نیک همه میدانند بیشتر مردم در اقصی نقاط کشورمان در گیر سیل ویرانگری هستند که دارو ندارشان را به غارت برده است. حال در این وضعیت تنها درخواستی که دارند این است که مسئولان امر هرچه سریعتر، زندگیشان را سر و سامان دهند یا حداقل انتظار دارند، مسئولی با حرف یا عمل نسنجیدهای نمک به زخمشان نپاشد اما گویا برخی از مسئولان این انتظار را تاب نیاورده و در مقابل اعتراض آنها، تندترین پاسخها را تقدیمشان میکنند. غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان از همان مسئولانی است که در برابر اعتراض یک پیرمرد خوزستانی به عدم خدمات رسانی مطلوب به این شهر که میگوید «آیا فقط به ... میرسید؟»، رفتار شایستهای را از خود نشان نمیدهد و با برخورد تندی به او میگوید:« حرف بیربط نزن.آدم مخالف نظام بیتربیت.» و سپس به او میگوید: «برو بیرون!» شاید اظهارات آن شهروند خوزستانی نا به جا بود ولی استاندار خوزستان به عنوان یک مسئول حق نداشت که با او چنین برخوردی داشته باشد. البته این بار اولی نیست که فردی آنهم در مقام یک مسئول در مقابل سوالات مردم ، رفتار مناسبی از خودش نشان نمیدهد. اگر با چنین مسئولانی برخوردهای قاطعانهای صورت میگرفت قطعا شاهد انتشار چنین فیلمهایی در فضای مجازی نبودیم.
واکنش دولت
حال انتشار این ویدئو از خوزستان به سرعت فضای مجازی را در نوردید و واکنشهای بسیاری را در پی داشته است. یکی از این واکنشها مربوط به دبیر شورای اطلاع رسانی دولت است. علیرضا معزی در توییتر خود نوشته است: « هرقدر هم که خسته باشیم از مدیریت مردافکن و فرسایشی ابَربحران سیل خوزستان، هرقدر هم که گلایه و اعتراض شهروند گرفتار ایرانی را قیاسی نادرست با بزرگترین دستاوردهای منطقهای ایران بدانیم، بازهم مسئول نظام که خادم مردم است حق ندارد اینچنین مردخوزیِ مظلوم و آسیب دیده را از خود براند.»
واکنش کاربران
کاربران بسیاری هم با بازنشر این فیلم واکنشهای انتقادی را به رفتار شریعتی استاندار خوزستان داشتهاند.
یکی از کاربران در این مورد نوشته است:
« آقای استاد، آقای منتخب، آقای دولتمدار،
آقای حسن روحانی ؛ همین امروز این فاقد تربیت انسانی را برکنار کنید!»
فرد دیگری نوشت:« متاسفم که به سیل زدگان مظلوم توهین میکنی»
دیگری گفت:« این که غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جواب یک شهروند سیلزده که فقط از مقام ارشد دولت در استانش تقاضایی دارد، او را آدم مخالف نظام بیتربیت خطاب کرده و میگوید: «برو بیرون» نه تنها دور از شئون است که نشان میدهد دولت در انتخابهایش اشتباههای زیادی دارد»
شخصی نیز عنوان داشت:« مردم خوزستان خیلی غیرت و متانت دارند که این همه سال چنین استانداری را تحمل کردهاند».
یکی دیگر از کاربران گفته است:« ادبیات و برخورد خشونت بار و توهین آمیز غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نسبت به یک شهروند ناراضی، به جای پاسخگویی و احترام غیر قابل بخشش است»
کاربران دیگر نوشتهاند:« وظیفه استاندار خوزستان تربیت کردن مردم نیست»،«آقای شریعتی استاندارخوزستان، اگر معترضه، ایرانی و شهروند این کشوره، شما هم وظیفه داری بهش خدمت کنی نه اینگونه او را مورد اهانت قراردهی»، «کاشکی جهانگیری درحرکتی خیرخواهانه شریعتى استاندارخوزستان رو هم برکنار کنه»، «این آقای استاندار وقتی تحمل شنیدن صدای یک شهروند رو نداره بهتره مسئولیت قبول نکنه»،«برخورد کلامی تند ودور از نزاکت یک مدیر درشرایط بحران با هموطن دلسوز ومنتقد به هیچ وجه پذیرفتنی وقابل دفاع نیست»، «اعتراض پیرمرد به شریعتی استاندار خوزستان به طور قطع حرف بیربطی است. اما اگرفردی که زندگیاش را از دست داده ودرعصبانیت حرف بیربطی زد، بایدتوی دهانش زد؟ آنهم از سوی مسئول کت و شلواری که در اوج سیل و خرابی و ویرانی حتی خط اتوی لباسش تکان نخورد؟»، «شریعتی استاندارخوزستان تو چه مدیر بحرانی هستی؟ چطور به خودت اجازه میدی با انگ چسبوندن مردم گرفتار در سیل را ساکت کنی»، «مگه رفتار وزیر بهداشت را ندیدیم، یا رفتار وزیر کشاورزی، چیز جدیدی نیست، شریعتی استاندار خوزستان اولی نبوده و آخری هم نخواهد بود، سالها ادبیات مسئولین با مردم به همین شکل بوده»، «حرف مرد خوزستانی بی ربط بود اما برخورد شریعتی استاندار خوزستان مشمئزکننده بود!».
چه زشت! چه موهن!
جعفر محمدی: اخیراً فیلمی از خوزستانِ سیل زده منتشر شده است که در آن پیرمردی خطاب به استاندار از روند رسیدگی به مردم انتقاد میکند. پیرمرد که با لهجه محلی حرف میزند، میگوید که آیا فقط به .... میرسید؟ با این جمله، ناگهان غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان برمیآشوبد و با عتاب و تندی به او میگوید: «حرف بیربط نزن...آدم مخالف نظامِ بیتربیت» و سپس با پشت دست اشاره میکند و میگوید برو بیرون! (جالب اینجاست که کل قصه در فضای باز و بیرون روی داده است و گو این که استاندار فراتر از حلقه و حریم خود را "بیرون" میپندارد!) هر چند انتقاد آن پیرمرد خوزستانی را وارد ندانیم و انصاف بداریم که در سیل اخیر، همه بخشهای نظام از دولت و سپاه و ارتش و هلال احمر و نهادهای مردمی و ... پای کار آمدهاند و واقعاً شبانه روز برای امداد و کاهش آلام هموطنان مان تلاش میکنند، ولی باید با صدای بلند از نحوه برخورد و ادبیات زننده استاندار که عالیترین نماینده دولت در منطقه مصیبت زده خوزستان است، ابراز انزجار کرد. اگر کارگزاران حکومت موظفاند در هر حالی با مردم محترمانه و متواضعانه سخن بگویند در شرایط بحران که مردم دچار مصائبی چون سیل شده و زندگیشان مختل شده است، باید با زبان نرمتر و پر مهرتری با آنان سخن گفت چه آن که مصیبت دیده را باید تیمار کرد نه آن که نمک بر زخمش پاشید. حال استاندار خوزستان چه حقی دارد با یک شهروند - که در ادبیات رسمی انقلاب و جمهوری اسلامی ولی نعمت اوست - اینگونه از موضع بالا برخورد کند؟ اگر فردی به نام غلامرضا شریعتی امروز عنوان استانداری خوزستان را یدک میکشد به خاطر وجود خوزستان و خوزستانیهاست و لذا لحظه به لحظه پست و سمتاش را مدیون آنها و از جمله همان پیرمردی است که او را چنین از خود راند. وانگهی آیا جواب نقد یک شهروند، راندن اوست یا آن که میتوانست با آرامش حرفهایش را گوش کند، با او ابراز همدردی نماید و با چند جمله پاسخی متین دهد و رد شود؟ بدتر از همه اینها، «انگ زنی» استاندار به شهروندی است که حتی نامش را هم نمیدانست. این چه رسم ناپسندی است که هر کس انتقادی میکند فوراً به او انگ و تهمت میزنند و ...
استاندار از کجا فهمید آن شهروند مخالف نظام و بیتربیت است؟ بس که بسیاری از مسئولان ما عادت کردهاند ارباب رجوع دست به سینه و با لکنت زبان با آنان صحبت کنند، وقتی کسی کمی صدایش را بلند میکند، فوراً برمیآشوبند و به خود اجازه بیحرمتی میدهند و انگ میزنند و فحش نثار میکنند! خلاصه کلام آن که گفت و گوی استاندار با شهروند خوزستانی، آن هم در میانه سیل و مصیبت که مردم بهاندازه کافی زجر کشیدهاند، چیزی جز نمایش کم ظرفیتی، هتک حرمت و نمک بر زخم پاشیدن نبود و جا دارد استاندار شخصاً عذرخواهی و جبران کند.
از وزیر کشور نیز انتظار میرود تذکری جدی به استاندار خوزستان بدهد تا بفهمد که یک مسئول چگونه باید با مردم حرف بزند.
- 18
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۱/۲۱ - ۱۰:۰۴
Permalink