
آخرین باری که فردی از بیت امام در نماز جمعه صحبت کرده است برمی گردد به سال ۸۹ و چهارده خرداد ماه در حرم امام که سخنرانی سیدحسن خمینی تولیت حرم امام (ره) با قطع مکرر صحبت های وی توسط عده ای خودسر نیمه تمام ماند و روزی تلخ در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به جای گذاشت.
در این بین به جز بیت امام(ره) از حجتالاسلام ناطق نوری برای سخنرانی نیز دعوت شده است. سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت اقدام اخیر مسئولان شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را به فال نیک میگیرد و تاکید می کند: استدعا دارم که بیت امام در نماز جمعه بیشتر حضور پیدا کنند و با مردم حرف بزنند.
سید رضا اکرمی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران برگزاری نماز جمعه در سراسر کشور است، گفت: نماز جمعه تریبونی است که یک وسیله ارتباط بین حکومت و مردم است و امام جمعه میکوشد از طریق آن مسائل جامعه را به مسئولان منتقل کند و از آنان بخواهند به مسائل جامعه نگاه کنند.
وی ادامه داد: این گفتمان و گفتوگوی امام جمعه و مخاطب، اثرات بسیار خوبی در جهش، جنب و جوش، کوشش و حرکت و توجه مردم به مسائل روزمره و آینده دارد.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: افرادی که به نوعی مسئولیت، نقش و اسم و رسمی دارند میتوانند پشت این تریبون قرار گیرند که برای مردم خیر و برکت و برای نظام استحکام دارد. اگر خاندان امام به این صحنه بیایند و با مردم حرف بزنند؛ ارتباط مردم با بیت امام یقینا خاطرات شیرین و شادابی برجای خواهد گذاشت.
این نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: ما باید به وحدت در همه ابعاد از حوزه گرفته تا دولت که میتواند در شکوفایی استعدادها اثر گذار باشد، برسیم.
من این کار نماز جمعه تهران را به فال نیک میگیرم و استدعا دارم که بیت امام در نماز جمعه بیشتر حضور پیدا کنند و با مردم حرف بزنند. اکرمی در ادامه با بیان این که امام مساجد را سنگر معرفی کرد، گفت: هرشخصی که نسبت به نظام علاقه دارد و برای استحکام آن کوشش میکند، باید پشت تریبونها قرار گیرد. پیامبر هم هنگامی که وارد مدینه شد اولین کاری که کرد برگزاری نماز بود و به آن پرداخت زیرا مابین نماز به مسائل جامعه میپرداخت و با مردم صحبت میکرد.
افراد از همه نهادها باید بیایند با مردم صحبت کنند و از این تریبون برای ساختن کشور و وحدت استفاده کنند.وی در پاسخ به این سوال که چرا روحانیونی مانند ناطق نوری پشت تریبون نماز جمعه قرار نمیگیرند، گفت: این سوال را از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه باید بپرسید زیرا من نه اشراف بر برپایی ۹۰۰ نماز جمعه را دارم و نه میدانم سیاست آنان چیست.
باید از ناطق نوری و سید حسن خمینی در تریبون نمازجمعه استفاده کرد. فرد دیگری که در این رابطه اظهار نظر کرده آیتالله محسن غرویان، مدرس حوزه علمیه قم است . وی رد این باره عنوان کرد: حرکت خوبی در نماز جمعه این هفته تهران اتفاق افتاد و آن سخنرانی سیدعلی خمینی بود. اگر خواهان این هستیم که نمازجمعه جذبه بیشتری داشته باشد، باید همسو با رای اکثریت مردم باشد.
غرویان خاطرنشان کرد: رای اکثریت مردم در انتخابات ریاستجمهوری، خبرگان و شوراها کاملا نشان میدهد به چه استنباطی از اسلام رسیدهاند و این امر باید در نمازجمعه ظهور پیدا کند. این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر ما خواهان مشی اعتدال در کشور هستیم باید از شخصیتهای معتدل نیز استفاده کنیم، گفت: نقشه راه این است که از شخصیتهایی مانند ناطق نوری، سیدعلی خمینی و آیتالله سیدحسن خمینی در بدنه نظام، تصمیمگیریها و تریبونها استفاده شود. غرویان تاکیدکرد: در مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی و نماز جمعه باید امثال ناطق نوری و حسن خمینی حضور داشته باشند تا فضای کلی کشور به سمت اعتدال راه یابد.
- 16
- 4