هادی غفاری، نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی و از مبارزان دوران انقلاب در گفتوگو بااعتمادآنلاین درباره تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی ایران بعد از حدود چهار دهه گفت: شعار اصلی و محوری انقلاب سه عبارت استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود. او درباره تعریف واژه استقلال عنوان کرد: استقلال به این معناست که بیگانگان در سرنوشت ما دخالت نکنند. از نظر من در این کار بسیار بسیار موفق بودهایم و نمره بسیار بالایی گرفتهایم.
غفاری در ادامه توضیح داد: در بحث آزادی علامتهای سوال بسیاری وجود دارد. آزادی مطرحشده درباره حق رای و صحبت بود و اینکه همه آحاد ملت بتوانند در سرنوشت کشور خودشان دخیل باشند، اما متاسفانه با برخوردهایی مانند طرح نظارت استصوابی این آزادی خدشهدار شد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با انتقاد از اعمال نظارت استصوابی بیان کرد: بسیاری از نیروهای اصیل انقلاب در این دوران رانده شدند و نمونه آن هم آیتالله هاشمی رفسنجانی بود که فردی با یک و نیم برابر سن بیشتر با توجه به وضعیت سن و سال آیتالله ایشان را ردصلاحیت کرد. اینها موجب شد تا برای ما در آزادی علامت سوال جدی ایجاد شود.
او با تاکید بر آزادی و حق انتخاب گفت: آزادی یعنی اینکه مردم از هر جنس، گروه، مذهب، دین و آیینی و هر که شهروند این نظام است حق انتخاب کردن و انتخاب شدن داشته باشد. در شورای شهر یزد زمانی که یک زرتشتی رای میآورد چرا نباید بگذاریم تا به شورای شهر راه پیدا کند؟ تحت چه عنوانی این کار را انجام میدهیم؟ این فرد هم شهروند همین کشور است و باید در جمع اعضای دیگر تصمیم بگیرد.
غفاری در ادامه با اشاره به بحث جمهوری اسلامی ادامه داد: دو موضوع در بحث جمهوریت و اسلامیت درباره جمهوری اسلامی مطرح است. در هر دو بحث علیرغم موفقیتهای خوبی که داشتهایم اتفاقات منفی هم کم نداریم.
او افزود: در جمهوریت که به معنای دخالت همه مردم در حق تعیین سرنوشت خودشان است نارسایی زیادی داریم، ضمن اینکه ناامید هم نیستیم و موفقیتهای نظام جمهوری را هم رد نمیکنیم. این روحیهای است که دین به ما آموخته است. جز این به عنوان یک انسان یاد گرفتهایم همیشه مطالبهگر باشیم و به مردم هم سفارش میکنیم که همیشه مطالبهگر باشند.
غفاری درباره دلیل محقق نشدن آرمانهایی که در ابتدای انقلاب وجود داشت بیان کرد: فاصله گرفتن حاکمیت نظام ما از آرمانهای امام امت به نظر من دلیل اصلی محقق نشدن این آرمانهاست.
او در ادامه با تاکید براین موضوع که همه حرف ها در زمان انقلاب این بود که نظامی می خواهیم که به قول ابن یمین کسی به ما نگوید که از اینجا خیز و آنجا رو، ادامه می دهد: قرار بود مستقل باشیم، تصمیم بگیریم و آینده را خود بسازیم و حال را خودمان اداره کنیم. مجلس را خودمان و آرائمان را هم خودمان تشکیل دهیم و تابع جوسازی ها و هوچی گری ها و زد و خوردهای خیابانی نباشیم و شکل حکومتمان هم تحت تاثیر اینگونه موضوعات قرار نگیرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درخصوص میزان تحقق عدالت در چهار دهه گذشته با بیان اینکه نمره مثبتی به عدالت نمیدهم؛ گفت: دکتر بهشتی به فاصله ۱۵ ماه بعد از انقلاب در یک سخنرانی توضیح میدهد در این مدت که گذشته هنوز پولدارها و خیلی پولدارها در انقلاب حضور دارند و در کنار آنها فقرا و خیلی فقرا هم حضور دارند؛ و این با انقلاب اسلامی اصلا سازگار نیست.
غفاری می افزاید: بعد از آن خود دکتر بهشتی می گوید این نشان میدهد که ما در تصمیماتمان موفق نبوده ایم. اگر این موضوع را ملاک قرار دهیم بعد از ۴۰ سال به طریق اولی موفق نبودهایم، چون آن شرایط هنوز هم پابرجاست و ما در خیابان شاهد آن هستیم.
غفاری در ادامه با بیان اینکه در همه حوزهها این وضعیت وجود دارد، بیان کرد: در حوزههای علمیه که تا دیروز مدعی بودهایم سادهزیست هستند سالنهای سخنرانی و درس با گچبریها و زیبایی و اشرافیت سر به فلک کشیده است؛ مشخص است که این با عدالت همراهی ندارد.
- 17
- 3