به گزارش ایسنا به نقل از آستاننیوز، عصر امروز شنبه ۱۷ فروردینماه مراسم معارفه حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی بهعنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی با حضور جمعی از مقامات کشوری، لشکری و مسئولان این نهاد مذهبی در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد.
در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات سه ساله حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در سمت تولیت آستان قدس رضوی، بهطور رسمی حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی بهعنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی معرفی شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدی گلپایگانی در این مراسم، متن حکم انتصابی از سوی رهبر معظم انقلاب برای حجتالاسلام والمسلمین مروی را قرائت کرد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی در مراسم تکریم و معارفه تولیت آستان قدس رضوی گفت: در طول ۳۰ سال گذشته جز ابتکار، صداقت و پاکی از حجتالاسلام والمسلمین مروی ندیدهایم.
وی اظهار کرد: مرحوم آیتالله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی شخصیتی والامقام و از همرزمان بزرگ مقام معظم رهبری در استان خراسان بودند که بارها از نزدیک وصف ایشان را از رهبر انقلاب شنیدم.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری افزود: تولیت فقید آستان قدس رضوی در دوران پیش از انقلاب اسلامی هیچگاه از مبارزه دست نکشید و بعد از عهدهدار شدن تولیت این آستان مقدس تمام سعی و کوشش خود را به کار گرفت که زمینه آسایش زائران را فراهم کند.
وی با اشاره به زیرساختهای فراهم شده در حرم مطهر رضوی در دوران تولیت مرحوم واعظ طبسی تصریح کرد: اگر خدمات ایشان در توسعه حرم مطهر و صحنها نبود، شاید امروز امکان پاسخگویی به جمعیت ۳۰ میلیون نفری زائران این آستان مقدس وجود نداشت.
محمدی گلپایگانی با بیان این که حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در مدت کوتاه تولیت آستان قدس رضوی خدمات واقعاً ارزندهای داشت، افزود: ایشان به مقام معظم رهبری میفرمودند که در مدت سه سال خدمت خود، حتی یک ریال از حق تولیت خود استفاده نکردهاند، با این که حق تولیت حق شرعی و قانونی تولیت است و آقای رئیسی میتوانست از حق خود استفاده کند اما چنین کاری را انجام نداد.
وی ادامه داد: مردمی بودن، سادهزیستی، تلاش و کوشش از جمله ویژگیهای شخصیتی حجتالاسلام رئیسی به شمار میرود، ایشان بسیار مردمی است و همواره تلاش میکرد که در حد توان رضایت مقام معظم رهبری را جلب کند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری از توسعه فعالیتهای فرهنگی آستان قدس رضوی بهعنوان یکی از بزرگترین خدمات حجتالاسلام رئیسی در دوران تولیت این آستان مقدس یاد کرد و گفت: در دوره مدیریت ایشان، طرح مبادله فرهنگی بین ادیان آسمانی با محوریت مناظرات امام رضا (ع) با بزرگان سایر ادیان کلید زده شد که توفیقات ارزشمندی داشت.
وی بیان کرد: حجتالاسلام رئیسی چند مرتبه به بنده گفتند که دل کندن از این آستان برای ایشان خیلی مشکل بود و حق هم داشتند چرا که همه جای آستان قدس رضوی نور و روشنی و متصل به آسمان است.
محمدی گلپایگانی ادامه داد: آستان قدس رضوی پارهای از بهشت است لذا کسانی که در این آستان مقدس خدمت میکنند، باید قدر بدانند. بسیاری از افراد آرزو دارند که یک روز برای زیارت به حرم مطهر رضوی شرفیاب شوند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با بیان این که مشهد یک شهر معمولی مانند دیگر شهرهای کشور نیست بلکه مشهد یک شهر بینالمللی به شمار میرود، افزود: اداره کردن ۳۰ میلیون زائر با ملیتها و مذاهب مختلف کار آسانی نیست چرا که باید وسایل آسایش این تعداد زائر فراهم شود و آقای رئیسی همین کارها را دوست داشتند، اما مقام معظم رهبری به ایشان تاکید کردند که اگر شما در مسئولیت جدید خود گره از کار یک مسلمان بگشایید، ثواب بیشتری خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان این که تولیت جدید آستان قدس رضوی فرزند مشهد است، بیان کرد: همانطور که در حکم صادر شده از سوی رهبر معظم انقلاب آمده است، در طول ۳۰ سال گذشته جز سادگی، ابتکار، صداقت و پاکی و پای کار بودن از آقای مروی ندیدهایم.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: حجتالاسلام والمسلمین مروی پیش از انتصاب به عنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی مسئولیت سنگینی در دفتر مقام معظم رهبری داشتند و نمیدانم خلاء نبودن ایشان را باید چگونه پر کنیم. اکنون قرار است مسئولیت گذشته ایشان به چهار نفر واگذار شود اما آقای مروی یک تنه کارها را پیش میبرد.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در ۳۰ سال گذشته جز امانتداری، پاکی و تقوا چیز دیگری از ایشان ندیدند و به همین دلیل مسئولیت سنگین آستان قدس رضوی را برعهده ایشان قرار دادند.
محمدی گلپایگانی ادامه داد: امیدواریم آقای مروی در مسئولیت جدید خود بتواند کارهای بنیادی و اساسی که آقای رئیسی پایهگذاری کردند را ادامه داده و توسعه دهد. هرچه بتوان به زائران، مجاوران و نیازمندان و درماندگان بیشتر خدمت کرد، موجبات رضایت حضرت رضا (ع) بیشتر فراهم خواهد شد.
وی گفت: آقای علمالهدی امروز خودشان را از سفر عتبات عالیات به مشهد رساندند تا در این مراسم حضور یابند. ایشان شخصیتی والامقام و بلندگوی حزبالله در استان هستند که زندگی ساده و بیپیرایهای دارند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به خدمات فرهنگی انجام گرفته در حاشیه شهر مشهد بیان کرد: در سفر اخیر رهبر معظم انقلاب به مشهد، گزارشی از اقدامات انجام گرفته برای حاشیه شهر به محضر ایشان ارائه شد که خوشحالی معظم له را شاهد بودیم.
همچنین سیدرضا فاطمی امین، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در آئین تکریم و معارفه تولیت آستان قدس رضوی به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد آستان قدس رضوی طی سه سال اخیر پرداخت و اظهار کرد: منشور هفتگانه مقام معظم رهبری عرصههای جدیدی به روی آستان قدس رضوی گشود و در همین راستا فعالیتهای گستردهای در حوزه خدمت به زائران، مجاوران و به ویژه محرومان، فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی انجام شد.
وی با اشاره به اقدامات آستان قدس در راستای تسهیل امر زیارت، تصریح کرد: در این راستا زائرشهر و زائرسرای رضوی با ظرفیت اسکان روزانه بیش از ۱۲ هزار زائر احداث شد، همچنین طی سه سال اخیر شرایط تشرف بیش از یک میلیون زائر زیارت اولی به حرم مطهر رضوی فراهم شد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان این که میزان پذیرایی از زائران در میهمانسرای حضرت حدود دو و نیم برابر افزایش یافته است، افزود: فعالیتهای فرهنگی در حرم مطهر برای زائران ایرانی و غیرایرانی به صورت چشمگیری افزایش داشته و همچنین اقدامات گستردهای در راستای توسعه صحنها و رواقها انجام شده است.
وی افزود: در حوزه محرومیتزدایی، ۲۴۷ پروژه زیرساختی در دهستانهای محروم اجرایی شد، ۹۸ هزار نفر از محرومان کشور از خدمات پزشکی رایگان آستان قدس بهرهمند شدند و همچنین در حوادث طبیعی همچون زلزله و سیل آستان قدس رضوی به کمک هموطنان حادثه دیده شتافته است.
فاطمی امین احداث پردیسهای امام رضا (ع)، توانا، مجتمع دانشجویی، باغ اردوگاه خاتون، راهاندازی شبکه ماهوارهای امام رضا (ع)، توسعه دانشگاه علوم اسلامی رضوی، افتتاح مرکز مشاوره رضوی و اعزام مبلغان دینی به بسیاری از کشورهای اسلامی را از جمله اقدامات آستان قدس رضوی طی سه سال اخیر برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: در توسعه محصولات دانشبنیان اقدامات اساسی انجام شده؛ بهطوریکه به زودی آستان قدس رضوی توانایی تأمین صددرصدی نیاز کامل داروی هموفیلی کشور را دارد، در سال ۹۴ تعداد شرکتهای زیانده آستان قدس ۱۴ عدد بوده در حالی که امروز تنها یک شرکت زیانده وجود دارد و سود شرکتهای آستان قدس نسبت به سال ۹۴، پنج برابر شده است.
فاطمی امین با اشاره به طرح توسعه خدمت، خادم و مخدوم، تاکید کرد: این طرح ظرفیت بسیار بزرگی برای گرهگشایی از مشکلات محرومان است، در قالب این طرح تمام ارادتمندان به امام رضا (ع) میتوانند از طریق خدمت به مستمندان خادم این آستان نورانی باشند.
در ادامه این مراسم نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیتالله سید احمد علمالهدی با اشاره به تحولات عظیم آستان قدس رضوی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، عنوان کرد: انقلاب اسلامی در نتیجه ایثارگری، جانبازی و جانفشانی ملت متدین ایران اسلامی به پیروزی رسید و از اولین تأثیرات این انقلاب دگرگونی و اصلاح در آستان قدس رضوی بود.
امام جمعه مشهد مقدس با بیان این که آیتالله واعظ طبسی به عنوان اولین تولیت آستان قدس رضوی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات مبارک و گامهای بلندی را در این بارگاه نورانی برداشتند، تصریح کرد: بسیاری از موقوفات آستان قدس که پیش از انقلاب تصرف شده بودند به این آستان نورانی بازگردانده شد و آن مرحوم همچنین اقدامات خوبی را در توسعه فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی و توسعه صحنها و رواقهای این آستان نورانی انجام دادند.
وی در ادامه با اشاره تحولات رخ داده در آستان قدس رضوی در دوران تولیت حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: در دوران تولیت ایشان مبتنی بر منشور هفتگانه مقام معظم رهبری گامهای مبارکی مطابق با سیره رضوی برداشته شد، نهضت عظیمی مطابق با رأفت، علم و حکمت امام علی بن موسی الرضا (ع) در عرصههای علمی، فرهنگی و خدمت به محرومان در این آستان شکل گرفت.
علمالهدی با بیان این که امروز حریم مقدس رضوی تمام کشور را فراگرفته است، به طرح توسعه مفهوم خادم، خدمت و مخدوم اشاره و عنوان کرد: با تأسیس دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در مراکز استانهای کشور، خادمیاری رضوی توسعه یافت و برکات خدمت به امام رضا (ع) تمام کشور را فراگرفت.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: طی سه سال گذشته مسئله محرومیتزدایی که در منشور رهبر معظم انقلاب به آن تأکید شده بود، مورد توجه ویژه قرار گرفت و عرصه خدمت به نیازمندان از مشهد مقدس و استانهای خراسان عبور کرد و کشور را تحت شعاع قرار داد.
وی در ادامه ضمن آرزوی توفیق برای حجتالاسلام والمسلمین مروی در سمت تولیت آستان قدس رضوی گفت: ایشان مسئولیتهای مهمی را طی ۳۰ سال اخیر در دفتر مقام معظم رهبری در ارتباط با طلاب، روحانیون و بیوت مراجع اعظام تقلید بر عهده داشتهاند و کارنامه درخشانی در عرصههای مختلف مسئولیت از خود به جای گذاشتهاند، امیدواریم با حضور ایشان شاهد توسعه و فراگیری بیش از پیش اقدامات و برکات آستان قدس رضوی باشیم.
وی همچنین انتخاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به سمت ریاست قوه قضائیه را سرآغازی مبارک برای گام دوم انقلاب اسلامی دانست.
رئیسی: تغییر رویکردها باعث افزایش سرمایه اجتماعی آستان قدس رضوی شده است
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی عصر امروز در مراسم تکریم و معارفه تولیت جدید آستان قدس رضوی که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به اقدامات و تغییر رویکردهای آستان قدس رضوی طی سه سال اخیر، با بیان اینکه منشور هفتگانه آستان قدس رضوی سند بالادستی این نهاد برای تمام اقدامات بوده است، اظهار کرد: تمام راهبردهای آستان قدس طی سه سال اخیر مبتنی بر منشور مقام معظم رهبری بوده است، در راستای عمل به این منشور آنچه ساختار در این آستان نورانی بود، تقویت و ساختارهای مورد نیاز نیز تشکیل شده است.
وی ابراز کرد: برای کمک به محرومان، بنیاد کرامت رضوی و معاونت امداد مستضعفین تشکیل شد، برای پیگیری و پایش اقدامات معاون امور راهبردی، برای انسجامبخشی به فعالیتهای فرهنگی، سازمان فرهنگی تشکیل شد و همچنین معاونت علمی و مرکز امور بینالملل نیز در راستای تحقق این منشور تشکیل شد.
تولیت سابق آستان قدس رضوی با اشاره به تشکیل دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استانهای سراسر کشور تصریح کرد: ساختار دفاتر استانی آستان قدس، ساختارهایی غیرحجیم و چابک است. در هر استان تنها سه نفر در این دفاتر مرتبط با آستان قدس هستند و بقیه امور با استفاده از ظرفیت خادمیاران رضوی انجام میشود.
رئیسی با اشاره به اقدامات انجام شده در آستان قدس در راستای محرومیتزدایی و کمک به نیازمندان، عنوان کرد: موضوع محرومیت زدایی در آستان قدس با سایر نهادهای امدادرسان کشور متفاوت است. رویکرد آستان قدس در این زمینه استفاده از ظرفیت خادمیاران رضوی و اساس کار توانمندسازی محرومان و مستضعفان است.
وی تصریح کرد: هماکنون بیش از ۲۰۰ هزار خادمیار رضوی در سراسر کشور آماده خدمت به محرومان به نام امام رضا (ع) هستند و امروز با تشکیل دوهزار کانون خادمیاری در کشور، میلیونها خدمت به نام امام رئوف (ع) بدون کوچکترین منتی به نیازمندان ارائه میشود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به حضور بنیاد کرامت رضوی در حوادث طبیعی در کنار مردم، افزود: این بنیاد در امدادرسانی با واکنش سریع چه در زلزله کرمانشاه و چه در سیل استان گلستان از ابتداییترین لحظات وقوع حادثه در کنار مردم بوده است.
رئیسی با اشاره به تغییر رویکردهای آستان قدس رضوی در حوزههای علمی و اقتصادی طی سه سال اخیر، تصریح کرد: سمت و سوی اقدامات دانشگاههای علوم اسلامی رضوی و امام رضا (ع) به سوی کادرسازی برای نظام مقدس اسلامی و جهان اسلام تغییر کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: رویکرد آستان قدس رضوی در حوزه اقتصادی انجام فعالیتها در راستای گرهگشایی از مشکلات مردم و رفع نیازهای استراتژیک کشور بوده است و در همین راستا ظرفیت کارخانجات تولید داروی آستان قدس دو برابر شده است به طوری که امروز این آستان ۴۵ درصد داروی مورد نیاز بیماران هموفیلی را تأمین میکند و به زودی صددرصد این نیاز را برآورده خواهد کرد.
وی گفت: این تغییر رویکردها هزینههای اجتماعی را به سرمایه اجتماعی تبدیل کرده است و نتیجه آن افزایش نذورات و موقوفات این نهاد مقدس طی سه سال اخیر بوده است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی اقتصادی آستان قدس ابراز کرد: تعداد شرکتهای زیان ده آستان قدس از ۱۴ شرکت به یک شرکت رسیده که آن شرکت هم طی چند ماه آینده به سودهی خواهد رسید و در سال ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ پیشبینی میشود بخش عمدهای از هزینههای آستان قدس در بخش اقتصادی تأمین خواهد شد.
وی افزود: بیمارستان رضوی اردیبهشتماه ۹۵ از آستان قدس کمک دریافت میکرد اما امروز خودکفا شده و در حال راهاندازی ۱۱ اتاق عملی است و با توجه به امکانات فراهم شده ظرفیت تبدیل شدن آستان قدس به قطب علمی کشور فراهم است.
رئیسی گفت: با خامفروشی مخالف بودیم. طی سه سال اخیر ۷۰ درصد املاک آستان قدس کمتر از زمانهای قبل فروخته شده و سعی کردیم سرمایههای آستان قدس را حفظ کنیم.
وی بیان کرد: دولت الکترونیک امروز امری بسیار مهمی است. در گذشته ۴۵ سامانه الکترونیک در آستان قدس بود و ۹۱ سامانه نیز طی سه سال اخیر ایجاد شده، از سامانه غذای حضرتی گرفته تا پاسخگویی به سوالات شرعی.
تولیت سابق آستان قدس رضوی گفت: در توسعه حرم مطهر ۲۰ درصد مسیر تشرف زائران فراهم شده است و تمام اقدامات آستان قدس بر اساس کارهای علمی و مطالعات کارشناسی عمیقی بوده است و بنده اعتقاد راسخ به کار کارشناسی دارم.
وی با تأکید بر اینکه آنچه انجام شده با آنچه در شأن این آستان مقدس است فاصله زیادی دارد، آرزوی موفقیت و توفیق برای حجت الاسلام والمسلمین مروی در این سمت کرد و گفت: آنچه خدمت در این مدت انجام شده، بدون تردید از لطف و کرم امام علی بن موسیالرضا (ع) و آنچه کاستی بوده مربوط به بنده است.
- 15
- 5