دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۲۲ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۴۴۲
سیاست داخلی

محسن غرویان:

انتخابات‌های اخیر نشان داد که اقبال مردم به سمت افکار اصلاح‌طلبی است / اصولگرایان و اصلاح‌طلبان راهی جز گفت‌و‌گو و تقسیم قدرت ندارند

محسن غرویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
غرویان در واکنش به ابراز تمایل اصولگرایان برای مذاکره با جریان اصلاح‌طلب بیان کرد: جناح اصولگرا و اصلاح طلب شخصیت های مشهور و برجسته دارند و اینها باید آغازکننده راه باشند؛ جلسه‌ای تشکیل دهند و بنشینند با هم حرف بزنند و گذشته سیاسی خود را مرور کنند و محورهایی را برای تبادل نظر بگذارند.

بعد از طرح گفت‌وگوی ملی از طرف اصلاح‌طلبان و موضع‌گیری‌هایی که در این باره به وجود آمد؛ حالا جریان اصولگرا هم گویا راه چاره را در گفت وگو دیده است. اخیرا در در سطوح مختلف این جریان صحبت های بیشتری مبنی بر نیاز به گفت‌و‌گو با اصلاح‌طلبان مطرح می شود. دو روز پیش غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز ابراز تمایل کرده است که با مجمع روحانیون مبارز پای میز گفت وگو بنشینند. محسن غرویان استاد حوزه علمیه قم در گفت و گو با اعتمادآنلاین تاکید می کند که دلیل این اتفاق نتایج انتخابات اخیر است و اصولگرایان درنهایت متوجه شده اند که افکار جامعه به چه سمتی است و جناح اصلاح طلب و اصولگرا هم چاره ای جز گفت و گو و توافق ندارند.  

 

در روزهای اخیر دیده می شود که در کنار اصلاح طلبان که در گذشته بارها از گفت و گو حل اختلاف در کشور سخن گفته بودند، اصولگرایان هم این خواسته را مطرح می کنند و نسبت به برگزاری جلسه های مشترک و رفع اختلاف ابراز تمایل می کنند. به نظر شما چه موضوعی باعث به وجود آمدن این خواسته در میان اصولگرایان شده است؟

هر زمان که دشمنان انقلاب و نظام یعنی کسانی که با مخالف هستند به عنوان مثال رییس جمهور امریکا حرف هایی علیه مردم ایران و نظام می زند الحمدالله وحدت ما بیشتر می شود؛ یعنی آقای ترامپ موجب وحدت ما می شود، همان طور که حرف های عربستان و رژیم صهیونیستی باعث استحکام و نزدیک شدن ما به یکدیگر می شود.

این اتفاق خود نشان می دهد برای استقامت در برابر تهدیدها نیاز به این وحدت و انسجام داریم. در این هفته های اخیر هم به نظر من همین تهدیدهای آقای ترامپ و اعلام انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به بیت المقدس باعث وحدت بیشتر جهان اسلام و همچنین وحدت بیشتر احزاب اصولگرا و اصلاح طلب در داخل کشور شده است.

 

یعنی فکر می‌کنید اصولگرایان با اصلاح طلبان درنهایت برای حضور عادلانه در عرصه سیاسی به توافق می رسند و دست از مخالفت با هم برمی دارند؟

اصلاح طلبان و اصولگرایان در کشور بوده و هستند و هیچ کدام قادر به حذف دیگری نیستند. بنابراین جنگیدن و تلاش برای حذف دیگری فرسایشی و خسته کننده شده است. هر دو جناح خسته شده اند چون نتیجه‌ای ندارد و هر دو باید تسلیم وحدت شوند؛ یعنی باید دست از مخالفت کردن بردارند. برای اصولگرایان و اصلاح طلبان راهی به جز گفت و گو و تقسیم قدرت وجود ندارد، دائما هم بر طبل مخالفت با هم نکوبند چون فایده ای ندارد. از قبل هم گفته بودیم که باب گفت وگو باید باز باشد و دائما همدیگر را تخریب و تهدید نکنند و در صدد حذف یکدیگر هم نباشند.

 

بعد از این مدت به این نتیجه رسیده اند که بحث گفت وگوی ملی که اصلاح طلبان بر ضرورت آن تاکید داشتند، باید به صورت عملی درآید؟

بله نتایجی که در انتخابات های اخیر به دست آمد نشان داد که اقبال مردم به سمت اصلاح طلبان و افکار اصلاح طلبی بیشتر است. لذا اصولگرایان دیدند که واقعیت های اجتماعی این را نشان می دهد و آنها مجبور هستند تا بیایند و وارد گفت و گو شوند. هیچ اشکالی ندارد و اصولگرایان نباید احساس سرشکستگی کنند، به هر حال عالم سیاست همین است عالم تحول و تغییر است و فراز و نشیب دارد، کسی که در میدان مبارزات سیاسی وارد می شود باید این تحول پذیری مردم را به عنوان یک اصل و مبنا قبول کند. 

 

اگر این موضوع با توجه به صحبت هایی که اخیرا مطرح شده و استقبالی که از طرف جناح ها صورت گرفته است بخواهد به صورت عملی در آید چه راهکارها و موانعی برای آن وجود دارد؟

به نظر من راهکار این موضوع باید از درون نص، فکر و اندیشه سران دو جناح شروع شود. به هر حال هم جناح اصولگرا و هم جناح اصلاح طلب شخصیت های مشهور و برجسته دارند و اینها باید آغاز کننده راه باشند. جلسه ای تشکیل دهند و بنشینند با هم صحبت کنند و گذشته سیاسی خود را مرور کنند و محورهایی را به تبادل نظر بگذارند. به هر حال الان اقتصاد کشور روابط سیاسی و دیپلماسی ما مذاکره با اروپا و امریکا و ... از مسائلی هستندکه سران جریان ها باید نظر بدهند و جمع بندی کنند، خود این گفت‌و‌گوها اینها را به یکدیگر نزدیک تر خواهد کرد.

 

اگر این گفت وگوها انجام شود فکر می کنید اختلافاتی که بعد از حوادث ۸۸ رخ داد هم می تواند برطرف شود یا صرفا دو گروه به منظور بقا پای گفت‌و‌گو آمده اند؟

به نظر من کاملا زمینه فراهم می شود. هر دو جناح در حوادث ۸۸ کم کاری هایی دارند، بیایند هر دو حرفهایشان را بزنند اعتراف و اقرار کنند و اگر لازم است از مردم عذرخواهی کنند. باید در نظر داشت که هیچ یک از این دو گروه نمی توانند ادعای عصمت کنند و نمی توانند بگویند معصوم بوده ایم و هستیم. باید هر دو طرف بیایند حرفهایشان را بزنند و بگویند که گذشته ها گذشته است، حالا برای آینده چه کاری باید انجام دهیم. ما خیلی خودمان را درگیر گذشته ها می کنیم در حدی که همه انرژیمان صرف دعواها می شود و دیگر انرژی برای طراحی آینده کشور نداریم. هیچ گروهی نباید خود را تبرئه کامل کند و همه تقصیر را به گردن گروه دیگر بیندازد به هر حال اتفاقاتی افتاده اما راه برای آینده باز است.

 

 

 

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش