دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۰ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۱۲۷
سیاست داخلی

غرويان: پيشنهاد رفراندوم بر سر مذاكره با ترامپ است

محسن‌غرويان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به گزارش قانون، دوشنبه شب روحاني بعد از مدت‌ها براي گفت‌وگو با مردم به صداوسيما آمد و در اظهاراتي كه چندان مورد توجه مردم قرار نگرفت، سخناني را بيان كرد كه جاي تامل داشت .وی در بخشي از سخنانش گفت اگر ما دموکراسی را تعمیق ببخشیم و در همه زمینه‌ها به خواست مردم توجه کنیم و حتی اگر روزی در مساله‌ای مهم در کشور با اختلاف نظر مواجه شدیم، چرا پای صندوق‌های آرا نرویممگر به کمر اصل ۵۹ قانون اساسی بیل خورده است که از آن استفاده نکنیم.

 

اگر روزی نیاز به اجرای این اصل شد بر اساس مقرراتی که قانون اساسی تعیین کرده، باید به صندوق‌ آرا مراجعه کنیم. رییس‌دولت با بیان اینکه مسائل عادی در مجلس تصمیم‌گیری می‌شود.

 

 اعلام كرده بود اگر مساله مهم و بسیار مهم در هر حوزه‌ای مطرح شد، اصل ۵۹ پیش‌بینی شده است و این برای تثبیت نظام است. این اصل نظام را تثبیت می‌کند. اين بخش از اظهارات روحاني سبب شد تا بعد از مدت‌ها در اذهان‌عمومي اين سوال مطرح شود كه كارآيي اصل ۵۹ چيست؟ چرا بايد از آن استمداد جست؟ برخي جامعه سنتي را مخالف اصلي اين اصل قانون اساسي مي‌دانند. در همين راستا به سراغ آيت‌ا... محسن‌غرويان ازاستادان حوزه رفتيم تا نظر وي را در اين‌باره جويا شويم كه در ادامه مشروح اين گفت‌وگو را مي‌خوانيد.

 

نظر شما در مورد پيشنهاد رفراندوم رييس‌جمهور چيست؟

ازگذشته بحث رفراندوم هميشه مطرح بوده و بيشتر بحث برسر مصاديق وموضوعاتي است كه بايد به آراي عمومي و رفراندوم مراجعه كرد. فكرمي‌كنم نظر رييس جمهور درباره پيشنهاد رفراندوم بر سر مسائل اختلافي مثل برجام يا مذاكره با ترامپ است. در مسائلي كه اختلاف بين مسئولان پيش مي‌آيد رييس جمهور پيشنهاد رفراندوم مي‌دهد . همان‌گونه كه آقاي روحاني اشاره كرد دربعضي از كشورها براي مسائل مهمي كه نفع وضرر كلان عمومي مطرح است به آراي مردمي مراجعه مي‌شود كه لازمه دموكراسي ومردم سارلاري ديني آراي مردم ورفراندوم است. هدف اصلي بيان اين موضوع درتعيين مصاديق اين است كه آيا مذاكره با ترامپ صورت بگيرد يا خير.

 

آيا حوزه علميه نسبت به اين پيشنهاد رفراندوم واكنش نشان داده است ؟

بااينكه رفراندوم در قانون اساسي آمده اما در حوزه اختلاف نظر فراواني وجود دارد. هنوز واكنش خاصي از سوي مراجع عظام و علماي بزرگ داده نشده است البته ديدگاه هاي مختلفي وجود دارد. برگزاري رفراندوم هزينه‌هاي فراواني را در برمي‌گيرد. به‌نظرم مراد رييس جمهور اين است كه بايد محدوديت‌ها واعمال سليقه ها در مورد آرا و حقوق مردم كمترشود زيرا يك عده خاص در اقليت به اسم اسلام حقوق اكثريت را ناديده مي‌گيرند.

 

چه مشكلاتي بر سر اجراي اين طرح وجود دارد ؟

فكرنمي‌كنم بعد از تعيين مصاديق مشكل خاصي وجود داشته باشد. بيشترين بحث بر سر هزينه برگزاري رفراندوم است، مساله ديگر اين است كه بايد ديد رفراندوم برسر چه موضوعي است. بي‌شك درباره اصل‌نظام، ولايت فقيه، اسلام و ايران نيست و بر سر مسائل ومشكلات جامعه بايد باشد كه بر سر آن موضوع بين مسئولان اختلاف ايجاد شده است. در بحث برگزاري رفراندوم، رييس جمهور، شوراي نگهبان، نمايندگان مجلس و مردم هركدام نظر خاصي دارند.

 

آيا مي‌توانيم مسائل كلان كشور را از طريق رفراندوم حل كنيم؟

بي‌شك بعضي از مسائل حل خواهد شد زيرا رفراندوم راهي محسوب مي‌شود كه درقانون اساسي براي حل مشكلات در نظر گرفته شده است. البته بايد دنبال راه‌هاي ساده وكم هزينه از رفراندوم بود. به نظر من عقلاي قم ، نمايندگان مجلس،روساي سه قوه ، اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام و مجلس خبرگان بايد نظر دهند و به جمع بندي برسند كه آيا رفراندوم به مصلحت كشور است يا خير.

 

چراتاكنون از اين فرصت استفاده نشده است ؟

شايد ضرورت آن چناني پيش نيامده كه به آن پرداخته شود يا ديدگاه مقام معظم رهبري حلال مشكل بوده و ديگر نيازي به رفراندوم نبوده است البته رفراندوم هاي غير رسمي مثل حضور مردم درراهپيمايي ها ونمازجمعه ومراسمات عمومي به عنوان راي مردم تلقي مي‌شود. حساسيت وموضوع تاكنون پيش نيامده كه به طور رسمي مساله رفراندوم مطرح شود. همچنين حزب يا گروهي نيز آن رابه طور جدي مطرح نكرده‌ و پيگيرآن نبوده‌است.

 

 

  • 43
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش