یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۰۲ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۹۷۱
سیاست داخلی

پای محمود احمدی نژاد به اسناد شهرزاد میرقلی خان باز شد/ جزئیات سند‌هایی که سرافراز از کشور خارج کرد

محمدسرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
بخشی از اسنادی که گفته شده محمدسرافراز رئیس سابق صداوسیما به دست شهرزاد میرقلی‌خان رسانده، مربوط به درخواست پناهندگی سیاسی او بوده است. در بخشی دیگر از اسناد گفته شده نامه‌هایی به محمود احمدی نژاد رسانده شده است.

روز گذشته ویدئویی از محمد سرافراز رییس سابق سازمان صدا و سیما در توییتر منتشر شد که جنجال زیادی به همراه داشت. در این ویدئو که یاشار سلطانی آن را منتشر کرده بود، شهرزاد میر قلی خان بازرس ویژه پیشین رئیس صدا و سیما از محمد سرافراز در فرودگاه یک کشور خارجی استقبال می‌کند و پس از آن اسنادی را در ویدئو نشان می‌دهد که سرافراز گفته بود مربوط به دادگاه میرقلی خان در آمریکا بوده است.

 

شهرزاد میرقلی خان، شهروند ایرانی است که به اتهام دست داشتن در صدور غیرقانونی تجهیزات نظامی از جمله ۳۰۰۰ دوربین دید در شب در سال ۲۰۰۷ در آمریکا بازداشت شد. او در ۷ آگوست ۲۰۱۲ از زندانی در ایالات متحدهٔ آمریکا آزاد شد.

 

در این ویدئو، شهرزاد قلی خان تصویر محمد سرافراز در حالی که وارد فرودگاه مسقط شده را ثبت کرده است. در ادامه ویدئو سرافراز در آپارتمان یک ساختمان مشغول فیلمبرداری از قلی خان است و به نظر می‌رسد اسنادی را در دست دارد که رساندن آن به دست میر قلی خان هدف سفر سرافراز به مسقط بوده است.

 

بیشتر بخوانید:

 

با انتشار این ویدئو گمانه زنی‌ها درباره محتوای این اسناد بالا گرفت . برخی اسناد خارج شده از کشور را اسناد محرمانه طبقه بندی شده سازمان صدا و سیما خوانده اند که بسیاری از کارکنان حق دسترسی به آن را ندارند. در نهایت پاسخ تصویری قلی خان به این گمانه زنی‌ها پایان داد

 

شهرزاد میرقلی خان با انتشار ویدئویی در صفحه توییتر خود، اسناد مذکور را سند‌هایی درباره پنج سال حبس او در زندان‌های آمریکا خوانده است. سند‌هایی که گفته می‌شد از اتومبیل او در ایران دزدیده شده است.

 

قلی خانی در این ویدئو اسنادی که به دستش رسیده را سند‌های اصلی مربوط به پرونده‌های جرائم مدنی خود خوانده و می‌گوید: مدارک همه اورجینال و مربوط به زمان زندان است.

 

او خطاب به حسین طائب رییس سازمان اطلاعات سپاه و با اشاره به اظهارات این سازمان درباره جاسوسی شهرزاد قلی خان درباره دوران زندانش می‌گوید: آقای طائب من زندان نبودم! در بند نبودم! نبودم! آره آنجا در آمریکا در جزایر هاوایی خوشی می‌کردم با خودم! این‌ها را می‌بینی؟ این‌ها همه‌اش. اصل است. درست است که ماشینم را زدیدید و بردید.

 

او در ویدئوی دیگری می‌گوید: این‌ها کپی پاکت نامه‌هایی است که به همه سفارتخانه‌ها در آمریکا می‌فرستادم. زندان بودم و بیکار؛ کاغذ و خودکار دستم بود پول هم زیادی داشتم. این‌ها را می‌بینی؟ همه را دارم. خدا خواست دیگر. این ویدئو را روی فیسبوک می‌گذارم که وقتی ویدئو پخش می‌کنید این را هم پخش کنید.

 

روی یکی از پرونده ها، بوردینگ پرواز محمد سرافراز به مسقط در تاریخ ۱۳ آپریل دیده می‌شود.

 

سرافراز روز گذشته در گفت‌وگو با ایلنا سفر دو هفته پیش خود به عمان را تایید کرده و گفته اسنادی که دو هفته پیش تحویل خانم میرقلی خان دادم، مربوط به پنج سال زندان و مکاتبات ایشان با دادگاه‌های آمریکا به اتهام تلاش برای خرید دوربین‌های دید در شب است.

 

او همچنین گفته «در سال ۱۳۹۴ پیش از آنکه اتهام جاسوسی به ایشان وارد کنند، خودروی خانم میرقلی خان مورد سرقت قرار گرفت و فقط لپ تاب و چمدان اسناد زندان که در صندوق عقب خودرو قرار داشت، ربوده شد. قاعدتاً تصور می‌کردند به این ترتیب سندی برای اثبات زندان رفتن در آمریکا ندارد.  توجیه آنها برای اتهام جاسوسی به خانم میرقلی خان این بود که ۵ سال در زندان‌های آمریکا به سرنبرده است. سرمنشأ شایعات اخیر همان کسانی هستند که اتهام ساختگی جاسوسی را به این خانم وارد کردند و هیچ مدرکی برای ادعای خود نتوانستند ارائه کنند.» سخنان سرافراز در حالی مطرح شده که در اسناد فیلمبرداری شده از شهرزاد میرقلی خان، نامه‌هایی به سفارتخانه‌های مختلف دیده می‌شود و در آن به خاطر اسنادی که در اختیار دارد، درخواست پناهندگی سیاسی کرده است.

