جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۲۰:۵۳ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۸۰۵۰
سیاست داخلی

توضیح فرماندار قم درباره تجمع فیضیه:

دستگاه‌های امنیتی به شعارهای تهدیدآمیز طلاب رسیدگی می‌کنند

تظاهرات اعتراضی طلاب,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
فرماندار قم اعلام کرد گزارشی از شعارهای تهدیدآمیز تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم را به مقامات ارشد استان ارسال کرده است و دستگاه‌های امنیتی به این اتفاق رسیدگی خواهند کرد.

رضا سیار در گفت‌وگو با ایرنا، درباره تجمع روز پنجشنبه تعدادی از طلاب در مدرسه فیضیه قم گفت: ما این اتفاق را از طریق گزارش به مقامات ارشد استان دنبال می‌کنیم. من روز پنجشنبه گزارش حاشیه‌ها و شعارهایی که در تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم اتفاق افتاد را به استانداری اعلام کردم. اکنون نیز دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی پیگیری کنند. 

 

فرماندار قم در پاسخ به این سؤال که آیا برای تجمع طلاب مجوز صادر شده بود اعلام کرد: این‌گونه تجمعات که در داخل دانشگاه یا حوزه برگزار می‌شود نیاز به مجوز ندارد، اما اگر افرادی غیر از دانشجویان یا طلبه‌ها در این تجمعات شرکت کنند یا مسئول برگزاری آن باشند، غیرقانونی است.

 

سخنرانان جنجالی تجمع طلاب

چهارشنبه هفته گذشته در فضای مجازی خبری مبنی‌بر برگزاری تجمع طلاب و اساتید حوزه علمیه قم منتشر شد. صبح روز پنجشنبه در مدرسه فیضیه قم جمعی از طلاب تجمعی با عنوان «عدالت اقتصادی» برگزار کردند. در دعوت‌نامه‌هایی که شب قبل از برگزاری تجمع در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شد، تنها نام حسن رحیم‌پورازغدی به‌عنوان سخنران تجمع اعتراضی طلاب درج شده بود، اما صبح پنجشنبه حسین طیبی‌فر، فرمانده تیپ ۸۳ امام جعفر صادق قم نیز برای طلاب به بیان مطالب خود پرداخت. 

 

تهدید دولت از سوی سخنرانان

بر اساس آنچه حوزه نیوز از سخنرانی این فرمانده سپاه منتشر کرده، طیبی‌فر وضعیت فعلی کشور را به‌دلیل وجود قارون‌گرایانی که برای براندازی مسئولیت گرفته‌اند، می‌داند.

 

به ادعای او «امروز اگر کشور از نظر اقتصادی مشکلاتی دارد به خاطر این است که روحیه قارون‌گرایی در بعضی مسئولین کشور پیدا شده است...بسیاری از فتنه‌گران درجه یک در گوشه و کنار کشور به‌عنوان مسئول در حال فعالیت هستند. این‌ها اگر مسئولیتی هم پیدا کردند برای براندازی نظام است و امروز اگر جامعه ما مبتلا شده به جمعی که قارون‌گرا شده و دارند دل ملت را به درد می‌آوردند، دلیلش وجود همین افراد در مسئولیت‌هاست.» 

 

فرمانده تیپ ۸۳ امام جمعفر صادق قم در پایان سخنرانی‌اش خطاب به دولتمردان گفت: تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم ضمن اینکه حمایت از سخنان رهبری است، اخطار به آنان برای حرکت در ریل انقلاب و برخورد با مفسدان نیز هست. 

 

به گزارش حوزه نیوز پیکان حملات رحیم‌پورازغدی نیز در این مراسم به سمت دولت حسن روحانی بود. او در سخنانش نتیجه اقتصاد برجامی را یأس مردم دانست و تأکید کرد: کسانی باید پاسخگوی اوضاع اقتصادی و قیمت ارز و طلا در کشور باشند که وعده‌های خوش به مردم دادند. این عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز مانند فرمانده تیپ ۸۳ امام جعفر صادق قم در سخنرانی‌اش تأکید کرد این تجمعات باید ادامه داشته باشد و به گفته او حوزه از مرجعیت تا طلبه، وظیفه دارد به لحاظ هم نظری و هم عملی از این تجمعات حمایت کنند. 

 

حاشیه‌هایی پررنگ‌تر از متن

حاشیه‌های تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم پررنگ‌تر از متن آن بود. تابلوها و شعارهای تجمعی که در اعتراض به وضعیت اقتصادی کشور برگزار شده بود، تنها قوه مجریه را نشانه گرفت. «وزیران میلیاردی، زالوی این نظامند»، «ملت ما نجیب است، وزیر به فکر جیب است»، «رهبر با درایت، دولت بی‌کفایت»، «برجامیان برگردید، مطیع رهبر گردید»، «محصل انگلیس، مذاکره کلید نیست»، «نه برجام نه ۲۰۳۰، لعنت به انگلیسی»، «سؤال از مسئولان وظیفه مجلس است، تمرد از قوانین شیوه هر ناکس است»، «این گفته امام است، مذاکره حرام است»، «دروغ میگن جنگ می‌شه، فریب می‌دن همیشه»، «بنی‌صدرها همیشه فرصت فرار ندارند» و «طلبکار علی شدند، آن‌ها که خود ابوموسی اشعری را انتخاب کردند». این‌ها ازجمله شعارهایی است که روی پلاکاردها به دستان روحانیون در مدرسه فیضیه بالا رفت. 

 

شعاری که جنجال‌آفرین شد

اما پلاکاردی که یکی از طلاب بالای سر خود گرفته بود بیش از سایر شعارها جنجال‌آفرین و برای برگزارکننده این مراسم حاشیه‌ساز شد. «ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت»، این شعار هم در روزنامه‌ها و هم در فضای مجازی واکنش برانگیز شد. بسیاری آن را اشاره به نحوه درگذشت مرحوم آیت‌الله اکبرهاشمی رفسنجانی دانستد و آن را نوعی تهدید به ترور تفسیر کردند.

 

روزنامه جمهوری اسلامی، به مدیرمسئولی حجت الاسلام مسیح مهاجری با اشاره به این پلاکارد در تجمع روز پنجشنبه جمعی از طلاب در مدرسه فیضیه قم در خودجوش بودن این تجمع تشکیک کرد. این روزنامه نوشت: روز پنجشنبه تجمعی در مدرسه فیضیه قم با هدف اعتراض به سیاست‌های دولت برگزار شد که وجود یک تابلو با مضمونی تهدیدآمیز نسبت به رئیس‌جمهور، توجه بسیاری از کاربران فضای مجازی را جلب کرد. روی این تابلو نوشته شده بود: «ای آنکه مذاکره شعارت - استخر فرح در انتظارت». کاربران، با دیدن این شعار گفتند این، علاوه‌بر آنکه تهدیدی علیه رئیس‌جمهور است، نوعی اعتراف به فعال بودن دست‌هایی در ماجرای جان باختن آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در استخر است. 

 

این روزنامه در ادامه گزارش کوتاه خود درباره تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم به نکته دیگری درباره این تجمع اشاره کرده که نشان می‌دهد تجمع برگزار شده از سوی نهادی خارج از حوزه برنامه‌ریزی و هدایت شده است. بر اساس تصاویری که رسانه‌ها از تجمع روز پنجشنبه منتشر کردند، روی دسته تابلوها و پلاکاردهایی نوشته شده «بعد از مراسم تابلوها را برگردانید»؛ جمله‌ای که برنامه‌ریزی‌شده بودن این تجمع توسط یک جریان خاص را برملا می‌کند.

 

 

  • 27
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
من هم از مخالفان رئیس دولت هستم، روحانیت، صدای مردم است.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش