هادی غفاری در گفت وگو با اعتمادآنلاین درباره ضرورت نقد در جامعه اسلامی اظهار کرد: تفکری هست که معتقد است حق آن است که من می گویم و بقیه باید ساکت شوند. اینها امام علی(ع) را هم برای خود بهانه قرار دادند. این ها همان ها هستند که در مجلس سوم وقتی بحث میرحسین موسوی مطرح شد و حضرت امام(ره) پیغام دادند که تغییر ایشان به صلاح نیست، ۹۹ نفر آنان برخلاف فرمان امام(ره) نظر دادند و یک بهانهای درست کردند و گفتند که سخن امام در زمره اوامر ارشادی میگنجد و نه اوامر مولوی. خودشان آن موقع با فرامین امام مخالف بودند. حالا همین افراد جناح راست، که حالا اصولگرا هستند بحث نقد ائمه را چماق کرده اند.
وی ادامه داد: هیچ کسی نمی گوید که حرف امام(ره) پذیرفته نیست ولی مردم حق دارند و این حق را ائمه خودشان به مردم داده اند که با ائمه حرف بزنند و از آنان استدلال بخواهند. مگر آقایان فقه و تاریخ نخوانده اند؟ مگر نمی دانند در جنگ بدر وقتی پیامبر(ص) برای اردو زدن دستور داد، یکی از اعراب بیسواد از پیامبر سوال کرد که این حرف خداست یا نظر شخصی شماست؟ که پیامبر گفت نظر شخصی من است و وقتی آن فرد استدلال کرد که اردو زدن در آن مکان اشتباه است، پیامبر پذیرفت. این یعنی که پیغمبر به مردم نمی گوید که خفه شوید. آقایان به دنبال سیستمی هستند که فقط حرف خودشان باشد و به همین خاطر سخن آقای روحانی را هم چماق کرده اند وگرنه دنبال این نیستند که با علم کلامی مطلب را باز کنند.
این فعال سیاسی گفت: چه کسی گفته که حرف امام معصوم پذیرفتنی نیست. صد درصد امام معصوم قابل پذیرفتن هست ولی این جاده دو طرفه است یک طرف حرف امام معصوم را روی سرمان می گذاریم و یک طرف امام معصوم به مردم آزادی داده که مردم نظر بدهند. امیر مومنین(ع) بارها گفته و تأکید کرده که مردم مرا نصیحت کنید چون من بالاتر از آن نیستم که اشتباه نکنم مگر اینکه خدا مرا حفظ کند. ولی بعضی از آقایان محترم اصولگرایان این نصیحت را به معنای خیرخواهی گرفته اند. خیرخواهی یعنی اگر دیدیم که رفتار نامناسبی است تذکر بدهیم و یعنی اینکه رفتاری که شما دارید ممکن است به اعتراضات مردمی بینجامد و باید در رفتارتان تجدید نظر کنید.
غفاری تأکید کرد: وقتی امام حسن مجتبی(ع) صلح با معاویه را پذیرفت، حجربن عدی بر امام وارد شد و گفت سلام برای کسی که با صلح خود مسلمان را ذلیل کردی ولی می بینیم که امام حسن به او مزدور نگفت.
- 13
- 1