 

در یکی از اسناد، نامه‌ای خطاب به محمود (احتمالا محمود سیف) در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۱۰ دیده می‌شود که روی آن نوشته شده «محمود جان؛ عزیزم، مدارک پیوست دستت سپرده و امیدوارم که تا بازگشت خودم به آغوش شما و خانواده و بچه هایم امانتدار خوبی باشی! خیالت راحت من لیست کلیه اوراق ارسالی را دارم و این فقط آغاز طرح اعتماد و اتکا به یکدیگر است. البته فقط در راه الله عزیزم.»
 
در همین نامه به زبان انگلیسی نامی از محمود احمدی نژاد نیز آورده شده است. (sent to mahmoud ahmadinejad) جزئیات نامه مشخص نیست اما نام احمدی نژاد در آن به چشم می خورد.

 

حسین نوش‌آبادی که پیش از این سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان بوده در مصاحبه‌ای با اعتماد خبر داده که دولت احمدی نژاد پیگیر وضعیت شهرزاد میرقلی خان بوده است. او گفته «خانم میرقلی‌خان قطعا در آن زمان در زندان‌های امریکا بوده‌اند و ادعا می‌کردند که مورد شکنجه روحی و تعرض هم قرار گرفته‌اند. حتی دولت عمان هم‌زمانی برای آزادی ایشان تلاش کرد. بخش معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری (محمود احمدی‌نژاد) هم تلاش‌های بسیاری انجام داد.»

 

نوش آبادی اما درباره دیگر اطلاعات ویدئو منتشر شده گفته «نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی باید درباره این کلیپ اظهارنظر کنند.»

 

محمدسرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

در کپی یکی از این نامه‌ها که روی سربرگ وزارت دادگستری آمریکا نوشته شده خطاب به «خانم قلی خان» نوشته شده: «من واقعا نسبت به درخواستی که از من دارید مطمئن نیستم. به نظر می‌رسد شما از من خواسته‌اید که به نوعی بتوانید با کاخ سفید تماس بگیرید. با این وجود من هیچ کنترلی بر تلفن‌های کاخ سفید ندارم و نمی‌توانم پاسخی به درخواست شما مبنی بر نحوه ارتباط یا عدم پاسخگوی کاخ سفید به نامه‌های شما بدهم.»

 

خط شهرزاد میر قلی خان در این سند بسیار نامفهوم است و معلوم نیست درخواست او از وزارت دادگستری چه بوده است اما به نظر می‌رسد او درخواست ارتباط با کاخ سفید را داشته که با پاسخ منفی وزارت دادگستری مواجه شده است.

 

محمدسرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به گزارش رویداد‌۲۴ سند دیگری که نامه‌ای به زبان فارسی با امضای شهرزاد قلی خان است از سفارش ۲۰۰ دفترچه خبر داده و گفته: ... من ۲۰۰ دفترچه سفارش دادم، عین گاو برای من ۱۰ دفترچه [مشخص نیست] فرستادید؟! بازم که ۳ کردی الاغ؟!

 

در این سند مشخص نیست دفترچه‌های مورد نیاز شهرزاد میر قلی خان چه دفترچه‌هایی بوده است.

 

محمدسرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

فهرستی از شماره تلفن سفارت خانه‌های کشور‌های مختلف در آمریکا نیز بر روی یکی از اسناد منتشر شده نوشته شده که به نظر می‌رسد شهرزاد قلی خان برای درخواست پناهندگی از سوی این کشور‌ها جمع آوری شده و مورد استفاده قرار گرفته.

 

در نامه‌ای دیگر خطاب به سفارت‌های اتریش، بلژیک، کانادا، ژاپن، لوکزامبورگ، نروژ، عربستان، سوییس، امارات، بریتانیا و چند کشور دیگر که نامشان مشخص نیست نوشته شده: اینجانب به اطلاع شما می‌رسانم که تا این تاریخ هیچ پاسخی از سوی شما در رابطه با درخواست اجرای قانون آزادی اطلاعات و حریم خصوصی که در تاریخ ۱۷ اکتبر ۲۰۱۱ نوشته شده و همچنین درخواست پناهندگی اینجانب که در تاریخ ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱ ارسال شده دریافت نکرده‌ام. از این گذشته قصد ارسال کپی مدارک قانونی برای تکمیل مدارکی که از زندان دانبری بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ فرستاده بودم را دارم تا شاید به خاطر بیاورید که همه مدارک مورد نیاز برای اثبات به جهان و دادگاه را در اختیار دارم. اگر نه می‌توانید همچنان کور و کر باشید. به این ترتیب با این نامه از شما میخواهم که بین پشتیبانی از من یا حمایت از آمریکا و آیت الله‌های ایران انتخاب کنید. تا امروز همان طور که در درخواست پناهندگی سیاسی ام نیز تاکید کردم شما حمایت از آیت الله‌ها را انتخاب کرده‌اید.

 

محمدسرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

در این تصویر پرونده‌ای با عنوان در خواست پناهندگی سیاسی دیده می‌شود.

محمدسرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 

 

rouydad24.ir
  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خیلی متن تان سرشار از دروغ و تهمت است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش