یک جمله جنجالی سبب شد تا هم ستاد پدافند غیرعامل و هم مسئولان دولتی ناچار به تکذیب یک برداشت اشتباه و خبر نادرست شوند.
«سردار جلالی درباره تولید گوشیهای غیرقابل شنود برای مسئولین نظام، گفت: پس از شنود اخیری که از تلفن همراه رئیس جمهور روحانی انجام گرفت تصمیم گرفتیم تا گوشی غیر قابل شنودی از طریق تلفن های موجود ایجاد کنیم البته این اتفاق هنوز در دست اقدام است.»
این خبری بود که ساعاتی پس از پخش مصاحبه سردار جلالی رئیس پدافند غیرعامل در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو ، این گفته از دل حرف های او بازتاب های زیادی داشت.
ماجرا اما این نبود. ویدئوی آن گفته ها به وضوح نشان می داد در زمان پیاده کردن متن ، دقت لازم به خرج داده نشده و خبری که درباره نفر اول کشور بوده است ، منتشر شده که جنجال خبری بزرگی به پا کرده است.
اینکه مکالمات نفر اول اجرایی کشور به سادگی در جدی ترین مذاکرات تحریف شود اما واقعیت اصلا این جملات نبوده است. با انتشار این خبر ، ابتدا ستاد پدافند غیرعامل ناچار به انتشار بیانیه ای شد که در آن آمده است:« اخیرا برخی از رسانه ها اقدام به انتشار اخبار مقطوع از سخنان سردار جلالی ریاست سازمان پدافند غیرعامل کشور تحت عنوان شنود گوشی تلفن همراه رئیس جمهور کرده اند که قویاً تکذیب می گردد. در این مصاحبه تاکید شده بود تماس های مسوولان در سفرهای خارجی که بدون رمزگذاری باشند می توانند مورد استراق سمع قرار بگیرند و همین مساله ضرورت اقدام برای تولید گوشی های ویژه ای را برای مسوولان پدید آورده است.در شرایط فعلی نیز با روش های خاصی امنیت مکالمات مسوولان کشور در سفرهای خارجی تامین می شود.»
اما روابط عمومی پدافند غیرعامل تنها نهادی نبود که این خبر را تکذیب کرد و در دولت هم پرویز اسماعیلی ناچار به واکنش شد. او در این باره در کانال تلگرامی خود ناچار شد فیلم کامل مکالمه میان سردار جلالی و مجری گفت و گوی ویژه خبری را منتشر کند.
متنی که در آن این جملات رد و بدل می شود:
مجری: مطلبی نقل شده راجع به استراق سمع گوشی مسئولان مذاکرات در قضیه برجام که گفته بودن ده دوازده دست چرخیده تا از وزیر خارجه به رئیس جمهور حرف منتقل بشه. با توجه به اینکه قرار بود گوشی تلفن همراهی برای مسئولان طراحی بشه و ملزم به استفاده از اون بشوند این بحث به کجا رسید؟
سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل: اول من اصلاحی بکنم . من دیدم نشریات و جراید و خبرگزاریها روی موضوع طوری مطرح شده که شنود و جاسوسی شده. به صورت طبیعی اگر ما موبایلی داشته باشیم و برویم به یک کشور دیگر و از آنجا بخواهیم با کشور خودمان ارتباط برقرار کنیم طبیعتا تماس از زیر ساختهای آنها عبور می کند تا به زیرساخت خودمان برسد و اگر رمز شده نباشد آنها میتوانند استفاده کنند و ...»
گفته هایی که در ادامه آن این مقام مسئول البته توضیح می دهد که سه پروژه ساخت موبایل امن در وزارت دفاع آغاز شده و با جدیت درحال پیگیری است. اگرچه هنوز به سرانجام نرسیده اند اما سردار جلالی تاکید می کند در حال حاضر هم کشور توانسته امنیت تماس های مسئولانش را در سفرهای خارجی تامین کند.
ماجرای شنود تماس های مسئولان ایرانی در مذاکرات هسته ای بحث داغی بود که در زمان برجام سر زبان ها افتاد. آن زمان دستیار ویژه رئیس جمهور ، حسین فریدون هم به همراه تیم مذاکره کنندگان راهی وین شد و بعدها ویدئوی معروفی از مصاحبه عباس عراقچی در گفت و گو با رسانه ملی منتشر شد که در آن معاون وزیر خارجه می گفت:« ایشان (حسین فریدون) رابط ما با رئیس جمهور بود و ما برادر رئیس جمهور را به عنوان عضو تیم مذاکره کننده وارد جلسات میکردیم اما او دخالتی در مذاکرات نداشت... او در تماسهایش میتوانست درباره مسائل فوری به زبان سمنانی و سرخهای سوال کند و اینها هم میتوانست کمککننده باشد همچنان که در جبهه [وقتی] چیزی کم میآوردند سمنانیها پشت بیسیم میرفتند.»
- 13
- 6