دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۵۴ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۸۶۶
سیاست داخلی

سلیمی‌نمین: آیت‌الله منتظری توهین رکیکی به امام می‌دهد

ایزدی: بین امام و مرحوم منتظری مشکلی نبود

امام و مرحوم منتظری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران گفت: منتظری به عنوان یک عالم توهین رکیکی به استاد خودش می‌کند و سراسر خاطرات منتظری شکستن قداست امام است.

به گزارش تسنیم ،عباس سلیمی‌نمین مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران عصر امروز(سه‌شنبه ۲۸آذر) در برنامه "بررسی زندگی سیاسی آیت‌الله منتظری" که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، با طرح این پرسش که چه مسئله‌ای بین استاد و شاگرد یعنی امام و مرحوم منتظری ایجاد شد که موجب فاصله گرفتن این دو شخصیت شد، گفت: بررسی اختلاف بین منتظری و امام می‌تواند برخی مسائل تاریخ معاصر را روشن کند.

 

وی با بیان اینکه مهدی هاشمی دست به قتل یک شخصیت بزرگ به نام آیت‌الله شمس‌آبادی می‌زند، اظهار داشت: این کار به سفارش ساواک انجام شده بود چرا که ساواک برای توقف انقلاب تلاش داشت بین نیروهای انقلاب درگیری ایجاد کند و طرح ساواک، قتل شمس آبادی بود. امام از قبل از انقلاب نسبت به مهدی هاشمی حساسیت ویژه‌ای داشت و این حساسیت، حساسیت به حقی بود و از موضع آزاداندیشی امام بود.

 

سلیمی‌نمین با اشاره به نامه آقایان امام‌جمارانی، حمید روحانی و کروبی به منتظری در سال ۶۷ گفت: در این نامه برای مهدی هاشمی ۲۷ قتل ذکر شده بود و خود منتظری هم در خاطراتش حداقل به یک قتل توسط باند مهدی هاشمی اذعان دارد.

 

مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران یادآور شد: پیش از انقلاب من در انجمن اسلامی دانشجویان اروپا بودم که امام پیغامی فرستادند که از مهدی هاشمی دفاع نکنید چرا که وی انسان قاتلی است اما آقای منتظری بعد از انقلاب مهدی هاشمی را به جاهای بزرگی رساند تا اینکه با تذکرات امام مواجه می‌شود.

 

وی افزود: آقای منتظری با اولین واکنش امام باید به پرونده مهدی هاشمی ورود می‌کرد و با نظارتی که آن زمان در قوه قضاییه داشت مهدی هاشمی را محاکمه می‌کرد اما ما چنین چیزی از آقای منتظری ندیدیم.

 

سلیمی‌نمین در پاسخ به ادعای مصطفی ایزدی مبنی بر گزارش دادن وزارت اطلاعات به امام خمینی درباره مهدی هاشمی، گفت: امام قبل از انقلاب که وزارت اطلاعاتی باشد مهدی هاشمی را قاتل می‌دانست. امام در نامه‌ای به آقای منتظری می‌نویسند که درست نیست شخصیت خودتان را با مهدی هاشمی گره بزنید اما آقای منتظری در جواب امام می‌نویسد مهدی هاشمی شخصیت مخلصی است که در تعهد و تقوا از وزیر اطلاعات و فرمانده سپاه هم بالاتر است!

 

مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران خاطرنشان کرد: باند مهدی هاشمی آنقدر وحشت ایجاد کرده بود که کسی نمی‌توانست جلوی آنها بایستد. جلسات شورای عالی قضایی در بسیاری موارد با حضور آقای منتظری تشکیل می‌شد ولی قائل به پیگیری پرونده مهدی هاشمی نبودند و کسی جز وزارت اطلاعات نمی‌توانست این پرونده را پیگیری کند.

 

وی در ادامه این برنامه با بیان اینکه بعد از ماجرای مهدی هاشمی، منتظری به امام گفت همانطور که شما با آقای بروجردی قطع رابطه کردید من هم با شما قطع رابطه می‌کنم گفت: آقای ایزدی ادعا می‌کنند مهدی هاشمی شکنجه شده است. آیا با شکنجه جنازه افرادی که توسط مهدی هاشمی کشته شدند کشف شد و بیرون آمد؟ جنازه شیخ قنبر و فرزند خردسالش ناگهانی از زیر خاک بیرون آمد؟

 

سلیمی نمین افزود: امام درباره منافقین حکمی دادند که مورد توافق همه مذاهب اسلامی و حتی خود آقای منتظری بوده اما منتظری در مورد حکم امام طوری برخورد می‌کنند که انگار امام مبانی فقهی را نمی‌فهمند. آیت‌الله مشکینی هم به منتظری در این باره تذکر می‌دهد و می‌گوید بیت شما قبل از مرجعیت، دچار آفت شده است

.

مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در پاسخ به این ادعای ایزدی که گفت "مرحوم شمس آبادی به امام فحش می‌داده است" گفت: این مسئله دروغ است و شمس‌آبادی وجوه مقلدین امام را هم دریافت می‌کرد و برای امام می فرستاد اما برعکس این منتظری بود که به امام فحش می‌داد و در کتاب خاطراتش نیز این را برای شکستن قداست امام آورده است.

 

وی افزود: آقای منتظری در کتاب خاطراتش نقل می‌کند که عبدالله نوری آمد تا بین من و امام حل اختلاف کند اما منتظری در اینجا در پاسخ به این حرف عبدالله نوری و در جواب جمله‌ای که امام درباره بیت آقای منتظری گفته بود، فحش رکیکی به امام می دهد.

 

سلیمی‌نمین در پایان گفت: منتظری به عنوان یک عالم توهین رکیکی به استاد خودش می‌کند و سالها بعد از رحلت امام این ناسزا را در خاطراتش می‌آورد و سراسر خاطرات منتظری شکستن قداست امام است.

 

نویسنده حامی منتظری: به امام اطلاعات غلط می‌دادند

همچنین مصطفی ایزدی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب و از نزدیکان آیت‌الله منتظری عصر امروز(سه‌شنبه ۲۸آذر) در برنامه "بررسی زندگی سیاسی آیت‌الله منتظری" که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد اظهار داشت: آیت‌الله منتظری در تمام طول زندگی از دوران کودکی که زندگی مستضعفانه‌ای داشت و تا زمانی که وارد حوزه اصفهان و قم شد و تا زمانی که وارد مبارزه شد، زندگی سرشار از گرفتاری داشت.

 

وی افزود: بسیاری از شما شاید دوره قائم مقامی وی را به یاد نداشته باشید اما از نظر علمی همه مخالفان معتقدند که او برای رسیدن به جایگاه علمی تلاش کرد و زحمت زیادی کشید و در دوران مبارزه نیز کلاس درس وی حتی در زندان و تبعید تشکیل می‌شد.

 

ایزدی با بیان اینکه آیت‌الله منتظری ساده‌زیست بود و در شرایطی بود که می‌توانست زندگی خوبی داشته باشد، گفت: خانواده وی معمولی بودند و همچنان نیز زندگی ساده‌ای دارند. مرحوم منتظری هیچ‌گونه عقب‌نشینی و کوتاهی در زندگی نداشت و هیچ توبه ای در زندگی نکرد. با این‌حال از برخی رفتارهای گذشته‌اش که می‌توانست بهتر باشد اظهار پشیمانی می‌کرد و شجاعت تغییر نظر علمی را داشت.

 

وی افزود: آیت‌الله منتظری بسیار تلاش می‌کرد تا مردم نظرات خود را مطرح کنند و به این جمع‌بندی رسیده بود که باید از آزادی افراد دفاع کرد.

 

ایزدی در ادامه این جلسه درباره ماجرای مهدی هاشمی و ارتباط وی با بیت آیت‌الله منتظری، مدعی شد: یکی از آقازاده ها یک ماه پس از عزل آیت‌الله منتظری از قائم مقامی رهبری به من گفته بود که پدر من با همه مسئولیت‌هایش، چهار ماه تلاش کرد به دیدن امام برود اما نشد ولی آقای ری شهری که وزیر اطلاعات بود هر روز تلفن‌های بیت آقای منتظری را برای امام می‌‌خواند.

 

نویسنده کتاب فقیه عالیقدر با ادعای اینکه منتظری هیچگاه از سید مهدی هاشمی به عنوان جنایتکار حمایت نکرد، مدعی شد: آقای منتظری معتقد بود وی را باید در دادگستری محاکمه کنند اما سیدمهدی را در وزارت اطلاعات تعزیر کردند و بعد اعدام شد و زنده نماند که بگوید بر او چه گذشته است.

 

این روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب با ادعای اینکه بین امام و آقای منتظری مشکلی نبوده و این دو تنها در شیوه اداره کشور اختلاف نظر داشتند اظهار داشت: در برهه‌ای از زمان شروع به تخریب آقای منتظری کردند و اطلاعاتی به امام دادند که مبنای تصمیم‌گیری ایشان شد که البته اگر این اطلاعات غلط باشد مقصر امام نیست.

 

وی افزود: آیت‌الله شمس آبادی که توسط سید مهدی هاشمی به قتل رسید حامیان حکومت اسلامی را منحرف می‌دانست و حتی به امام و انقلابیون فحش می‌داد. آقای منتظری اوایل انقلاب به مرحوم موسوی اردبیلی گفت اگر مهدی هاشمی قرار است محاکمه کنید زودتر این کار را انجام دهید.

 

ایزدی با بیان اینکه مسئله ساده لوحی اکتسابی نیست و نمی‌شود یک شخص از ۶۰ سالگی به بعد ساده‌لوح شده باشد گفت: شخصیت‌های بزرگ انقلاب از یک شخصیت ساده‌لوح تعریف و تمجید نمی‌کنند.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش