یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۱۰ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۱۰۳
سیاست داخلی

استيضاح نشد؛ سوال از روحاني

رئیس جمهور,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

پس از شکست دلواپسان بهارستانی در مورد به ثمر نشاندن طرح استیضاح رئیس‌جمهور گویی همچنان درصدد ایجاد تشنج در عملکرد دولت بالاخص رئیس دولت هستند، چرا که روز گذشته خبرها مبنی بر آن بود که نمایندگان مجلس این بار به بهانه طرح سوال از رئیس‌جمهور قصد دارند تا دولت را تحت فشار قرار دهند. روز گذشته ۲۰نماینده مجلس با استناد به اصل ۸۸ قانون اساسی، طرح سؤال از حسن روحانی درباره وضعیت آموزش و پرورش رایگان را تهیه کرده‌اند. این موضوع در حالی است که مسئولان آموزش و پرورش بارها اعلام کرده‌اند که «دریافت وجوه هنگام ثبت نام را به هیچ وجه قبول ندارند». لایحه «آموزش و پرورش اجباری و رایگان و یکسان در ایران» ششم مرداد ماه سال ۳۲ به تصویب رسید.

 

قانونی که دولت را مکلف کرد که طی ۱۰سال آموزش و پرورش ابتدایی را در تمام کشور به تدریج عمومی و اجباری‌ کند. گویی دلواپسان بهارستانی با به دست گرفتن بهانه‌ای جدید در صدد تخریب رئیس دولت هستند، چرا که برای مشکلاتی که در نامه مربوط به سوال مطرح شده است، وزیر آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد نه رئیس‌دولت، بنابراین از این حرکات مجلسی‌ها تنها می‌توان این تصور را داشت که آنها با این گونه بهانه‌های پیش پا افتاده در صدد تسویه‌حساب سیاسی با آقای روحانی هستند.

 

این در حالی است که یکی از نمایندگان دلواپس در بهارستان در گفت‌وگویی مدعی شده است که ملت ایران از ۱۳نماینده مجلس که خواستار استیضاح رئیس‌جمهور هستند، پشتیبانی می‌کنند. محمدعلی پورمختار با بیان اینکه همه از ما می‌پرسند مجلس چه کاری برای حل مشکلات کشور انجام می‌دهد افزود: استیضاح رئیس‌جمهور یک خواست عمومی و حق مجلس و نمایندگان است. همچنین مجتبی ذوالنور که خود منشا جمع‌آوری رای به استیضاح رئیس‌جمهور بوده است ضمن برشمردن دلایل طرح استیضاح رئیس جمهور از سوی او اظهار داشت: من به طرح این موضوع افتخار می‌کنم و تا آخر هم پای این کار می‌ایستم. عاقلانه بودن یا عاقلانه نبودن این موضوع را مردم قضاوت خواهند کرد. در همین راستا «آرمان» گفت‌وگویی با سید محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران و فعال سیاسی اصلاح‌طلب داشته که می‌خوانید.

 

اخیرا هجمه‌ها به دولت بالاخص شخص آقای رئیس‌جمهور افزایش یافته است. اینگونه موضع‌گیری‌ها در حال حاضر تا چه اندازه خلاف منافع ملی است؟

انتقادات اخیری که به دولت صورت گرفته در حوزه نظامی و غیردیپلماتیک است؛ به این معنا که افراد و گروه‌هایی که بیشترین انتقاد را به دولت دارند در حوزه دیپلماسی، فعالیت‌ها، مذاکره، گفت‌وگو و برجام است که مشاهده می‌شود؛ اما باید به این دوستان توصیه شود که زمان جنگ را به یاد بیاورید. در آن مدت فرماندهان جنگ را در پشت جبهه تضعیف نمی‌کردند. شما معتقدید که ما در حال حاضر نه تنها با آمریکا در جنگ هستیم با اروپا و منطقه هم در حال جنگ هستیم؛ این موضوع در حالی است که همگی می‌دانیم ما در حال حاضر تنها جنگ اقتصادی با آمریکا داریم و می‌توانیم با اروپا هم مذاکره و همکاری داشته باشیم.الان چگونه است که شما فرمانده جنگ اقتصادی یعنی دولت و رئیس‌جمهور را بر سر هر مساله مورد هجمه قرار می‌دهید؟ در حال حاضر سر هر مساله‌ای رقیب و دشمن ما در حال برنامه‌ریزی است؛ دشمن دائما در حال ایجاد تلاطم ارزی است و باید به دولت کمک و از آن پشتیبانی شود.

 

یعنی شما معتقدید که دولت کنونی بی‌نقص است؟

خیر، درست است که اقدامات دولت بی‌نقص نیست اما این دولت، دولت منتخب مردم است و مردم با رائی که به آقای روحانی دادند نشان دادند که دلواپسان را نمی‌خواهند. سال گذشته آنان در تمام سخنان اتهامات و تبلیغاتشان را علیه آقای روحانی و دولتش مطرح کردند، اما شاهد بودید که مردم ایشان را به دلواپسان ترجیح دادند. چرا از این اقدامات‌تان دست برنمی‌دارید؟ شما در مجلس نهم دارای اکثریت کرسی‌ها بودید، هر روز قصد هرچیزی را که داشتید مصوبه‌اش را گذراندید اما باید این را هم بدانید که نوبت شما گذشته است. در حال حاضر مجلس دهم بر سر کار است و اکثریت مجلس دهم طرفدار برجام، گفت‌وگو، مذاکره و در حال حاضر هم طرفدار FATF و آن را تصویب کرده است؛ حتی شورای نگهبان نپذیرفته اما با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شد.

 

بسیاری معتقدند که این گونه رفتارهای دلواپسان همیشه در تمام تاریخ دولت‌ها وجود داشته است.

متاسفانه این افراد بیش از معمول رقبای خود را خیلی محدود می‌کردند و هر زمانی که آنان در مجلس و دولت دارای قدرتی بودند به شدت رقبایشان را محدود و با آنها کمترین مدارا را داشتند چرا که تحمل حرف مخالف را نداشتند. در حال حاضر اقبال اصلاح‌طلبان و دولت اعتدال و اصلاحات است که هر زمانی رقیب بر سر قدرت است هر کاری دوست دارد انجام می‌دهد و به روزنامه، مجلس و حتی تریبون‌های مختلف رحم نمی‌کند، حتی شاهد بودید که تریبون آقای مطهری را کشیدند، در مقابل هر زمانی اکثریت با اصلاح‌طلبان است دلواپسان از هر ابزاری بدون ملاحظه به موقعیت و زمان با حداکثر بهره‌برداری از امکانات و تریبون‌ها برای هجمه علیه اصلاح‌طلبان استفاده می‌کنند. حالا باید چه کرد؟ ما پذیرفتیم که دو جریان به تعبیری از کشور است یکی جریان اصلاحات، اعتدال و دیگری هم جریان دلواپسان است. دلواپسان عادت به استفاده از رانت‌ها و موقعیت‌ها دارند، به همین جهت ترک عادت برای آنها مشکل است.

 

برخی از دلواپسان از فرمایشات رهبری برای منافع سیاسی و جناحی خود استفاده می‌کنند.

مقام معظم رهبری برآوردی از سال ۹۸ داشتند و هشدار دادند که مسئولان مراقب باشند اما دلواپسان از این موضوع با اشتیاق درصدد رسیدن به منافع سیاسی و جناحی خود استفاده می‌کنند. همگی شاهد بودید که دی ۹۶ جرقه اولیه را چطور دلواپسان زدند و دلایلش به طور کامل روشن است. این جریان از گذشته هم عادت داشته که تریبون‌ها را تعطیل و مُهر پرتاب کند و از اینگونه موضوعات در سوابقش وجود دارد.

 

به نظر می‌آید موضوع عجیبی نیست. اینها در گذشته درباره پرونده هسته‌ای اجازه هیچ اظهارنظری از جمله موافقت یا مخالفت را نمی‌دادند، اما حال شاهد هستید که هنوز جلسه‌ای در مراکز تصمیم‌گیری صورت نگرفته است اما آنها شروع به اظهار نظر می‌کنند و برای این موضوع هیچ کاری نمی‌توان کرد چرا که آنها عادت به این گونه اقدامات دارند. این جریان از حال زنبیل گذاشته‌ تا این مسائل را به گردن اصلاح‌طلبان بیندازد و مدعی شود که هیچ دخالتی در آن ندارد؛ اما به نظر می‌آید که متاسفانه اگر به وقایع دی ۹۶ توجه کنید به نظر می‌آید که این افراد باید خودشان را آماده کنند. در حال حاضر تلاطم‌های ارزی وجود دارد و گوشتی که تمام کارشناسان مطرح می‌کنند که ما مشکل تامین نداریم اما یک جریان مردم را تحت فشار قرار می‌دهد. آمریکا در صدد فشارهای بیشتر بر کشور است و آقای ترامپ تنها مانده با هر شرکت، فروشنده و حتی به قایق، کشتی و لنج‌ها تماس گرفته و تهدید کند که برای ایران هیچ کالایی از جمله مرغ، گندم،‌ ذرت و ... نبرید.

 

در چنین شرایطی چرا باید دولت را تحت فشار قرار دهید؟ حالا فرض کنید که آقای رئیس‌جمهور هم به مجلس آمد و شما هم به او بی‌احترامی کردید و یا نه با احترام از او سوالی پرسیدید، چه اتفاقی می‌افتد؟ معمولا فصل ثبت‌نام و شهریه‌ها در تابستان است و این موضوع وسیله‌ای شده است تا دلواپسان حضورشان را مطرح کنند واگر نه الان چه وقت زمان شهریه‌ها است که آنها این موضوع را مطرح کردند؟

 

راضیه فراهانی

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اینکارهابرای شماهازوده پاچه خوارها
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش