جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۳۱ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۱۱۶۳
سیاست داخلی

احمد مازنی: اگر دراویش بخواهند قانونی تجمع کنند چه اقدامی باید انجام دهند؟

احمد مازنی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک عضو فراکسیون امید مجلس از ارائه طرحی با قید دوفوریت در خصوص نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی‌ها خبر داد.

احمد مازنی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس در گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین از ارائه طرح نحوه تشکیل اجتماعات به هیات رئیسه مجلس خبر داد و گفت: دو فوریت طرح نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی‌ها را روز چهارشنبه هفته گذشته با ۷۰ امضا از نمایندگان طیف‌های مختلف مجلس تحویل هیات رئیسه دادیم.

 

وی در توضیح لزوم تصویب این طرح، تصریح کرد: حوادثی در دی ماه اتفاق افتاد و هر کسی در این خصوص چیزی می‌گفت. یکی از مواردی که گفته می‌شد این بود که این رفتارها و اعترضات غیر قانونی است یا گاهی هم مفهوم مخالفش را هم مسئولین به زبان می‌آوردند که اعتراض باید قانونی باشد. اولین واکنشم نسبت به این موضوع نامه‌ای بود که به وزیر کشور نوشتم که اگر مردم می‌خواهند اعتراض قانونی کنند چه اقدامی باید انجام دهند؟ و در اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی چه اقدامی کردید؟ که البته جوابی هم دادند.

 

این نماینده مجلس با اشاره به روند تدوین طرح نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی‌ها، خاطرنشان کرد: در دفترم کمیته حقوقی وضعیت موجود را بررسی کردند. سرانجام به این نتیجه رسیدیم که قوانین و مقررات موجود کافی نبوده است. در این خصوص قانونی را در سال ۱۳۶۰ تحت عنوان قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته‌شده، داشتیم . جالب این است که قبل از اینکه این قانون در شورای نگهبان بررسی شود در آن آمده بود که مردم برای برگزاری راهپیمایی و اجتماعات از وزارت کشور مجوز بگیرند اما شورای نگهبان این بند را رد کرد و اعلام کرد که این بند خلاف قانون اساسی است. چون قانون اساسی نگفته است که اجازه بگیرند و بدون اجازه هم مردم می‌توانند راهپیمایی کنند.

 

مازنی یادآور شد: این موضوع نشان می‌دهد که شورای نگهبان می‌تواند ظرفیتی برای صیانت از حقوق ملت باشد. برخی دوستان گاهی علیه شورای نگهبان زیاده‌روی می‌کنند اگر نقدی وجود دارد به این دلیل است که به همان اندازه که صیانت دین اسلام و ولایت فقیه را هدف قرار دادند و درست هم هست، صیانت از حقوق ملت هم باید مورد توجه باشد.

 

وی افزود: در سال ۸۱ هیات وزیران مصوبه‌ای داشت که آیین‌نامه بود و هیچ ربطی هم به آن قانون –که در سال ۶۰ برای برگزاری اجتماعات تصویب شد- و یا قانون دیگری نداشت. در سال ۹۷ قانون احزاب تصویب شد که قانون سال ۶۰ را کان لم یکن اعلام کرد و در قانون احزاب برای عموم مردم تکلیف روشن نیست و تنها احزاب می‌توانند با مجوز تجمع داشته باشند. بنابراین ما متوجه شدیم که خلأ قانونی در مورد برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها و اجرای اصل ۲۷ قانون قطعی و محرز است.

 

مازنی درباره پیش نویس لایحه‌ای در همین راستا و در دولت برای اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی، اظهارداشت: من شنیدم اما با سابقه‌ای که ما از دولت محترم سراغ داریم دولت جزو خوبان است که «هزار وعده خوبان یکی وفا نکند». از ابتدای شروع به کار مجلس دهم انتظار داشتیم دولت دو لایحه مربوط به حوزه مطبوعات را به مجلس ارسال کند. یکی از این لایحه‌ها نظام رسانه و دیگری قانون جامع مطبوعات بود اما هر بار گفتند دو ماه دیگر، سه ماه دیگر، شش ماه دیگر، بعد از انتخابات و ... به مجلس ارائه می‌کنیم اما سه وزیر جابجا شد و از این دو لایحه خبری نشد.

 

وی ادامه داد: بنابراین ما به عنوان قوه مقننه نمی‌توانیم منتظر باشیم. هر وقت آن لایحه به مجلس آمد لایحه را با طرحمان تطبیق می‌دهیم و اگر لایحه بهتر بود آن را را تصویب می‌کنیم و مجلس تصمیم می‌گیرد.

 

این نماینده مجلس با اشاره به حوادث گلستان هفتم، تاکید کرد: دلیل دیگری که ما این طرح را تهیه کردیم به دلیل واقعیت موجود در جامعه است. ما می‌بینیم که در یک خیابانی یک عده دراویش تجمع می‌کنند اما اگر این دروایش بخواهند قانونی تجمع کنند چه اقدامی باید انجام دهند؟ ما باید قانون شفاف و روشنی داشته باشیم که اینها اگر می‌خواهند در جایی تحصن و راهپیمایی کنند بدانند باید کجا بروند واجازه بگیرند؟ و مکانیزم آن چیست؟

 

مازنی خاطرنشان کرد: اگر این ظرفیت وجود داشت ما دیگر شاهد این اتفاق نبودیم و اگر هم این اتفاق می افتد هیچ کس حق را به آن‌ها نمی‌داد. در حال حاضر در فضای جامعه دو قطبی ایجاد شده و آن دو قطبی این است که اگر یک عده خلاف قانون تظاهراتی می‌کنند، حرکت خلافی انجام می‌دهند و یا تخریب می‌کنند مردم دو دسته می‌شوند و ممکن است یک دسته بیشتر باشند و یک دسته کمتر. اما بالاخره در میان افکار عمومی یک عده طرفدار آشوبگران و یک عده هم مخالف این‌ها می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه حاکمیت باید به شکلی رفتار کند که قاطبه مردم با حاکمیت همراه باشد، تصریح کرد: زمانی این اتفاق می‌افتد که مردم بگویند معترضین می‌توانستند حرفشان را در تریبون به صورت آزادانه بزنند، می‌توانستند روزنامه داشته باشند، می‌توانستند در یک خیابان معین، محل معین و ساعت معینی تظاهرات کنند و در این شرایط ما هم از آنها حمایت می‌کردیم.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: مردم اگر بدانند که قانون جا برای اظهارنظر گروه‌ها، احزاب و تشکل‌ها ایجاد کرده است آن وقت اقلیت محدودی می‌ماند که از دایره قانون خارج می‌شوند و می‌خواهند کار تخریبی انجام دهند که با عکس‌العمل مردم مواجه می‌شوند.

 

مازنی اظهارداشت: در حال حاضر مردم می‌خواهند قانونی تکلیفشان را بدانند. در حال حاضر ظرفیت برگزاری راهپیمایی و تظاهرات در قانون اساسی وجود دارد اما در قانون جاری خیر. اگر برای تجمعات مجوز داده شود آن وقت خود به خود مطالبه هم کم می‌شود. انسان زمانی که نسبت به یک چیزی منع می‌شود نسبت به آن حریص نیز می‌شود.

 

وی به پیامد برگزاری قانونی تجمعات اشاره کرد و گفت: پیامدهای برگزاری تجمعات قانونی این خواهد بود که به خشونت نیز کشیده نخواهد شد. ضمن اینکه شخصی مسئولیت بر عهده می‌گیرد و مشخص می‌شود که چه کسی می‌خواهد تظاهرات را رهبری کند و چه کسی می‌خواهد سخنرانی کند و شعارها چه می‌خواهد باشد؟ و بر روی پلاکاردها چه چیزی می‌خواهد نوشته شود؟

 

این عضو فراکسیون امید تصریح کرد: هدف این طرح نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی‌ها پاسداری از حقوق مصرح ملت در قانون اساسی بالاخص در راستای اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی در امر اعلام اعتراض تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی و نظارت بر حسن اجرای آنها است.

 

مازنی به تشریح این طرح پرداخت و خاطرنشان کرد: این طرح ۴ فصل دارد. فصل اول تعاریف کلماتی همچون تجمع و راهپیمایی است. فصل دوم وظایف متقضی یا متقضیان است که اینها چگونه درخواستشان را ارائه کنند و به کجا باید مراجعه کنند و طی چه مدت زمانی باید منتظر پاسخ بمانند و اگر پاسخ داده نشود چه کار باید کنند. علت و موضوع مراسم، هدف از برگزاری، تاریخ و ساعت برگزاری از دیگر موارد مطرح شده در این فصل است.

 

وی افزود: فصل دیگر فصل وظایف فرمانداری‌ها، استانداری‌ها و وزارت کشور است که مقام مسئول برای صدور مجوز و حفظ امنیت تا پایان برنامه است. فصل چهارم هم تخلفات است که اگر کسی تخلفی کرده، برای مثال مسلحانه یا بدون مجوز حرکتی کرده و یا هرگونه اقدامی که برخلاف قانون اساسی و سایر قوانین کشور باشد را انجام داده، برای آنها مجازاتی در نظر گرفته شده است.

 

مازنی تاکید کرد: ما بر روی جزییات طرح تاکیدی نداریم و برای ما اصل موضوع مهم است که مردم از بلاتکلیفی دربیایند و دولت هم تکلیفش را بداند تا این خلأ پر شود.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش