دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۶۱۸
سیاست داخلی

ادامه انتقادها به وضعيت نامناسب مردم جنوب كشور و مناطق جنگ‌زده

بوی خرابی از خرمشهر

شهرهای جنگ زده ایران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

دفاع مقدس و موفقيت در اين كارزار، نماد بارز اعتماد به ملت ايران است و هر زماني كه مسئولان جمهوري اسلامي در اين مسير قدم برداشتند نتيجه مثبتي از اين اعتماد كسب كردند. حماسه سوم خرداد و آزادي خرمشهر را نيز مي‌توانيم در همين چارچوب تعريف كنيم.

 

در همين راستا مراسم گرامیداشت سوم خرداد روز مقاومت، ایثار و پیروزی صبح ديروز با حضور سردار یحیی صفوی، دستیار ارشد فرمانده معظم کل قوا و برخی معاونان وزیر ارشاد در سالن سینمای این وزارتخانه برگزار شد. سیدیحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در حاشیه مراسم گرامیداشت حماسه آزادسازی خرمشهر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مواضع خصمانه اخیر وزیر خارجه و رییس جمهور آمریکا غیر خردمندانه است و این برای مردم جهان، ملت ما و ملت‌های منطقه قابل قبول نیست. وی افزود: قدرت آمریکایی‌ها در حال افول و نزول است؛ در واقع آن‌ها دیگر ابرقدرت جهان نیستندچون جهان در حال چندقطبی شدن قدرت است. صفوی خاطرنشان کرد: طی ۴۰ سالی که آمریکایی‌ها علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران و دولت‌های کشورمان کارشکنی کردند، ملت، رهبر و دولت ما قوی‌تر شده به نحوی که قدرت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و نفوذ منطقه‌ای ما افزایش یافته و حتی اکنون به عنوان قدرت اول منطقه غرب آسیا شناخته می‌شویم؛ حال چه آمریکایی‌ها بخواهند چه نخواهند.

 

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا بیان داشت: اکنون ما وزن برتر غرب آسیا هستیم زیرا جمهوری اسلامی ایران موقعیت ژئوپولیتیکی و قدرت فرهنگی، سیاسی و نظامی آن به قدری افزایش یافته‌ که می‌تواند از امنیت و منافع ملی خود دفاع کند.

 

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند ما در کشورهای همسایه دخالت می‌کنیم، اما آنان باید بدانند که استراتژی ما دخالت سیاسی و نظامی نیست و اگر در سوریه و عراق هستیم با دعوت رسمی دولت این کشورها به عنوان مستشار نظامی حضور داریم. سرلشکر صفوی بیان کرد: این آمریکایی‌ها هستند که حضور متجاوزانه در شرق فرات دارند. آن‌ها هستند که از سال ۲۰۰۱ حضور نظامی در خلیج فارس و لشکرکشی آشکار در افغانستان و عراق دارند. این حضور ناامن‌کننده آمریکایی‌ها در منطقه غرب آسیا است که باعث شده مردم منطقه را به خاک و خون بکشند؛ بنابراین نمی‌توانند بگویند که ما دخالت می‌کنیم. وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها مداخله‌گر و متجاوز در غرب آسیا هستند. آن‌ها برای حشدالشعبی عراق نمی‌توانند تعیین تکلیف کنند زیرا ۲۰ تیپ مردمی حشدالشعبی مصوب پارلمان عراق است؛ پس آمریکایی‌ها هستند که باید از عراق بیرون بروند. سرلشکر صفوی در پایان گفت: روسای جمهور قبلی آمریکا از کارتر گرفته تا اوباما از ريیس جمهور فعلی‌شان عاقل‌تر بودند، اما با این حال نتوانستند در پروژه براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران موفق شوند، پس این ريیس‌جمهور هم نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد زیرا آینده متعلق به ملت‌های اسلامی منطقه و ملت‌های به ستوه آمده از ظلم آمریکا‌یی‌ها و صهیونیست‌هاست؛ خروج آمریکا از منطقه غرب آسیا توسط ملت‌های منطقه یک احتمال قوی است.

 

يادبود خوب است ولي...

سردار در رابطه با همه مسائل سخن گفت ولي اي كاش اندكي نيز درباره وضعيت نامناسب مردم جنوب كشور كه سال‌ها در برابر دشمن ايستادگي كردند و امروز با مشكلات دست و پنجه نرم مي‌كنند سخن مي‌گفت. اين مراسم‌ها و اقدامات مشابه اين چنيني كه در كشور برگزار مي‌شود، مي‌تواند يادآور دوران دفاع و رشادت‌‌هاي مردم ايران باشد ولي زندگي مردم اين خطه نيز بايد مورد توجه مسئولان قرارگيرد. معضلات معيشتي كه مردم خرمشهر دارند اگر بيشتر از دوران جنگ آن‌ها را آزار ندهد كمتر نيز نيست. مسئولان كشور بايد در كنار اين يادبودها، طرح‌ها و برنامه‌هايي براي بهبود وضعيت اين بخش داشته باشند.البته برخي مسئولان نيز به وضعيت موجود انتقاد دارند.

 

چند سوم خرداد ديگر بايد بگذرد؟!

در همين راستا عبدا... سامری، نماینده مردم خرمشهر در مجلس با عنوان اينكه در کدامین سوم خرداد مشکلات خرمشهر حل خواهد شد؟ گفت كه آیا مشکلات خرمشهر آنقدر بزرگ و وسیع است که دولت از حل آن عاجز است؟ سامری در نطق میان دستور جلسه علنی ديروز ضمن تبریک سالروز آزادی خرمشهر به مردم ایران اسلامی، بیان کرد: دردنامه‌ای از مردم دیار قهرمان خرمشهر و خوزستان را به محضر مقام معظم رهبری تقدیم می‌کنم. سال‌ها در تب تو سوخته و ساخته‌ایم، پرچم فتح تو بر بام شب افروخته‌ایم، تا تو یک بار دیگر در کف ما آمده‌ای، دل و جان یکسره در راه هدف باخته‌ایم. سلام بر خردادی که ضجه‌ها و شیرینی فتح خدا را با تلخی آمیخته و حسرت نداشته‌ها را فریاد می‌زند، سلام بر خردادی که هر ساله بی‌توجهی ، تبعیض و بی‌مهری مسئولانش نسبت به شهر خدا را به رخ می‌کشند.

 

آری تاریخ بنویس که روزگاری عروس خاورمیانه شاهراه حیاتی کشور بود. به یادآور شهر بهشت جویندگان و کوه و جلال بندرش را. به یادآور رودخانه خروشان کارون که جولانگاه اقیانوس پیماهای غول پیکر بود. به یادآور نخل‌های سر به فلک کشیده خرمشهر را که سبزی و خرمی ایران را رقم می‌زد. به یادآور کوچه‌های پر از مهر و صفایش را، سلام بر خرمشهر، شهری که داشته‌هایش را با نداشته‌های کشور تقسیم کرد و خود را در سه راهی نداشته‌ها و معضلات غوطه‌ور کرد. نماینده مردم خرمشهر در مجلس ادامه داد: سلام بر خرمشهری که مردمش تجارت خاک، آب شرب، بیکاری و بیماری را مصادره کردند و جزای ایفای دین خود را با دیدگان حسرت‌آمیز و قلبی پر از بی‌نظارتی مسئولان به نظاره نشستند. می‌خواهم از شهری بگویم که رود کارونش جولانگاه جنگ‌آورانی همچون جهان‌آرا و موسوی بوده است، ولی امروز از تبعیض در انتقال آب از رونق افتاده است. به راستی چرا عزمی برای لایه‌روبی اروندرود وجود ندارد؟

 

وی ادامه داد: چگونه است تونل‌های انتقال آب به دیگر استان‌ها در یک شب تامین اعتبار می‌شود و با چراغ خاموش آب را از آنجا منتقل می‌کنیم اما به شاهرگ حیات اقتصادی خوزستان که می‌رسید کمبود اعتبار ریالی هویدا می‌شود. آقای روحانی خوب است که بدانید خوزستان را هر چه بتکانید هنوز هم خاک دارد و در آستانه سی و ششمین سالگرد آزادی خرمشهر هنوز مردمانش خاک را همراه با مواد شیمیایی، میکروبی و باروت جنگ استنشاق می‌کنند.

 

از تعطیلی متداول مدارس و ‌ادارات که کاهش رتبه‌های علمی را به همراه داشته تا لغو پروازها و کشف بیماری‌های جدید مانند سرطان، مهمان دائمی مردم شهرستان خرمشهر شده است. آیا از تعرفه‌های نجومی برق، گاز و آب بی‌کیفیت در این استان خبر دارید؟ سامری ادامه داد: آیا می‌دانید بیش از ۹۰۰ میلیارد در بخش کشاورزی و ۱۰۰ میلیارد در حوزه‌های شهرداری و بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال شبکه‌های برق استان خسارت دیده‌اند؟ آیا می‌دانید مشکل اول مردم خوزستان بیکاری است در حالی که روی نفت و منافع خدادادی قدم می‌زنند؟ از انتقال آب کارون و خشکی تالاب‌های خوزستان خبر دارید؟ چرا تنها اقدام دولتمردان شما و سفرهای تفریحی و وعده‌های واهی و توهین گاه و بیگاه آنان به مردم دیده می‌شود؟ آیا می‌دانید مردم خوزستان هوایی برای نفس کشیدن ندارند؟وی تصریح کرد: گاه و بیگاه خانه‌های مردم خرمشهر به گورهای دسته جمعی تبدیل می‌شود؛‌ مگر فرزندان ساکنان شهرستان‌های خرمشهر، آبادان، اهواز، شادگان، بندر امام، هویزه با دیگر شهرهای استان خوزستان و دیگر شهرهای ایران چه فرقی دارد که اینگونه نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت هستید؟ این تبعیض نژادی در فرصت‌های شغلی و زیست محیطی ایران تا به کی باید دل مردم خوزستان را همچون زغال گداخته کند؟

 

بوي خرابي از خرمشهر

سامری خاطرنشان کرد: آقای رییس‌جمهور بیکاری، گرد و خاک و فرصت‌سوزی در خوزستان با جلسات دور همی و تعارفات دولتمردان شما حل نخواهد شد. رفع این مشکل اراده‌ای به بزرگی و محکمی انتقال آب کارون به دیگر استان‌ها و ایجاد دفاتر نفت خوزستان در تهران را می‌طلبد. آقای روحانی می‌دانستید با گذشت بیش از ۳۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز مردم خرمشهر بوی خرابی از دوران جنگ در خیابان‌ها، کوچه‌ها و مدارس احساس می‌کنند؟ سامری افزود: هنوز در میان کارمندان آموزش و پرورش و پرسنل شهرداری و بیمارستان‌ها و نیروهای نظامی و انتظامی و دیگر ادارات دولتی در جنوبی‌ترین نقطه کشور که گرد و خاک از یک سو و گرمای طاقت‌فرسا از سوی دیگر موج می‌زند، هیچ تسهیلاتی برای آن‌ها از سوی دولت در نظر گرفته نمی‌شود و آن‌ها را هم‌تراز با شهرها و استان‌های مرفه قلمداد می‌کنید. به راستی چه کسی باید جوابگوی این تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها باشد؟

 

خوب است بدانید خرمشهر قهرمان که خیابان‌های آن مزین به نام شهدای گرانقدر دفاع مقدس است هنوز گاه و بیگاه محصور دریاچه‌های فاضلاب بوده است. تا به کی و در کدامین سوم خرداد این مشکلات بسیار کوچک و پیش پا افتاده این مردم که دیگر با محرومیت و فقر درآمیخته شده‌اند حل خواهد شد؟ وی در پایان گفت: آیا مشکلات خرمشهر آنقدر بزرگ و وسیع است که دولت از حل آن عاجز است؟ چگونه بگویم که مردان دلیرش از بیکاری شرمنده همسر و فرزندان‌شان هستند؟ چگونه بگویم نه آب قابل شرب و نه هوای قابل تنفس داریم؟ چگونه از محرومیت و فقر و گرد و خاک بگویم؟ در آستانه پاسداشت دفاع، قدر مردم خرمشهر را بدانیم که اگر نبودند حالا ما نبودیم.

 

معضل‌جاي خالي دگر‌خواهي

اميدواريم همه مردم ايران به ويژه آن عزيزاني كه در دوران دفاع هزينه‌هايي را پرداخت كردند امروز كه دوره سازندگي تمام شده! اصلاحات صورت گرفته! وعدالت گسترش يافته! و اميد در كشور موج مي‌زند! به راحتي معيشت خود را بگذرانند و با مشكلات روز را شب نكنند. البته حيف كه آن روحيه دگرخواهي مردم و مسئولان ديگر مانند دوران دفاع نيست كه اگر اينگونه بود نيازي به اين همه نقد و منازعه براي رسيدن به ابتدايي‌ترين خواسته‌هاي ملت نبود.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش