سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۲۷ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۸۲۹
سیاست داخلی

رئیس‌جمهور در جمع دانشگاهیان زابل:

اینکه بگویند روحانی دیروز احتیاج به رای داشت و امروز ندارد، سخن ناروایی است/ باید به دانشگاه‌ها به اندازه حوزه‌های علمیه آزادی بدهیم

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
رئیس‌جمهور تاکید کرد: این سخن که روحانی دیروز احتیاج به رای داشت و امروز ندارد سخن ناروایی است. امروز روحانی نیازمند رای تک تک مردم ایران است.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی با حضور در جمع دانشگاهیان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: امروز در دانشگاه ۱۶ آذر را جشن می‌گیریم امسال به دلیل آنکه ۱۶ آذر ۵شنبه است و ۴شنبه هم تعطیل رسمی است به طور طبیعی یکی از روزهای این هفته باید به عنوان بزرگداشت روز دانشجو باشد و افرادی در کنار دانشجویان حرف بزنند و از هر سخنرانی استفاده کنند.

 

 وی افزود: این مساله را به فال نیک می‌گیرم و امیدواریم روز ملی دانشجو با حضور رئیس‌جمهور فرصتی باشد که در استان‌ها در خدمت شما دانشجویان باشیم. اینکه فکر کنیم همه چیز در تهران است و تمرکز در تهران باشد، اساسا سخن قابل قبولی نیست. مخصوصا در دانشگاه‌ها که باید دارای استقلال کافی باشند.

 

رئیس‌جمهور تاکید کرد: دانشگاه‌ها از کمبود استقلال گله می‌کنند در حالی که شعار انقلاب ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود و امروز دانشگاه از کمبود استقلال و آزادی گله دارد در حالی که انقلاب از دانشگاه آغاز شد و دانشجویان سینه سپر کردند و روحانیت و دانشجویان و همه اقشار در کنار هم بودند و انقلابی را به ثمر رساندند که آزادی و جمهوریت و اسلامیت باشد و این راه را ادامه می‌دهیم.

 

روحانی گفت: اینکه دوستان گفتند ما باید به عهدمان وفادار باشیم به هر آنچه گفته‌ایم باید عمل کنیم در دولت چند بار به صراحت گفتم مشروعیت ما براساس قرار و قولمان با مردم است اگر بخواهیم عقب‌نشینی کنیم یعنی از مشروعیت خود عقب‌نشینی کرده‌ایم. هر آنچه در انتخابات با هم عهد و پیمان بستیم بر سر آن هستیم. این سخن که روحانی دیروز احتیاج به رای داشت و امروز ندارد سخن ناروایی است. امروز روحانی نیازمند رای تک تک مردم ایران است.

 

رئیس‌جمهور تاکید کرد:‌ اگر مردم با دولت نباشند و دولت همصدا با مردم نباشد و دولت گوش شنوا در برابر مردم نداشته باشد، دیگر جمهوری اسلامی نمی‌شود؛ نه جمهوری و نه اسلامی است. اسلام به ما می‌گوید به وعهده خود وفا کنیم و جمهوریت می‌گوید حق با مردم است و تا زمانی که نماینده مردم هستیم حق حکومتداری هستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه پای همه وعده‌ها هستیم و عقب‌نشینی نکردیم، گفت: از هیچ کسی نترسیدم و نخواهم ترسید و راه ملت ایران را ادامه می‌دهم. با متانت و انسجام باید بتوانیم با دقت بیشتر و هزینه کمتر به اهداف‌مان برسیم اهداف بلندی داریم. در انتخابات درخواست‌ها و مطالباتی را از نظام داشتید. ما در اجتماع دانشجویان و جوانان بودیم عمدتا در این اجتماعات انتخاباتی، جوانان و بانوان بودند هرچند که همه بودند ولی دانشجویان و جوانان بار بزرگی را بر دوش گرفتند و انتخابات را پیش بردند. ما هدفی را دنبال می‌کردیم و دست به دست هم دادیم و آن را پیش بردیم.

 

روحانی خاطرنشان کرد: هدف‌مان پیروزی نبود که در عرصه حکومت و دولت قرار بگیریم و دولت را ۴ سال دیگر ادامه بدهیم بلکه مبنای ما عمل به وعده‌ها بود. خدا را به شهادت می‌طلبم در انتخاب وزرا معاونان استانداران و مسئولان کشور جز بر مبنای صلاحیت و توانمندی و اعتدال و قبول حق مردم جمهوریت و اسلامیت نظام نظر دیگری نداشته‌ام و بر این مبنا عمل کردم. در دولت یازدهم بر این مبنا و نظر دنبال می‌کردم و اکنون نیز دنبال می‌کنم.

 

رئیس دولت یازدهم و دوازدهم گفت: اینکه می‌گویند وزیری بر من تحمیل شده نادرست است هرچند که برای هماهنگی در برخی وزارتخانه‌ها معطل شدم ولی خودم انتخاب کردم کسی چیزی را بر من تحمیل نکرده است.

 

وی با تاکید بر اینکه فضای دانشگاه، امکانات دانشگاه و کیفیت دانشگاه نیازمند تحول و تلاش بیشتر از سوی ماست، گفت: اینکه ۱۶ آذر امسال در یک استان حضور یافتم این تصمیم ناگهانی من نبود بلکه از آغاز این دولت در ذهنم این بود که امسال ۱۶ آذر یک استان باشم و وزیر علوم یک استان دیگر را پیشنهاد داد بود. ولی وقتی این سفر نهایی شد قرار شد ۱۶ آذر در دانشگاه استانی همان استان سخنرانی کنم. این مسئله را به فال نیک می‌گیرم.

 

روحانی خاطرنشان کرد: اینکه دانشگاهی در سیستان و بلوچستان باشد و با تلاش اساتید و تحقیقاتش به فکر مشکلات آن استان نباشیم روا نیست. مگر می‌شود کسی در سیستان و بلوجستان جامعه شناسی بخواند و ویژگی‌های این استان را مدنظر ندهد. اولویت ما اولویت محلی است. درست است که ملی فکر می‌کنیم و جهانی می‌اندیشیم ولی اولویت ما منطقه‌ای است نباید نیازهای مورد نیاز و کاربردی را فراموش کنیم.

 

رییس‌جمهور با تاکید براینکه نقد مسئولان و دولتمردان حق دانشجویان است، اظهار کرد:  دولت را اول نقد کنید هزینه اش کمتر است و در میان دولت هم رئیس جمهور را نقد کنید چون هزینه‌اش کمتر است و حتی تشویق هم دارد. این حق مردم و دانشجویان است. دانشگاهی‌ که نقاد نباشد را باید نقد و راه حل پیدا کنیم. ممکن است راه‌حل ما مورد قبول همه نباشد اما اگر در دانشگاهی آزادی نباشد خلاقیت و نورآوری نیست. استعداد ایرانی ‌ها کمتر از دیگران نیست.

 

وی تصریح کرد: باید در دانشگاه حداقل به اندازه حوزه‌های علمیه آزادی بدهیم. در حوزه‌های علمیه آقایی به عنوان مدرس تدریس می‌کند که مرجع تقلید است. پای درس ایشان یک طلبه با شهامت حرف می‌زند و استدلال می‌کند و کسی ایراد نمی‌گیرد و نمی‌گوید این استاد علامه و مرجع تقلید است. در حوزه‌ها مشاهده می‌کنید در درس‌های خارج همه حرف می‌زنند و نقد می‌کنند و حتی شاگرد به استاد می‌گوید حرفت نادرست است.

 

روحانی ادامه داد: باید در دانشگاه نقد کنیم و وقتی حرف‌ می‌زنیم به این طرف و آن طرف نگاه نکنیم. ستاره ویژه آسمان است و برای دانشگاه نیست. دانشگاه محل تولید است و دانشجو به دانشگاه آمده تا نقد کند. خدا رحمت کند مطهری‌ها، مفتح‌ها، بازرگان‌ها شریعتی‌ها و ... که حق بزرگی بر گردن ما دارند. مرحوم مطهری می‌گوید اگر دانشگاه کسی می‌خواهد نظریات کمونیست‌ها را بگوید مخفی بگوید به او کرسی بدهند. باید در دانشگاه آزادانه حرف زد و آزادنه سخن گفت.

 

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه کسی با ارزش‌ها مخالف نیست، ابراز کرد: همه به دنبال ارزش‌ها هستند ولی مگر ارزش‌ها متولی دارد؟ من قبول ندارم همه جوانان به دنبال ارزش‌ها و حامی جمهوری اسلامی هستند اما برخی‌ خود را متولی ارزش‌ها می‌دانند. ما باید فضا را برای این کار در دانشگاه‌ها آزاد بگذاریم.

 

وی ادامه داد: در دولت یازدهم و چهار ماه دولت دوازدهم مشکلی که داریم این است که عده‌ای می‌گوید تمام گرفتاری‌ها از فضای سایبری است. می‌گویند این مسیر مانند اتوبان است و باید این طرف و آن طرف را دیوار کشید. اگر در اتوبانی تصادف شد باید علایم راهنمایی و رانندگی را درست کرد و کنترل را بیشتر کرد یا ببندیم؟ عده‌ای معقتد به بستن هستند. شرط پیشرفت علمی کشور دسترسی به اطلاعات است. دیگر گذشت کسی وارد کتابخانه می‌شود و جمع‌آوری اطلاعات را انجام می‌داد چراکه امروز فضا عوض شده است. این امر تنها برای دانشگاه نیست بلکه برای حوزه‌ها و مراجع ما نیز است.

 

روحانی با ابراز خوشحالی از اینکه وزیر ارتباطات فرد جوانی است، گفت: آقای جهرمی به من گزارش داد که در شش ماه امسال ۵۰ هزار نفر در آی سی تی وارد کار شدند و این کار بزرگی است. چگونه می‌توان اشتغال ایجاد کرد؟ بانوان و دختران ما چگونه باید وارد عرصه کار شوند؟ کسب و کار دیجتیالی یکی از راه‌حل‌های بیکاری در عصر امروز است.

 

رییس‌جمهور یادآور شد: از سال ۹۳ تا ۹۵ در دولت یازدهم اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی نسبت به چهار سال قبل دو و نیم برابر شده است و بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال کاهش یافته است. اول اینکه باید فضا برای اطلاعات در دانشگاه  ایجاد شود تا بتوانند اطلاعات لازم را کسب کنند .ثانیا دانشگاه‌های ما باید با دانشگاه‌های دیگر در ارتباط باشند. علم نمی‌تواند در یک دانشگاه و یا کشور محصور بماند بلکه علم با تعامل علمی رشد می‌کند.

 

روحانی گفت: این از موفقیت‌های ملت ایران و نظام و دیپلماسی است. شکست داعش شکست یک گروهک نبود. توطئه بین‌المللی علیه خاورمیانه بود اینکه می‌بینید ایران و سرداران و رزمندگانش قادر هستند جایی که لازم است سلاح بدهند، در جای دیگر مستشار بدهند و یا در صحنه قرار بگیرند کمتر سابقه داشته  است.

 

وی افزود:‌ موفقیت نظام ما در همین ماه‌های اخیر آیا برای کشور ما فخر نیست؟ اینکه فردا یک طرح اقتصادی در سیستان و چابهار افتتاح می‌کنیم افتخار نیست؟  در دولت یازدهم و اوایل دوازدهم ۱ میلیارد دلار برای بندر چابهار سرمایه‌گذاری کردیم. فردا فاز اول  این بندر با ظرفیت ۸ و نیم میلیون تن بار افتتاح می‌شود.

 

رئیس‌جمهور تاکید کرد: روز امضای این قرارداد مودی نخست وزیر هند گفت امروز، روز بزرگ تاریخی برای منطقه است و آیندگان متوجه آن می‌شوند. اینکه روسیه به ما می‌گوید ده‌ها تن بار را می‌خواهد از بنادر ما به اروپا منتقل کند، کار بزرگی است. چرا مایوس و نا امید باشیم.

 

روحانی تاکید کرد:  سیستان آینده ما سیستان امروز نیست ملت ایران شرق ایران را آباد خواهند کرد. ملت در این استان تحول بزرگی ایجاد می‌کنند. از شما می‌خواهیم دانشگاه در کنار دولت باشد . دانشگاه و بازار و دولت را باید به هم متصل کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز می‌گویند برخی کارخانه‌ها ۳۰ درصد تولید می‌کند چون بازار ندارد و بازار داخلی ما کافی نیست برای تولیدهای بزرگ به بیش از ۸۰ میلیون نفر نیاز داریم باید بازار منطقه را تصرف کنیم و مدیریت تصرف بازار با شما دانشگاهیان است. تصرف بازار همسایگان شرقی باید در این دانشگاه مدیریت شود.

 

روحانی گفت: امروز شرکت‌های دانش بنیاین در بسیاری زمینه ما را خودکفا می‌کنند اگر دانشجویان تاخیرهایی در نمایشگاه‌ها و برخی امکانات دارند، نباید نگران باشند. بخشی از مطالبات در ۱۰۰ روز عملی شده  است. نیاز به زمان داریم.

 

رئیس‌دولت‌های نهم و دهم یادآور شد: این مساله در ذهنتان نباشد که روحانی چیزی یادش رفته و نگویید روحانی آنچه در انتخابات گفت برایش مهم نیست. اگر گفتم زنان و جوانان روی عهد خود ایستاده‌ام و خواهید دید در این دولت مدیریت برای زنان و جوانان هر سال از قبل بهتر خواهد شد. اگر آمار این را نگفت بدانید ما مقصر هستیم.

 

وی تاکید کرد: البته مشکلاتی هم وجود دارد. رئیس‌جمهور همه اختیایارت یک جامعه را ندارد و جایی باید قوای مقننه و قضاییه به کمک هم بیایند درباره همین منطقه آزاد سیستان لایحه دادیم. مرداد سال قبل آن را به مجلس دادیم هنوز تصویب نشده است. البته سیر خود را طی می‌کند اما کاری است که دولت به تنهایی نمی‌تواند انجام دهد.

 

روحانی اظهار داشت: در مسائلی هم باید با هم هماهنگ کنیم و در کنار هم باشیم منتها به عهد و پیمان با یکدیگر ادامه می‌دهیم و با روحیه شاد مسیر را ادامه می‌دهیم کشور و ملت و دانشجوی ما پیروز خواهد بود. ۱۶ آذر هر سال شکوهمندتر از گذشته برگزار می‌شود سلام ما بر شهدای ۱۶ آذر و ۳ اهورایی که جان خود را برای دفاع از کشور و آزادی دادند.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش