دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۱۰ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۰۰۹
سیاست داخلی

ادعای معاون احمدی‌نژاد درباره برخی مقامات تکذیب شد

حمید بقایی و احمدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

ادعای حمید بقایی درباره اهدای سکه به برخی مسئولان، دانه‌دانه از سوی افرادی که او نام برده، تکذیب می‌شود؛ پس از رئیسی و مصباحی‌مقدم دیروز دفتر فرمانده کل سپاه هم با تکذیب ادعاهای بقایی، آن را مضحک خواند.

 

محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه ‌قضائیه هم که بقایی از او نام برده بود، نسبت به این ادعاها واکنش نشان داد و تکذیبش کرد. به گزارش «سپاه‌نیوز»، «در پی ادعای یکی از مسئولان دولت دهم مبنی بر اهدای سکه به افراد حاضر در یک جلسه از‌جمله سرلشکر محمدعلی جعفری، دفتر فرماندهی کل سپاه اعلام کرد: ادعای مطرح‌شده از جانب یکی از مسئولان دولت دهم مبنی بر دریافت سکه از سوی فرمانده کل سپاه به دلیل حضور در یک جلسه کاری، مضحک و کاملا کذب است. دفتر فرمانده کل سپاه تأکید کرده است: معاونت حقوقی سپاه با طرح شکایت رسمی، این تهمت و اقدام خلاف اخلاق را دنبال خواهد کرد». 

 

واکنش سخنگوی قوه ‌قضائیه

همچنین روز گذشته حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه ‌قضائیه، هم در نشست خبری هفتگی خود به موضوع اهدای سکه واکنش نشان داد. به گزارش «میزان» او گفت: «یک آقایی گفته بود در جلسه‌ای زمانی که بحران تحریم وجود داشته، آقای فیروزآبادی، سردار جعفری، محسنی‌اژه‌ای، آقای مصباحی‌مقدم، آقای رئیسی و... بودند. به آنها هر‌کدام پنج سکه داده شده و رسید هم نگرفته‌ایم که این هم دروغ محض است.

 

در آن تاریخ‌ها و قبل و بعدش هیچ‌وقت جلسه‌ای با این ترکیب در رابطه با مسائل اقتصادی تشکیل نشده است». او ادامه داد: «تمام جلساتی که هرکدام از ما بوده‌ایم یا تصویر و صدای آن هست و یا لااقل صدای آن. تا زمانی که من در دولت نهم بودم، اصلا جلسه‌ای که بنده و آقایان طائب، رئیسی و جعفری، متفقا در آن حضور داشته باشیم، اتفاق نیفتاده است». سخنگوی قوه ‌قضائیه گفت: «در زمانی که بنده در دولت نهم بودم، آقای احمدی‌نژاد به مناسبت اعیاد، به‌خصوص اعیاد اسلامی، مثل عید قربان یا روز زن، سکه می‌داد؛ نیم‌سکه یا یک سکه؛ در ذهنم هست که حتی بیش از یک سکه هم داده باشد.

 

یک سکه‌های دو‌و‌نیم هم فکر می‌کنم یک بار داد که اگر آن زمان را گفته باشد، راست می‌گوید. در دولت نهم به مناسبت‌هایی آقای احمدی‌نژاد گاهی وقت‌ها به اعضای دولت و اعضای غیردولت سکه می‌داد و این درست است. اگر همه اینها را جمع کرده و شده پنج عدد خبر ندارم؛ ولی اگر می‌گوید در جلسه‌ای که این آقایان بوده‌اند ۵ سکه داده‌ایم، واقعیت ندارد و خلاف است». 

 

روز دوشنبه بقایی در یک گفت‌وگو مدعی شده بود که «... در ایام تحریم‌ها جلسات زیادی شب‌ها تا پاسی از شب برگزار می‌شد. در این جلسات از فرماندهان ارشد سپاه، قوه قضائیه و قوه‌ مقننه حضور داشتند. به‌عنوان نمونه بگویم در یکی، دوتا از این جلسات بنا به درخواست‌های خود عزیزان حاضر در جلسه، به آنها هدیه داده شد». او ادامه داد: «یکی از موارد در شب عید غدیر بود، از آقای احمدی‌نژاد درخواست کردند که ما بعد از ساعت اداری می‌آییم و هدیه‌ای باید به ما داده شود.

 

با توجه به اینکه مدت زمان زیادی بود که این عزیزان شب‌ها می‌آمدند و بدون هیچ دستمزدی کار می‌کردند، قرار بر این شد که یک هدیه‌ای به آنها داده شود. فکر می‌کنم نفری چهار و پنج سکه به آنها داده شد. این سکه‌هایی که به آنها اشاره می‌شود، همین سکه‌هایی است که آقایان دریافت کرده‌اند و ما حالا باید به دادگاه برویم، به‌ خاطر آن محاکمه شویم و ‌هزاران انگ و تهمت را هم از طرف طرفداران این عزیزان بشنویم». 

 

واکنش ذی‌حساب

ساعاتی پس از انتشار این گفته‌ها، رئیسی و مصباحی‌مقدم دریافت سکه را تکذیب کردند. بعد از آن بود که حبیب جزء‌خراسانی، ذی‌حساب و مدیرکل امور مالی وقت نهاد ریاست‌جمهوری به این تکذیب‌ها واکنش نشان داد. او در مطلبی نوشت: «در سال ١٣٩١ سلسله‌جلساتی هر دوشنبه‌شب‌ها در ریاست‌جمهوری جهت بررسی تحریم‌های اقتصادی با حضور مسئولان و نمایندگان سه قوه، دبیر شورای عالی امنیت ملی و فرماندهان نظامی تشکیل می‌شد.

 

در تعدادی از جلسات به مناسبت‌ها نظیر عید غدیر مقرر شد به پاس حضور و قدردانی از خدمات اعضای جلسه به ایشان سکه اهدا شود که سکه‌های مذکور توسط کارپرداز اداره کل امور مالی نهاد ریاست‌جمهوری به مکان جلسه در ساختمان سفید آورده شد و در حضور رئیس‌جمهور وقت و تعدادی از وزرای حاضر در جلسه به بزرگواران تحویل گردید و به جهت جایگاه و رعایت شئونات آنها با رعایت مقررات خارج از شمول و براساس قاعده مورد قبول مراجع نظارتی، از آنها رسید اخذ نگردید.

 

این موضوع همان زمان در سوابق مالی و دفتر ثبت آمار تعدادی سکه‌ها با ذکر تاریخ، تعداد و اسامی گیرندگان به ثبت رسید و مطابق مقررات مربوطه، صورت‌مجلس تحویل توسط کارپرداز و معاون اداره کل امور مالی (به‌عنوان مسئول قانونی کار) تنظیم و با گواهی این‌جانب به‌عنوان ذی‌حساب و مدیرکل امور مالی، معاون پشتیبانی و تحول اداری، معاون اجرائی و سرپرست نهاد و همچنین رئیس دفتر رئیس‌جمهور به هزینه گرفته شد.

 

البته آقایان محترم توجه دارند که صرفا به دادن تعدادی سکه آن‌هم بابت تقدیر از خدمات آنان اشاره شده و ادعائی مبنی بر اهدای ده‌ها، صدها یا ‌هزاران سکه (که قطعا نیازمند اخذ رسید می‌باشد) صورت نگرفته است؛ لذا دریافت این تعداد سکه نه فقط نافی اعتبار و منزلت اجتماعی حضرات نیست؛ بلکه بر خصلت انصاف و جوانمردی آقایان مهر تأیید می‌زند... . تصویر یکی از صورت‌مجلس‌های اهدایی به‌عنوان نمونه ارائه می‌شود». 

 

صورت‌مجلس پراشکال

صورت‌مجلس مدنظر جزء‌خراسانی که تصویرش به نوشته او پیوست بود، دو برگه بود؛ در یکی از برگه‌ها نام ٩ نفر با خودکار آبی نوشته شده بود و در تصویر دیگر، برگه‌ای بود که همان نام‌ها به صورت تایپی روی آن نوشته شده بود؛ البته پیش اسامی، نوشته شده بود: «گواهی می‌شود در جلسه مورخ ٨/٨/٩١ که در دفتر ریاست محترم جمهوری وقت تشکیل گردید، تعداد ٩ عدد سکه تمام‌بهار آزادی بنا به دستور ریاست محترم دفتر رئیس‌جمهوری وقت به اسامی مشروحه ذیل اهدا گردید و حسب دستور بنا به رعایت شئونات از ایشان رسید اخذ نگردید. (هر نفر یک عدد سکه تمام‌بهار آزادی)». پس از این نوشته نام ٩ نفر به چشم می‌خورد.

 

پس از اسامی، نام و امضای پنج نفر از مسئولان وقت؛ یعنی «ابوالفضل قدس»، معاون اداره کل امور مالی وقت نهاد ریاست‌جمهوری، «حبیب‌اله جزءخراسانی»، ذی‌حساب و مدیرکل امور مالی و بودجه وقت نهاد ریاست‌جمهوری، «محمدعلی زهره‌ای»، معاون پشتیبانی و تحول اداری وقت نهاد ریاست‌جمهوری، «حمید بقایی»، معاون اجرائی و سرپرست وقت نهاد ریاست‌جمهوری و «اسفندیار رحیم‌مشایی»، مشاور و رئیس دفتر وقت رئیس‌جمهوری، خودنمایی می‌کرد.

 

اما انتشار این برگه واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشت؛ منتقدان اشکالاتی را که به آن وارد می‌دانستند؛ عنوان این برگه «صورت‌مجلس تحویل سکه» بود، ولی در برگه نه خبری از شماره صورت‌مجلس بود و نه خبری از سربرگ ریاست‌جمهوری. اشکال دیگر استفاده از واژه ریاست‌جمهوری وقت که نشان‌دهنده این بود که برگه مذکور پس از دوران دولت دهم تنظیم شده است. اشکال دیگر در ادعاها این بود که در ویدئوی مذکور که بقایی و جزءخراسانی کنار هم نشسته‌اند و از پرداخت سکه صحبت می‌کنند، ادعای پنج سکه مطرح می‌شود، ولی در این برگه‌ها نفری یک سکه ادعا شده است.

 

همچنین بقایی در ویدئو از جلسه شب عید غدیر سخن می‌گوید، ولی تاریخ اعلامی از سوی جزءخراسانی، هشت آبان ٩١ است؛ یعنی دوشنبه‌ای که شنبه بعدش عید غدیر است، اما برخی کانال‌های نزدیک به یاران احمدی‌نژاد برای این اشکالات توضیحاتی دادند؛ یکی این بود که آن برگه استشهادی معرفی شد که «بعد از طرح اتهام مربوط به این سکه‌ها در کیفرخواست بقایی» تنظیم شده است. 

 

 

sharghdaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش