چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۲۳۱۰
سیاست داخلی

ناصری: هاشمی شهرداری را بر ریاست شورا ترجیح می‌دهد

دکتر عبدالله ناصری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

ناصری: هاشمی شهرداری را بر ریاست شورا ترجیح می‌دهد هاشمی: تمام شوراها در سراسر کشور تشریفاتی هستند

 

وضعیت شورای شهر و شهرداری تهران دیگر از حوصله همه پایتخت‌نشینان و آنان که موضوعات آن را دنبال می‌کنند خارج شده است. از بدو تاسیس شورای شهر اول مناقشات و جبهه‌گیری‌های سیاسی آنچنان توی ذوق شهروندان زد که بسیاری عطای پیگیری وضعیت آن را به لقایش بخشیدند.

 

صندلی شهردار تهران آنجا سنگینی خود را نشان داد که «معجزه هزاره سوم» توانست با چنبره زدن روی آن و تجمیع اعوان و انصارش در این نهاد ثروتمند و پشتوانه‌سازی مالی و البته با «دوستان در سایه» از بهشت به پاستور میان‌بر بزند و ۸ سال نیز در مقام رئیس دستگاه اجرایی کشور هر آنچه در شهرداری تهران آموخته بود، این‌بار در مقیاسی وسیع‌تر و در سطح کشور پیاده کند.

 

پس از احمدی‌نژاد نوبت به «سردار ـ دکتر محمدباقر قالیباف» رسید تا با همان تجربه وارد اتاق شهرداری تهران شود تا به آرزوی دیرینه‌اش یعنی ریاست جمهوری برسد. شدت تخلفات «کاپیتان» در گزارش «محمدعلی نجفی» که به گزارش ۵۰۰ صفحه‌ای مشهور شد آنچنان سرسام‌آور بود که دلیل عدم متارکه او با صندلی شهرداری تهران کاملا مشخص باشد. طلاق اجباری قالیباف از صندلی شهرداری تهران، این دلگرمی را نزد تهرانی‌ها زنده کرد که اصلاح‌طلبان با ورود به شورای شهر تهران، سروسامانی به ریخت‌وپاش‌های میلیاردی آن بدهند و بدعت‌ها و خانواده‌نوازی‌ها در تمام ارکان آن را مختومه کنند.

 

هرچند اصلاح‌طلبان نیز در دوره نخست این شورا، رای‌دهندگان را به کلی ناامید کردند اما باز این امید وجود داشت تا این‌بار و با توجه به درس‌گیری از اشتباهات گذشته، مسیری در مدیریت و هدایت شهری طی شود تا پس از چند سال، تهرانی‌ها این احساس را نداشته باشند که پول‌هایشان هزینه خاصه‌خرجی‌های متفرقه می‌شود. با بیرون آمدن نام محمدعلی نجفی از میان اسامی چندگانه برای تصدی پست شهرداری تهران، خیال پایتخت‌نشینان تا حدود زیادی راحت شد که مدیری امتحان پس داده و پاکدست زمام امور این نهاد ثروتمند را در دست خواهد گرفت، اما «تور پهن شده‌ حرکات موزون چند کودک» سبب شد تا نجفی دریابد که برخی نمی‌توانند تحملش کنند و برای همین رفتارش مصداق این ضرب‌المثل شد که «گر تو بهتر می‌زنی بستان بزن»

 

با چپ شدن نجفی حالا شورای شهر تهران در فکر جایگزینی برای اوست. جایگزینی که گویا انتخابش از انتخاب رئیس جمهور برای این شورا سخت‌تر است. از میان چهره‌های شورا مشخص بود که «محسن هاشمی» علاقه وافری به شهردار شدن دارد تا اگر خدا بخواهد در ۱۴۰۰ شورا را به قصد ریاست جمهوری ترک کند. این گمانه‌زنی در حالی مطرح شد که بیشتر اعضای ریز و درشت کارگزاران سازندگی، کدهایی صادر کنند که محسن هاشمی را برجسته کند.

 

عجیب هم نیست که غایت کارگزاران، نشستن محسن هاشمی روی صندلی ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ باشد. اما اینکه هاشمی بگوید تمام شوراها در تمام کشور تشریفاتی هستند، به گفته عبدالله ناصری، فعال اصلاح‌طلب کمی عجیب است. حال باید دید هاشمی تازه به این نتیجه‌ تشریفاتی بودن شوراها رسیده یا پیشتر رسیده بود. اگر پیش از جمع کردن آرای مردم تهران به این باور رسیده، عجیب‌تر آن است که چرا برای حضور در این نهاد تشریفاتی! نامزد شده است و اگر حالا به این باور دست یافته، ماندنش در یک شورای تشریفاتی، کدام مشکل از مشکلات شهرداری تهران را حل خواهد کرد؟ شاید تنها دلیل باقی ماندن او در شورای شهر تهران همان است که به نحوی سودای ریاست جمهوری آتی را در سر دارد.

 

در همین خصوص سایت رویداد ۲۴ با «دکتر عبدالله ناصری» فعال اصلاح‌طلب، عضو بنیاد باران و مدیر پیشین خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت‌وگویی کرده است که در ادامه می‌خوانید.

 

عبدالله‌ناصری بر این عقیده است که سخنان اخیر محسن هاشمی در خصوص اینکه نمی‌دانستم کار شورای‌ شهر تا این اندازه تبلیغاتی و تشریفاتی است، بسیار عجیب بود، زیرا او سابقه زیادی در شهرداری دارد و طرح این مباحث در شرایط فعلی نه تنها به او و مدیریت چند ماهه‌اش بر شورا بلکه به شورای شهر هم ضربه وارد کرده است.

 

هاشمی در بخش دیگری از سخنانشگفت: تمام شوراها در سراسر کشور تشریفاتی هستند. نباید به شورا به صورت تبلیغاتی و تشریفاتی نگاه شود. شوراها به لحاظ نظارتی هم مشکل دارند.

 

مطرح شدن این سخنان از سوی محسن‌ هاشمی، نه تنها باعث تعجب همگان شد، بلکه انتقادهای بسیاری را به او وارد کرد.

 

انتقادها به رئیس‌شورای‌شهر از این باب ادامه دارد که او چگونه اکنون و در چنین شرایطی، از تشریفاتی و تبلیغاتی بودن شورا صحبت می‌کند؟ آیا مگر او بیش از یک دهه در مدیریت شهری حضور نداشته و با مشکلات و موانع مواجه نبوده است؟ پس چگونه حالا همانند فردی که حتی سابقه یک روز حضور در شهرداری نداشته سخن می‌گوید و مدیریت خود و شورا را اینگونه زیر سوال می‌برد.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، با اشاره به سخنان اخیر محسن‌ هاشمی در مورد تشریفاتی بودن شورا، گفت: من از سخنان ایشان بسیار تعجب کردم. با توجه به سابقه آقای هاشمی در مترو و آشنایی با شهر و مدیریت شهری، چگونه این حرف را زدند و اعلام کردند که «تا پیش از این نمی‌دانستم شورا تشریفاتی است»، واقعا جای تعجب دارد. حتی اگر فرض را بر این بگیریم که شورا تشریفاتی باشد، مطرح شدن این حرف از سوی آقای هاشمی، پذیرفته نیست. زیرا در جمع شورا، ایشان از تجربه بالایی در مدیریت شهری برخوردار است.

 

ناصری ادامه داد: البته از سخنان ایشان می‌توان این نکته را برداشت کرد که شوراها حتما این زمینه را دارند که بخشی از وظایف اجرایی کشور در حوزه‌های شهری، اعم از حوزه قضایی، اجرایی و برخی دیگر از حوزه‌های برنامه‌ریزی، مانند بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، به شورا و مدیریت شهری سپرده شود. ضمن اینکه اساسا معتقدم چون این نهاد محل توزیع قدرت و یک نهاد کاملا مردمی است، جایگاه بسیار مهمی دارد.

 

این فعال سیاسی افزود: نکته دیگری که می‌توان از سخنان آقای هاشمی برداشت کرد این است که اعضای شورای‌شهر تهران، برای ادامه همکاری ایشان در ریاست شورا، بی‌انگیزه شوند و اشتیاقی را که برای حضور هاشمی دارند کاهش بدهند و طبیعتا در آن‌سو خود آقای هاشمی و کسانی که در تلاش هستند تا او را شهردار تهران کنند، به خواسته خود برسند، که قطعا این کار به صلاح شورا و جریان اصلاح‌طلب نیست.

 

هاشمی شورا را زیر سوال برد

عضو بنیاد باران، با تاکید بر اینکه سخنان هاشمی ریاست چندماه خود و عملکرد شورا را زیر سوال برد، افزود: امیدوارم هاشمی هرچه زودتر سخنان خود را تصحیح کند. زیرا این بحث تضعیف شورا و ساختار شورا است و واقعا جای تعجب است که رئیس‌شورای شهر کلان شهری مانند تهران که سال‌ها تجربه مدیریتی در این حوزه را دارد، چنین مباحثی مطرح کند.

 

عبدالله‌ناصری، با اشاره به بی‌اساس بودن سخنان محسن هاشمی یادآور شد: از این منظر باید به سخنان رئیس‌شورای شهر دقت کنیم که اگر این سخنان واقعا حقیقت داشت و جایگاه شورا تشریفاتی بود، تا این اندازه به شورا برای تغییر آقای نجفی فشار وارد نمی‌کردند. انتخاب شهردار از سوی شورا صورت می‌گیرد و همین موضوع کافی است تا جایگاه شورا را بالا ببریم. اعضای شورا اگر با گروهی از کارشناسان بنشینند و در حوزه شهری برنامه‌ریزی‌های دقیقی را انجام دهند، قطعا می‌توانند بسیاری از مشکلاتی را که اکنون گریبان‌گیر شهر تهران شده است حل و فصل کنند.

 

ترجیح شهرداری بر شورا

ناصری با اشاره به اینکه طبیعتا آقای هاشمی شهرداری را بر ریاست شورا ترجیح می‌دهد، ادامه داد: نکته این است کسی که به دلیل یک تشکیلات سیاسی و جناحی رای می‌آورد، باید تا پایان دوره چهارساله خود به تعهدات جریان و تشکیلات خود «متعهد» باشد. این یک تعهد اخلاقی و عرفی است که دوستان در شورای شهر از نظر ورود و خروجشان باید به آن توجه ویژه داشته باشند. هرچند که این موضوع به معنای این نیست که شورای‌شهر تابع اعضا و تشکلاتی باشد که باعث رای‌آوریشان شده است.

 

 

 

hamdelidaily.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش