جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۱:۱۰ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۴۴۲
سیاست داخلی

احمد شیرزاد:

سال گذشته، سال روحانی نبود/ سن مدیران کشور باید ۲۰ سال کم شود

احمد شیرزاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
رئیس کمیسیون آموزش مجلس ششم گفت: پیش‌بینی خود من این است که بحران  بسیار شدیدی که در سیاست خارجی ما اتفاق افتاده گذراست. بحران‌های اجتماعی‌ای که برخی از آن به خاطر تحریم‌هاست و برخی به خاطر فشارهای داخل کشور، این‌ها هم مدتی ادامه خواهد داشت و بعد از مدتی فروکش می‌کند و نمی‌تواند خیلی دیرپا باشد.

دولت روحانی در این روزها وضعیت خطیری دارد و از هر سو آماج انتقادات است. نمی‌توان تمام این انتقادات را به پای مخالفان دولت گذاشت و از آنها گذشت. یکی‌ از مهم‌‌ترین معضلات دولت روحانی اکنون این است که کسانی که سال گذشته حامی این دولت بودند امروز به صف منتقدان جدی روحانی پیوسته‌اند و به نوعی از دولت ناامید شدند.

 

احمد شیرزاد رئیس کمیسیون آموزش مجلس ششم درباره عملکرد دولت روحانی به «اعتمادآنلاین» گفت: واقعیت را نمی‌توان از چشم دور داشت؛ به هر حال نمره دولت آقای روحانی در این یک سال کمتر از میانگین چهار ساله‌ دولت اول ایشان است. این ضعیف‌تر بودن در همه زمینه‌ها بود. مثلاً یکی از شاه‌ماهی‌های دولت آقای روحانی، آقای ظریف بود که در یک سال گذشته حرکت چشم‌گیری انجام نداد. در بقیه ارکان دولت هم وضعیت همین‌گونه بود.

 

او در ادامه افزود: نکته دیگری را هم که باید به آن دقت کرد این است که دولت در یک سال گذشته خیلی بدشانس بوده و سال گذشته، سال آقای روحانی نبود؛ زلزله‌ای اتفاق افتاد که خرابی‌ها و آثار اجتماعی گسترده‌ای داشت، روی کارآمدن ترامپ در آمریکا که به اندازه چند زلزله برای ایران و سایر کشورها مخرب بود، سقوط هواپیما و... .

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب مطرح کرد: در عرصه مدیرانی هم که آقای روحانی باید به کار بگیرد شاهد چهره‌های جذاب و چشم‌گیر جدید نبودیم و همه چیز شاهد بر آن بود که دولت دوازدهم در استمرار گذشته است.

 

شیرزاد درباره آینده‌ای که در انتظار کشور است، گفت: نکته دیگری که باید مدنظر داشت این است که دولت چهارساله است و یک ساله نیست؛ برای همین باید در قضاوت تعجیل نکنیم. پیش‌بینی خود من این است که بحران  بسیار شدیدی که در سیاست خارجی ما اتفاق افتاده گذراست. بحران‌های اجتماعی‌ای که برخی از آن به خاطر تحریم‌هاست و برخی به خاطر فشارهای داخل کشور، این‌ها هم مدتی ادامه خواهد داشت و بعد از مدتی فروکش می‌کند و نمی‌تواند خیلی دیرپا باشد. در گذشته هم وقتی این چنین رخدادهایی داشتیم چند ماه بیشتر طول نکشیده است. بعد از این دوران ما می‌توانیم با پرستیژ بالاتری در عرصه سیاست خارجی وارد شویم؛ یعنی اگر ما بتوانیم این مقطع را پشت سر بگذاریم و نشان بدهیم با فشار، تهدید و روش‌های ترامپی از صحنه خارج نمی‌شویم احترام ویژه‌ای را در صحنه‌ بین‌المللی کسب خواهیم کرد و نشان می‌دهیم دولتی منطقی هستیم، با رفتار مدنی، مستقل و برای امضای خود ارزش قائل است و حاضر است در شرایط محترمانه با تمام کشورها به داد و ستد بپردازد. چنین فضایی می‌تواند وضع کشور را کاملاً عوض کند و بنابراین ‌می‌توان این خوش‌بینی داشت که اگر این دوره سخت را پشت سر بگذاریم فضای بهتری ایجاد خواهد شد.

 

او در ادامه گفت: ما در داخل داریم دوره‌ تفاهم بین جناح‌های سیاسی را تجربه می‌کنیم که این با برکت است و کمتر سابقه داشته؛ این تفاهم می‌تواند بدل به یک تفاهم اجتماعی شود. آزمون‌های دیگری را هم داریم پشت سر می‌گذاریم که چون در میان آنها هستیم شاید درست درک نکنیم. آزمون مدیریت نرم اغتشاشات اجتماعی واقعاً آزمون بسیار بزرگی است که شاید در تاریخ ایران کم‌نظیر بوده است.

 

این نماینده مجلس ششم با تقدیر از عملکرد نیروی انتظامی و وزارت کشور در قبال اعتراضات اخیر، عنوان کرد: هر وقت ما عصیان‌های اجتماعی داشتیم معمولاً با کشته و زخمی شدن‌ها همراه بوده و به خشونت‌ها دامن زده شده است اما در چند ماه اخیر ما این را تجربه می‌کنیم که می‌‌شود خشونت‌هایی را که به هر شکل بروز می‌کند طوری تدبیر کرد که منجر به تداوم و افزایش خشونت نشود و منجر به آرامش جامعه شود. این‌ها به نظر من آزمون‌های بسیار کم‌نظیری است که نیروی انتظامی به خوبی از پس آن برآمده است. مدیران کشور در برابر اغتشاشات و عصیان‌های اجتماعی با تدبیر عمل می‌کنند و نمره وزارت کشور برخلاف گذشته در این مورد بسیار بالاست و اگر این روند ادامه پیدا کند ما یاد خواهیم گرفت که در کشوری ۸۰ میلیونی امکان عصیان، درگیری‌های قومی و...، وجود دارد. یک جامعه‌ پیشرفته جامعه‌ای نیست که در آن اتفاقی نمی‌افتد جامعه‌ای است که بتواند اتفاقات را خوب مدیریت کند.

 

احمد شیرزاد درباره آینده کاری دولت روحانی گفت: در این وضعیت آقای روحانی باید خیلی صبور و متین صحنه‌ها را مدیریت کند. به طور قطع ما در برخی سیاست‌های اقتصادی اشتباه کردیم؛ به عنوان مثال در سیاست ثابت نگه داشتن قیمت ارز به هر قیمت، سیاستی بود که جواب نداد. ما اگر تن می‌دادیم به واقعیت‌های کاهش ارزش پول ملی و سعی نمی‌کردیم به طور مصنوعی قیمت تبادل ریال با ارزهای خارجی ثابت نگه داریم، قطعاً اکنون وضعیت بهتر بود. تن دادن به این واقعیت‌ها و کوتاه آمدن در برابر واقعیت‌های اقتصادی، بسیار مهم‌تر از این است که بر یک شاخص اقتصادی مثلاً کنترل تورم، پافشاری کنیم. 

 

او در پایان گفت: آقای روحانی یک فرصت سه‌ساله طلایی دارد و باید از آن استفاده کند و مدیران جوان را روی کار بیاورد. بحث پیرشدن مدیران ما یک بلیه جبران‌ناپذیر است و نیاز قطعی داریم به اینکه سن مدیران ما چیزی در حدود ۲۰ سال کاهش پیدا کند و از بالای ۶۰ سال به حدود ۴۰ سال برسد. دولت باید تلاش کند که خون تازه‌ای به جریان مدیریت کشور تزریق شود.

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش