سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۵ - ۱۰ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۰۴۳
سیاست داخلی

داستان عجیب یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های فساد در کشور

«عیسی شریفی» قائم مقام قالیباف، چگونه سر از دادسرای نظامی درآورد؟

عیسی شریفی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عیسی شریفی، قائم مقام محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران، همچنان در بازداشت به سر می‌برد. این روزها حتی شایعه اعدام شریفی به جرم جاسوسی نیز به گوش رسید؛ شایعه‌ای که در نهایت تکذیب شد. گفته می‌شود محمدعلی نجفی در دوره شهردار بودنش، ۱۲ گزارش در مورد تخلفات عیسی شریفی و سایر تخلفات در شهرداری تهران در دوران پیش از خود، به مراجع قضایی فرستاده است. حالا محمدعلی نجفی به جرم قتل در زندان به سر می‌برد و جزئیات زیادی از پرونده‌اش منتشر شده؛ اما هنوز مشخص نیست که عیسی شریفی دقیقاً چه جرایمی مرتکب شده و همدستانش چه کسانی بوده‌اند! عیسی شریفی کیست؟ او که ۱۲ سال قائم مقام قالیباف در شهرداری تهران بود، چه مسیری را پیمود که در نهایت سر از دادسرای نظامی درآورد؟

عیسی شریفی، قائم مقام محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران، همچنان در بازداشت به سر می‌برد. این روزها حتی شایعه اعدام شریفی به جرم جاسوسی نیز به گوش رسید؛ شایعه‌ای که در نهایت تکذیب شد. گفته می‌شود محمدعلی نجفی در دوره شهردار بودنش، ۱۲ گزارش در مورد تخلفات عیسی شریفی و سایر تخلفات در شهرداری تهران در دوران پیش از خود، به مراجع قضایی فرستاده است. حالا محمدعلی نجفی به جرم قتل در زندان به سر می‌برد و جزئیات زیادی از پرونده‌اش منتشر شده؛ اما هنوز مشخص نیست که عیسی شریفی دقیقاً چه جرایمی مرتکب شده و همدستانش چه کسانی بوده‌اند! عیسی شریفی کیست؟ او که ۱۲ سال قائم مقام قالیباف در شهرداری تهران بود، چه مسیری را پیمود که در نهایت سر از دادسرای نظامی درآورد؟

به گزارش مردم سالاری آنلاین، در خرداد سال ۹۶ بود که نام عیسی شریفی در ابعاد وسیعی در فضای مجازی پخش شد. در آن زمان این ادعا در فضای مجازی مطرح شد که عیسی شریفی بعد از انتخابات سال ۹۶ از کشور فرار کرده و مثل خاوری به کانادا گریخته است.

فاطمه دانشور عضو شورای شهر تهران در دوره چهارم در آن زمان در یادداشتی گفت که شریفی از کشور فرار نکرده و برای درمان دخترش که به «سرطان» مبتلا است به خارج از کشور رفته است. عیسی شریفی که قائم مقام شهردار و معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران در دوره شهرداری قالیباف بود، به هر ترتیب به ایران بازگشت و درست چند ماه بعد در شهریور ۹۶، سخنگوی قوه قضائیه تأیید کرد که او بازداشت شده است.

عیسی شریفی در دوره ۱۲ ساله‌ای که قالیباف شهردار تهران بود، با این که چندان جلوی چشم رسانه‌ها ظاهر نمی‌شد، اما قدرت و نفوذ زیادی در شهرداری تهران داشت و حتی برخی او را «شهردار در سایه» می‌نامیدند! بیشترین بودجه شهرداری تهران در اختیار معاونت تحت مدیریت عیسی شریفی بود و نقطه مشترک او با شهردار وقت تهران نیز این بود که هر دو سابقه نظامی داشتند.

با فرا رسیدن تابستان ۹۶، دوران جدیدی برای عیسی شریفی رقم خورده بود. عیسی شریفی در بازداشت به سر می‌برد و تحت بازجویی بود؛ با این وجود، کوچک‌ترین اطلاعاتی در مورد پرونده وی به رسانه‌ها داده نمی‌شد. برخی از اعضای شورای شهر، که با انتخابات سال ۹۶، ترکیب‌اش به کلی عوض شده بود، نسبت به بی‌خبری از پرونده عیسی شریفی معترض بودند. مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران در این مورد گفته بود: «این یکی از عجایب روزگار است. آقای عیسی شریفی، نفر دوم شهرداری تهران که ۱۲ سال در شهرداری مسئولیت داشته است، به مدت طولانی مورد بازجویی و حتی بازداشت قرار می‌گیرد و به اعضای شورای شهر تهران هیچ‌گونه اطلاعی بابت جزئیات پرونده‌ ایشان و اتهاماتی که مطرح بوده، داده نمی‌شود و حتی به افکار عمومی هم هیچ توضیحی داده نمی‌شود». محمد علیخانی، یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران نیز در سال ۹۷ اذعان کرده بود که «آقای نجفی ۱۲ گزارش به دستگاه قضایی و دادستانی از [تخلفات] شهرداری [در دوره پیش از خود] دادند؛ منتها تا آنجا که می‌دانیم به هیچ‌یک از این‌ها پاسخی داده نشده است و پیگیری نشده است».

از سکوت شورا و شهرداری تهران تا بیشتر شدن ابهامات پرونده عیسی شریفی

پس از آن‌که مشخص شد قرار نیست جزئیاتی از پرونده عیسی شریفی مطرح شود، شهرداری تهران و اعضای شورای شهر به سراغ استراتژی سکوت رفتند تا با این استراتژی، پرونده عیسی شریفی هرچه سریعتر دور از جنجال‌های رسانه‌ای، تعیین تکلیف شود. محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران، سال گذشته در این مورد گفته بود: «به خاطر داریم که در دوره حضور نجفی در شهرداری، ایشان از ما خواست که در این رابطه مدتی سکوت کنیم تا بتوانند از طریق مراجع ذیصلاح بالغ بر هزار میلیارد تومان از طلب شهرداری از محل این پرونده را دریافت کرده و حقوق اسفندماه سال ۹۶ کارکنان و سایر هزینه‌ها را تامین کنند».

حتی گفته می‌شود که محمدعلی افشانی نیز در دوره شهردار بودن‌اش به اعضای شورای شهر گفته که ۱۶۰۰ میلیاردتومان از مطالبات شهرداری بابت تخلفات پرونده عیسی شریفی، «به حساب دادسرای نظامی بازگشته و به زودی برای تامین اعتبار پروژه‌های شهرداری دریافت خواهد شد». با این حال، هنوز با وجود سپری شدن سه سال از بازداشت عیسی شریفی، نه تنها پولی از این بابت، به حساب شهرداری تهران ریخته نشده، بلکه هنوز جزئیات اتهامات شریفی نیز منتشر نشده است!

پرونده عیسی شریفی آنقدر ابهام دارد که حتی برخی در سال ۹۶ گفتند که وی در آذرماه ۹۶ با قید وثیقه آزاد شده است. حتی گفته شد که گروهی موسوم به «باند اصفهانی‌ها»، وثیقه او را تأمین کرده است. با این حال، الان دیگر مشخص است که اگر وی در آن تاریخ آزاد هم شده باشد، مجدداً دستگیر و روانه دادسرای نظامی شده است. ابهامات آنقدر زیاد است که حتی مشخص نیست باند اصفهانی‌ها چه کسانی هستند و چه ارتباطی با عیسی دارند!

به صورت سربسته در رسانه‌ها به تخلفات عیسی شریفی، در ارتباط با کارگزاری رسا تجارت مبین هم اشاره شده است. این کارگزاری، یکی از هشت کارگزاری‌ای بود که طبق مصوبه شورای شهر تهران قرار بود با بهره‌گیری از امکانات مالی خود (نقدی و غیر نقدی) نسبت به پاسخ‌گویی به مطالبات طلبکاران شهرداری و همچنین تملک املاک واقع در طرح‌های عمرانی شهرداری با همکاری سازمان املاک اقدام کند و پس از ارائه اسناد مثبته، مطالبات خود را دریافت نماید. گفته می‌شود که پس از مدتی این مسیر، انحرافی اساسی پیدا کرد. عیسی شریفی از همان ابتدا در جلسات کارگزاری رسا تجارت مبین به نمایندگی از طرف محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران حضور داشته و این تخلفات، یکی از اتهامات وی است. هرچه که هست ادعا می‌شود که در نتیجه تخلفات عیسی شریفی، بیش از هزار میلیارد تومان از منابع شهرداری نابود شده و به تصرف غیر درآمده است.

این روزها حتی این شایعه مطرح شد که عیسی شریفی به جرم جاسوسی اعدام شده است. این خبر اما نهایتا تکذیب شد و یک منبع آگاه در سازمان قضایی نیروهای مسلح در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «پرونده مربوط به عیسی شریفی همچنان در مرحله صدور کیفرخواست قرار دارد و بزودی به دادگاه ارسال می‌شود».

پرونده عیسی شریفی قطعاً یکی از مهم‌ترین پرونده‌های فساد اقتصادی و احیاناً فساد غیراقتصادی در کشور است؛ اما آن‌چنان اطلاعات کمی از این پرونده به بیرون درز کرده است که حتی ادعای اتهام جاسوسی در پرونده عیسی شریفی نیز مطرح شده و این ادعا بازتاب وسیعی در فضای مجازی داشته است. بعد از گذشت سه سال از بازداشت عیسی شریفی، حتی عناوین اتهامی وی اعلام رسمی نشده است. علاوه بر این، مشخص نیست که اگر تخلفات عیسی شریفی اقتصادی است، چرا در دادسرای نظامی بررسی می‌شود؟ ده‌ها سوال در ارتباط با پرونده عیسی شریفی وجود دارد که باید امیدوار بود با صدور کیفرخواست برای وی و برگزاری دادگاه او به‌صورت علنی، به این سوالات پاسخ داده شود.  

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش