پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۳۱ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۰۴۲
سیاست داخلی

حسین انصاری راد: اجبار حجاب نه ضروری است و نه به مصلحت کشور/ اعتراض «دختران خیابان انقلاب» کاملاً ریشه داخلی دارد

حسین انصاری راد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
 رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم بر این عقیده است که مشکلات جامعه و اعتراضات اخیر بانوان به حجاب، بحث اجباری بودن آن است، با توجه به اینکه هیچ ضرورتی در خصوص اجبار حجاب وجود ندارد به نظرم ادامه این روند به مصلحت کشور نخواهد بود.

«دختران خیابان انقلاب» نام دختران و زنانی است که چند وقتی است به نشانه اعتراض به حجاب اجباری، به بالای کیوسک‌های برق رفته و شال و روسری خود را به یک چوب می‌بندند و به حجاب اجباری اعتراض می‌کنند. 

 

استارت این حرکت را اولین بار ویدا موحد زد. زنی که حدود یک ماه قبل در خیابان انقلاب شال خود را به چوب وصل کرد و بالای کیوسک برق ایستاد و بعدازآن نیز توسط مأموران انتظامی، بازداشت و روانه زندان و بعد از مدتی هم آزاد شد. 

 

اعتراض به حجاب اجباری در میان زنان جامعه همواره وجود داشته است. این اعتراضات اما عموماً در همان محافل خصوصی یا کمی فراتر در شبکه‌های اجتماعی نمود پیدا کرد. هرچه جلوتر می‌رویم، اعتراضات به مسائلی که «اجباری» هستند، بیشتر و بیشتر می‌شود و حتی گشت‌های ارشاد هم تاکنون نتوانسته‌اند بر این موضوع فائق آیند و به نوعی آن را کنترل کنند. خصوصاً در این برهه از زمان که عربستانی که در همسایگی ما است، حجاب اجباری فقط و فقط برای زنان مسلمان است و سایر زنانی که به هر دلیل اعتقادی به این موضوع ندارند، می‌توانند آزادانه پوشش خود را انتخاب کنند. 

 

این اعتراضاتی که عموماً غیرآشکار و به‌صورت پنهانی اعلام می‌شد، با توجه به وضعیت رو به رشد جامعه، رفته‌رفته رنگ و بوی علنی به خود گرفت، تا جایی که زنان در اعتراض به این اجبار، در خیابان‌ها حجاب‌های خود را از سر برداشتند. در همین خصوص نیز برخی از مسئولین نیز به این موضوع واکنش نشان داده و به نوعی با این دختران، همراهی و همدردی کردند. سهیلا جلودارزاده، نماینده مردم تهران در واکنش به این موضوع گفت: «زمانی برای زنان دچار محدودیت می‌‌شدیم و آن‌ها را در تنگنای غیرلازم قرار می‌دادیم همین مسئله موجب شد تا با این فشارها طغیان ایجاد شود و دختران خیابان انقلاب روسری‌هایشان را سر چوب بگذارند. این کارها به خاطر رفتار اشتباه ماست. هرگاه زن و مرد یا حتی حیوان از حقوق الهی‌شان منع شوند، این مسئله موجب طغیان می‌شود و آن‌ها خود را از محدودیت و اسارت آزاد می‌کنند.»

 

طبق عقیده بسیاری از کارشناسان، جامعه اکنون به سمت و سویی می‌‌رود که مردم خصوصاً زنان مطالبات و خواسته‌های خود را ابراز و بر سر آن پافشاری هم می‌کنند. در جامعه‌ای که زنان از ابتدایی‌ترین حقوق خود ازجمله رفتن به ورزشگاه، محروم هستند، طبیعی است که بخواهند به دنبال رفع این تبعیض‌ها باشند و صدای اعتراضات خود را با هر روش ممکن، به گوش مسئولان برسانند.  

 

حجت‌الاسلام حسین انصاری‎راد، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به موضوع «دختران خیابان انقلاب» که به حجاب اجباری معترض بودند، گفت: دولت و به‌طورکلی نظام باید ریشه این اعتراضات را پیدا کند. هرچند که ریشه این اعتراضات «اجبار» است، اما باید یک تصمیم عقلانی و منطقی برای آن اتخاذ شود. 

 

انصاری راد با بیان اینکه ریشه اعتراضات این بانوان در بحث اجبار خلاصه می‌شود، خاطرنشان کرد: البته در این اعتراضات سایر مشکلات اجتماعی ازجمله تبعیض‌ها، دخالت و جستجو در زندگی خصوصی افراد، فقر و غیره هم نقش اساسی دارد اما اعتراض‌های اخیر به نظرم به‌طور ذاتی به بحث «اجبار» مرتبط است و مستقیماً ناشی از عدم رضایت عمومی در سطح جامعه است.

 

نماینده اسبق مجلس با اشاره به اینکه اجبار حجاب در اسلام نیز جزء ضروریات نیست، تصریح کرد: اصل حجاب مسلماً در اسلام وجود دارد و رعایت آن بر مکلف هم واجب است اما اجبار، ضروری و صحیح نیست. در اسلام صراحتاً به این موضوع اشاره نشده است اما «فرض تکلیف توانستن و رعایت مصلحت فرد و جامعه است» و به نظر می‌رسد اکنون اجبار بر خلاف مصلحت کشور است.

 

حسین انصاری راد با بیان اینکه ما نباید اصل رسالت رسول اکرم، توحید و خداوند را قربانی حجاب کنیم، خاطرنشان کرد: حفظ حرمت رسول اکرم از اوجب واجبات است و ما نباید کاری کنیم که در کشور نسبت به رسول اکرم و اصول اسلام خدشه‌ و بی‌حرمتی صورت بپذیرد. البته این‌ مسائل، موضوعات بسیار پیچیده‌ای هستند. مسائل اجتماعی، نیازهای جوانان همه و همه این مشکلات بر روی هم تلنبار شده و  باعث شده تا این‌گونه و با این روش سرباز کند.

 

انصاری راد با اشاره به سخنان برخی از مسئولین که این اعتراضات را با خارج از کشور مرتبط می‌دانند، گفت: بنده معتقدم که این قبیل اعتراضات و مشکلات کاملاً ریشه داخلی دارد، اما از بیرون از کشور هم ممکن است تحرکاتی در این خصوص صورت بگیرد، ولی اساس این موضوع در داخل کشور است و ریشه آن را باید در درون کشور و جامعه جستجو کنیم.

 

 

rouydad24.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
کسی که بدون اطلاع از دستهای پشت پرده سطحی به موضوع نگاه می کنند یا ساده لوح است یا وابسته به خارج آخر خودشان حاظر هستن زن ودخترشان بدون حجاب بیرون بیایند الان حجاب فردامشروب بعد کثافت خانه. بایدبهجوانهااگاهی داد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش